Latest News

Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

Σπιτική πίτσα με 4 τυριά για μικρούς και μεγάλους!!


Υλικά


για τη ζύμη:

2 ½ φλιτζάνια αλεύρι
2/3 φλιτζανιού νερό
1 κουταλιά του γλυκού ξερή μαγιά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι

για την πίτσα:

1 φλιτζάνι τριμμένο λευκό τυρί
1 φλιτζάνι τυρί cottage
1 φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί
1 φλιτζάνι τριμμένο καπνιστό τυρί
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτές
½ κουταλιά του γλυκού ξερός βασιλικός
ελαιόλαδο
Υλικά για μια πίτσα με διάμετρο 30 εκατοστά.

Εκτέλεση

Η σπιτική πίτσα είναι πάντα καλύτερη. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και το αλάτι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το νερό και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Αν η ζύμη είναι υγρή, ρίχνουμε λίγο αλεύρι ακόμη.

Ζυμώνουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να αποκτήσει η ζύμη βελούδινη υφή. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε 60 λεπτά τουλάχιστον, για να διπλασιαστεί ο όγκος της. Όταν πλέον θα έχει φουσκώσει, αλευρώνουμε τα χέρια μας και ζυμώνουμε ξανά. Με τη βοήθεια ενός πλάστη, ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό φύλλο με διάμετρο περίπου 30 εκατοστά.

Αλευρώνουμε ένα ρηχό ταψί. Βάζουμε τη ζύμη στο ταψί.
Ανακατεύουμε το ντοματοπολτό με 3 κουταλιές ελαιόλαδο και το βασιλικό. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό επάνω στη ζύμη και το απλώνουμε. Από πάνω απλώνουμε τα τριμμένα τυριά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 240 βαθμούς για 30 λεπτά.
Βάζουμε την πίτσα να ψηθεί για 12 λεπτά.


loading...
« PREV
NEXT »