Latest News

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

Η καλύτερη πατατόπιτα που φάγατε ποτέ!


Υλικά



1 πακέτο σφολιάτα
4 πατάτες μέτριου μεγέθους
8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ βούτυρο
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
250γρ διάφορα τυριά τριμμένα που να λιώνουν
Λάδι για το άλειμμα των φύλλων
Σουσάμι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθεί

Προσθέτουμε το μπέικον και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμα

Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους τις ρίχνουμε στο τηγάνι με το μπέικον, τα ανακατεύουμε όλα μαζί για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αποσύρουμε από την φωτιά

Αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει, ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε ελαφρά

Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί, στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας το λαδώνουμε και αυτό και από πάνω απλώνουμε την γέμιση

Κλείνουμε την πίτα με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, το λαδώνουμε, χαράζουμε την πίτα, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια

loading...
« PREV
NEXT »