Latest News

Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016

Κέικ σοκολάτα για πρωινό;; Τώρα και η επιστήμη λέει ΝΑΙ!! Μαζί με συνταγή..

Όλοι έχουμε διαβάσει πρόσφατες έρευνες σύμφωνα με τις οποίες, η σοκολάτα, είναι πολύ πιο ωφέλιμη απ’όσο πιστεύαμε.


Κι αν μέχρι τώρα βασιζόμασταν στις μαμάδες μας που μας πρότειναν πάντα ένα κομμάτι σοκολάτα πριν τα διαγωνίσματα, τώρα υπάρχουν έρευνες και μελέτες που το αποδεικνύουν.



Έρευνα και αποτελέσματα

Κατά τη διάρκεια της έρευνας του Πανεπιστημίου Syracuse, οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε συγκεκριμένες δοκιμασίες, σύμφωνα με τις οποίες “η σοκολάτα όταν καταναλώνεται με μέτρο, έχει θετικές επιδράσεις τόσο στην μνήμη, όσο και στην συγκέντρωση”

Ναι, αλλά γιατί για πρωινό;

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας! Τι καλύτερο λοιπόν, από το να ξεκινήσει με μια μέτρια φέτα κέικ! Το σώμα κατά τη διάρκεια του ξεκινήματος της μέρας, έχει ανάγκη την ενέργεια που μπορεί να του προσφέρει η σοκολάτα. Κινητοποιεί ικανοποιητικά το μυαλό, δίνει δύναμη και συνδυαζόμενο με φρούτα και άλλες υγιεινές τροφές, μπορεί να γίνει μια καθημερινή συνήθεια με χρήσιμες μακροχρόνιες επιδράσεις στον οργανισμό μας.
Γιατί όχι λοιπόν, να κάνουμε μόδα το πρωινό!!
Ξεγελάει τις λιγούρες και την ανάγκη για γλυκό

Η κατανάλωση της σοκολάτας κατά τη διάρκεια του πρωινού, όχι μόνο ωφελεί στο μυαλό και την οργάνωση της μέρας, αλλά ρυθμίζει έτσι τους γλυκαιμικούς δείκτες του οργανισμού, που δεν αναζητά γλυκό για την υπόλοιπη μέρα.
Έτσι αποφεύγουμε την μεγάλη παγίδα της διατροφής που είναι οι λιγούρες και τα γλυκά σνακ ενδιάμεσα στα γεύματα!
Κι ενώ το πρωί η σοκολάτα που καταναλώνεται γίνεται ενέργεια, στην διάρκεια της υπόλοιπης μέρας και ειδικά κατά τις βραδινές ώρες, αρχίζει και γίνεται επιβλαβής.

Η κατανάλωση της σοκολάτας κατά την Αρχαιότητα.

Οι καρποί των δέντρων κακάο, συλλέγονται στην Νότιο Αμερική από την αρχαιότητα. Αρχικά, ο καρπός, χρησιμοποιούταν για να φτιαχτεί ένα ρόφημα, το οποίο κατανάλωναν οι νιόπαντροι και οι καλεσμένοι στο γάμο τους.
Οι καρποί του κακάο, έχουν χρησιμοποιηθεί ακόμα και σαν γιατρικό ενώ οι βασιλείς τους χρησιμοποιούσαν για την ερωτική τους διέγερση!
Κάθε χρόνο, καταναλώνονται πάνω από τρία εκατομμύρια κόκκοι κακάο και ακόμα κι αν οι μελέτες ακόμα το εξετάζουν, η πραγματικότητα λέει πως υπάρχει η σοκολάτα τόσες χιλιάδες χρόνια στην ζωή μας, που σίγουρα δεν μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε παρά σαν μια… γλυκιά αμαρτία!!


Η σοκολάτα, είναι μια διατροφική απόλαυση που πολύ εύκολα μπορεί να γίνει επιζήμια. Γι’αυτό και επιλέγουμε να την καταναλώνουμε στη σωστή ποσότητα και την σωστή ώρα προκειμένου να αποκομίσουμε τα μέγιστα οφέλη της. Η ενέργεια, η διαύγεια και η ευδιαθεσία που μας δημιουργεί, είναι σίγουρα στοιχεία που έχουμε ανάγκη στο ξεκίνημα της μέρας μας!!

Κι επειδή δεν θα μπορούσαμε να μην σας προτείνουμε και μια τέλεια συνταγή…

Υλικά:
1 κούπα μαύρη ζάχαρη
4 ασπράδια αυγών
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 κουταλιές της σούπας κακάο
1 γιαούρτι light
3 – 4 πορτοκάλια
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κούπα ελαιόλαδο
1 φακελάκι βανίλια

Εκτέλεση:
Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ. Χτυπάτε καλά και αφού γίνει ομοιογενές το μείγμα το ρίχνετε σε μια βουτυρωμένη φόρμα. Ψήνετε για περίπου μία ώρα στους 170 βαθμούς.

loading...
« PREV
NEXT »