Latest News

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016

Φανταστική Πάστα Φλώρα!


Υλικά Συνταγής


125 γρ φουντούκι ή αμύγδαλο αλεσμένο σε πούδρα
125 γρ αλεύρι γ.ο.χ
125 γρ ζάχαρη
125 γρ βούτυρο (μαλακό - σε θερμοκρασία δωματίου) 2 -3 πρέζες κανέλα
1 πρέζα αλάτι
1 κρόκο από μεγάλο αυγό
1-1/2 φλ. μαρμελάδα (κατά προτίμηση απο κόκκινα φρούτα)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.Βουτυρώνουμε το σκεύος για τάρτα με διάμετρο 24 εκατοστά (κατά προτίμηση με αποσπώμενη βάση). Βάζουμε στο μπλέντερ το φουντούκι, τη ζάχαρη, το αλεύρι, την κανέλα, το αλάτι, και το βάζουμε σε λειτουργία, φροντίζοντας να αναμειχθούν σωστά. 

Το βασικό ειναι οι ξηροί καρποί να είναι σε μορφή πούδρας, δηλαδή πολύ καλά αλεσμένοι. Προσθέτουμε το βούτυρο και τον κρόκο και βάζουμε το μπλέντερ σε λειτουργία και το δουλεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη.Βγάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και τη ζυμώνουμε λίγο.Στο έτοιμο σκεύος στρώνουμε με τα δάχτυλα τα 2/3 απο τη ζύμη. Φροντίζουμε να ανασηκώσουμε σε τοιχώματα τη ζύμη στα πλαϊνά της ταρτιέρας.Απλώνουμε μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια. Αλευρώνουμε τον πάγκο και ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 0,5 εκ την υπόλοιπη ζύμη. Με μικρά κουπ πατ κόβουμε τη ζύμη σε σχέδια. Τα βάζουμε επάνω στη μαρμελάδα, στην επιφάνεια του γλυκού. 

Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η Πάστα Φλώρα. Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και έπειτα αφαιρούμε το τσέρκι της ταρτιέρας. Η δικιά μου πρόταση για μία ονειρεμένη Πάστα φλώρα, είναι να χρησιμοποιήσετε Μαρμελάδα Κυδώνι, που θα τη φτιάξετε με τα χέρια σας. Θα βρείτε τη συνταγή της Μαρμελάδας Κυδώνι πατώντας εδώ

argiro.gr
loading...
« PREV
NEXT »