Latest News

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016

Κλασσικό άπαιχτο quiche με ζαμπόν και μπέικον!!

Άπαιχτη ζεστή τάρτα quiche με αγνά υλικά από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο...


Υλικά


1 έτοιμη ζύμη τάρτας (425 γρ. περίπου)
6 φέτες μπέικον
½ φλ. κρεμμύδι, κομμένο
1 φλ. μανιτάρια, κομμένα
1 ½ φλ. κρέμα γάλακτος
1 φλ. ζαμπόν, κομμένο και ψημένο
6 αβγά, ελαφρά χτυπημένα
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
2 φλ ελβετικό τυρί, τριμμένο
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Στρώνουμε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 22 εκ. Φροντίζουμε η ζύμη μας να καλύπτει και τα τοιχώματα της ταρτιέρας και να εξέχει λίγο. Αφαιρούμε τα περισσεύματα ζύμης. Τρυπάμε με ένα πιρούνι τη βάση και την περίμετρο.

Απλώνουμε στη ζύμη λαδόκολλα και τη γεμίζουμε με ξερά φασόλια. Ψήνουμε στους 200C για 10 λεπτά. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα με τα φασόλια και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.

Ψήνουμε το μπέικον σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρούμε το μπέικον και το τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας, κρατώντας λίγο από το λίπος του στο τηγάνι. Σπάμε τις φέτες μπέικον και τις αφήνουμε στην άκρη.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια στο τηγάνι με λίπος του μπέικον για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το μπέικον, το μείγμα κρεμμύδι, την κρέμα γάλακτος, το ζαμπόν, τα αβγά, το αλάτι και το πιπέρι. 

Προσθέτουμε το τυρί και το αλεύρι και έπειτα το μπέικον. Ανακατεύουμε να ενοποιηθούν και βάζουμε στην ταρτιέρα. Ψήνουμε στους 175 για 45-50 λεπτά, μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή. Αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Πηγή: koolnews
loading...
« PREV
NEXT »