Latest News

Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016

17 Πανέξυπνες Συμβουλές Μαγειρικής που οι Επαγγελματίες Σεφ ΔΕΝ θα ήθελαν να Ξέρετε!!


1. Φτιάξτε τα τέλεια μπιφτέκια, πετώντας τα πάνω στον πάγκο κοπής για να μη δημιουργηθούν φουσκάλες αέρα και στη συνέχεια πιέστε με τα δάχτυλά σας στο κέντρο για να μη φουσκώσουν πολύ.











2. Φυλάξτε τα κλωναράκια από τα μυρωδικά σας, όπως του μαϊντανού και του κόλιαντρου και προσθέστε τα σε σούπες και σάλτσες όσο τα μαγειρεύετε για να πάρουν γεύση. Στο τέλος μπορείτε να τα αφαιρέσετε.







3. Παρόμοια, ξηρά βότανα, όπως θυμάρι και δεντρολίβανο μπορείτε να τα δέσετε με σπάγκο πριν τα βάλετε μέσα στη κατσαρόλα.






4. Ένα μικρό βοηθητικό επίπεδο εργαλείο όπως το παρακάτω θα σας φανεί πρακτικό για να παίρνετε ψιλοκομμένα λαχανικά από τον πάγκο κοπής σας.






5. Πασπαλήστε αλάτι από ψηλά για να πέσει ομοιόμορφα σε όλο το φαγητό και όχι σε ένα σημείο.






6. Κόψτε διαγώνια ή σε γωνίες για να κάνετε ένα πιάτο οπτικά πιο ενδιαφέρον.






7. Πάντα να ξεπλένετε το ρύζι πριν το βράσετε, και χρησιμοποιήστε αναλογία 1:1 νερό με ρύζι.






8. Βράστε ρύζι σε μικρό κατσαρολάκι και ανακατεύετε τακτικά για να μη κολλήσει.






9. Αν θέλετε να τηγανίσετε βραστό ρύζι, προετοιμάστε το τηγάνι σας τηγανίζοντας πρώτα ένα αυγό.






10. Δέστε τα πόδια του κοτόπουλο με σπάγκο πριν το ψήσιμο, για να γίνει πιο μαλακό το στήθος.






11. Το φιλτραρισμένο βούτυρο είναι το ίδιο νόστιμο με το κανονικό, αλλά είναι καλύτερο για το μαγείρεμα καθώς δεν καίγεται.






12. Αν θέλετε να φτιάξετε ζύμη για μπισκότα ζυμώστε την με τα χέρια. Μη χρησιμοποιείτε μίξερ.



13. Σπάστε αυγά σε επίπεδη επιφάνεια, αντί να το σπάσετε στην άκρη του μπολ.






14. Και πριν χτυπήσετε τα αυγά, τρυπήστε τους κρόκους με ένα πιρούνι.






15. Τελειοποιήστε την τέχνη της ομελέτας, χτυπώντας με το χέρι το χερούλι του τηγανιού στα τελευταία στάδια του τηγανίσματος.






16. Με αυτό το ειδικό σκεύος μπορείτε να δώσετε μια καπνιστή γεύση στο φαγητό σας.






17. Τα μόνα φαγητά που μπορείτε να μαγειρεύετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι είναι ομελέτα, τηγανίτες και γαλλικό τοστ.







-
loading...
« PREV
NEXT »