Latest News

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016

Πατάτες στο φούρνο με γιαούρτι και γραβιέρα.

Υλικά



700g πατάτες

200g ελληνικό γιαούρτι
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 φλιτζάνια σάλτσα μπεσαμέλ, παρασκευασμένα ή σπιτικό
2 αυγά, χτυπημένα
κεφαλογραβιέρα 250g (μπορεί να αντικατασταθεί με γραβιέρα) τριμμένο
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με μερικές από τις βούτυρο σε ένα τηγάνι. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 5 '- 8' και τα στραγγίζετε καλά. Αναμίξτε 2/3 του τυριού με μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.

Ετοιμάστε τη σάλτσα μπεσαμέλ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ή να μας βασική συνταγή . Ρίχνουμε μια στρώση μπεσαμέλ σε ένα λαδωμένο μορφή και, στη συνέχεια, μια στρώση πατάτες. Προσθέστε πάνω από μερικές κρεμμύδια και λίγο από το μίγμα τυριού-μαϊντανό. Επανάληψη με ένα - δύο στρώσεις με τον ίδιο τρόπο.

Προσθήκη στο εναπομένον σάλτσα τα αυγά, το γιαούρτι, το υπόλοιπο τυρί, το αλάτι και το πιπέρι και απλώνουμε στην επιφάνεια του τροφίμου. Κερδοφόρα πάνω από το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 ° C, 40'-45 ', μέχρι να πάρει χρυσό-ροδίσουν.

loading...
« PREV
NEXT »