Latest News

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

Πανεύκολη συνταγή για ζυμαρικά ογκρατέν.

Υλικά



500 γρ. κοντά ζυμαρικά (σέλινο, πέννες κ.τ.λ.)
150 γρ. μπέικον σε κύβους

1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένα κίτρινα τυριά (γκούντα, γραβιέρα κ.ο.κ.)
1 φλιτζ. τσαγιού τυρί φέτα τριμμένη
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1 λίτρο γάλα
4 αυγά
1 φλιτζ. τσαγιού ζωμός κρέατος ή κότας
250 γρ. flora soft με βούτυρο σε κύβους
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ζυμαρικά σε πυρέξ ή ταψί που έχουμε αλείψει με λίγο flora soft με βούτυρο. Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, το μπέικον, την πιπεριά, το Flora Soft με βούτυρο σε κύβους και αλατοπιπερώνουμε. 

Χτυπάμε σε βαθύ μπολ τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και τον ζωμό και περιχύνουμε τα ζυμαρικά με αυτό το μίγμα. 

Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε το φαγητό στους 200°C για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει η επιφάνεια των ζυμαρικών. 

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, κομμένο σε μερίδες.

Tip: Την πρώτη μισή ώρα του ψησίματος, ανοίγετε κατά διαστήματα τον φούρνο και με μια κουτάλα ανακατεύετε τα ζυμαρικά, φροντίζοντας να βρίσκονται πάντα μέσα στα υγρά τους, γιατί όσα δε σκεπάζονται καλά, θα καούν και θα ξεραθούν.

Πηγή: livesmart
loading...
« PREV
NEXT »