Latest News

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Τάρτα αμυγδάλου με blueberries!!


Περιγραφή

Αν σας αρέσουν τα μύρτιλα τότε σίγουρα θα σας ενθουσιάσει αυτή η ζουμερή και μυρωδάτη τάρτα!


Τι χρειαζόμαστε:

Για τη ζύμη

225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. βούτυρο ανάλατο κρύο, κομμένο σε κομματάκια
1 κ.σ. ζάχαρη
λίγες σταγόνες εσάνς αμυγδάλου ή βανίλια
1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση
85 γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
175 γρ. ψιλή ζάχαρη (caster sugar)
175 γρ. αμυγδαλόψιχα
2 αυγά
λίγες σταγόνες εσάνς αμυγδάλου
1 πρέζα αλάτι
250 γρ. μύρτιλα
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Πώς το κάνουμε:Ζύμη: Βάζουμε το αλεύρι σε μία λεκάνη μαζί με το βούτυρο και τρίβουμε το μίγμα με τα ακροδάχτυλά μας μέχρι να γίνει σαν ψίχουλα. Προσθέτουμε το αλάτι και τόσο νερό όσο χρειάζεται για να γίνει μία σφιχτή ζύμη (5-6 κουταλιές περίπου). Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση. Γέμιση: Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ να αφρατέψει και προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι, την αμυγδαλόψιχα και το εσάνς αμυγδάλου. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε τα μισά μύρτιλα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Στρώνουμε τη ζύμη μας σε ταρτιέρα (23-24 εκ.) χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά μας ή αν θέλουμε την ανοίγουμε με πλάστη. Ρίχνουμε τη γέμιση, στρώνουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού ομοιόμορφα και προσθέτουμε ένα ένα, όπου υπάρχουν κενά, τα υπόλοιπα μύρτιλα, σπρώχνοντάς τα ελαφρά μέσα στη γέμιση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC (με αντιστάσεις) για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι ρόδισε. Αφού κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
loading...
« PREV
NEXT »