Latest News

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Μυστικά για ΤΕΛΕΙΑ μελομακάρονα.



Μια συνταγή της μαμάς μου με αμύγδαλα μέσα στην γέμιση τα οποία κάνουν και την διαφορά.



Τι χρειαζόμαστε:


Ζύμη



4 φλιτζάνια του τσαγιού καλαμποκέλαιο2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού1 φλιτζάνι του τσαγιού κονιάκ15 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι1 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα (κομμένα ψιλά στο μπλέντερ)2 κουταλάκια του γλυκού σόδα4 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν πάουντερξύσμα από πορτοκάλι

Σιρόπι

2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη2 φλιτζάνια του τσαγιού μέλι2 φλιτζάνια του τσαγιού νερόαμύγδαλα και καρύδια για να πασπαλίσουμε από πάνω

Πώς το κάνουμε:

Χτυπάμε την ζάχαρη με το λάδι για λίγο. Μετά προσθέτουμε το κονιάκ, το πορτοκάλι στο οποίο μέσα θα διαλύσουμε την σόδα, το ξύσμα και στο τέλος το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα αμύγδαλα. Τα πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα ψήνουμε σε αέρα στους 180 βαθμούς περίπου για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει το μείγμα το ξαφρίσουμε και μετά βάζουμε τα μελομακάρονα λίγα λίγα και τα αφήνουμε από 2 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά (το μίγμα επειδή έχει αμύγδαλα μέσα δεν ρουφάει πολύ σιρόπι για αυτό αν τα θέλετε πολύ μελωμένα αφήστε τα πιο πολύ). Τα βγάζουμε και τα πασπαλίζουμε με αμυγδαλόψιχα και καρυδόψιχα. Καλή επιτυχία και καλά Χριστούγεννα!Λίγα μυστικά ακόμα

Έγιναν 120 μελομακάρονα 30 γραμμαρίων το καθένα. Για να τρώτε χωρίς ενοχές!!!

loading...
« PREV
NEXT »