Latest News

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

Ελληνική πρωτιά: Ενας Ροδίτης είναι ο καλύτερος νέος σεφ στην Ευρώπη [εικόνες]



Τον τίτλο του Ευρωπαίου Νέου Σεφ (European Young Chef) για το 2016 κέρδισε ο Ροδίτης σεφ Σταμάτης Μισομικές.


Ο Σταμάτης συμμετείχε στον διαγωνισμό, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της υποψηφιότητας της ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης το 2019.

Με την κρητική επιτροπή να «ηγείται» από τον διεθνούς φήμης και πολυβραβευμένο σεφ Τζον Ρόακ, ο νεαρός σεφ, οποίος είναι μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων Δωδεκανήσου, κέρδισε το πρώτο βραβείο με το πιάτο του «Σαλάς, η χαρά της γέννησης».

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 14 Νοεμβρίου στο τμήμα Τουρισμού του Πανεπιστημ 00004000 ίου της Βαρκελώνης, στο Sant Pol de Mar, ο Σταμάτης Μισομικές συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία και από τους 6 κριτές.

Τα υλικά που χρησιμοποίησε στο πιάτο είχε μεσογειακές πινελιές, όπως ντοματάκι Σαντορίνης, κάπαρη από τη Ρόδο, σαφράν από την Αστυπάλαια, Συμιακό γαριδάκι κ.α.

Ο ταλαντούχος σεφ κατάφερε να ενθουσιάσει την κριτική επιτροπή, ξεπερνώντας μάλιστα σε βαθμολογία σεφ από χώρες που έχουν μακρά παράδοση στην υψηλή γαστρονομία.

Στο τελικό διαγωνισμό υπήρχαν 10 σεφ από διάφορες χώρες, όπως από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Λιθουανία, τη Δανία, την Ολλανδία, την Ιρλανδία, τη Ρουμανία, τη Φινλανδία και τη Σλοβενία. Την δεύτερη θέση κατέκτησε η Ολλανδία και την τρίτη η Ιταλία.


Πηγή: tornosnews.gr/ Φωτογραφίες: Facebookiefimerida
loading...
« PREV
NEXT »