Latest News

Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017

Διπλή απόλαυση! Κέικ κακάο με κάστανο και σοκολάτα.

Υλικά



για τη σοκολατένια ζύμη

2 αβγά
200 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
50 γραμμ. βούτυρο
80 γραμμ. γάλα
1 στικ βανίλια
120 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 πρέζες αλάτι
1 κ.τ.γ. μπέικιν πάουντερ
25 γραμμ. κακάο

για τη ζύμη κάστανου
2 αβγά
180 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.τ.σ. νερό
1 κ.τ.γ. μέλι
60 γραμμ. κάστανα τρίμα
60 γραμμ. βούτυρο
100 γραμμ. γάλα
160 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 πρέζες αλάτι
1 κ.τ.γ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση

Για τη ζύμη σοκολάτας: Βάλτε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ και χτυπήστε τα μέχρι να αφρατέψουν. Λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε το γάλα στο μίξερ, τη ζάχαρη με τα αβγά και το λιωμένο βούτυρο σιγά - σιγά. Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν και το κακάο την βανίλια στο μείγμα του μίξερ. Αφού ενσωματωθούν όλα τα υλικά, Αφαιρέστε από το μίξερ και αφήστε το μείγμα στο πλάι.

Για τη ζύμη κάστανου: Βάλτε τα αβγά με τα 150 γρ. ζάχαρη στο μίξερ και ξεκινήστε το χτύπημα με το σύρμα. Σε ένα μπρίκι βάλτε το νερό, τα 30 γρ. ζάχαρη και το μέλι και τα ζεσταίνετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, προσθέστε το τριμμένο κάστανο και ανακατέψτε μέχρι να γίνει το μείγμα σαν πάστα.

Προσθέστε αυτή την πάστα σιγά σιγά στο μίξερ. Λιώστε το βούτυρο και μαζί με το γάλα ρίξτε το σιγά - σιγά στο μείγμα με τα αβγά και τα κάστανα, συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν στο μείγμα του μίξερ. Ομογενοποιήστε το μείγμα. Βουτυρώστε μια φόρμα του κέικ 10x30 εκ.

Μοιράστε τα δύο μείγματα εναλλάξ μέσα στη φόρμα. Ψήστε για περίπου μια ώρα ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι που το βάζετε στη μέση του κέικ, σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C -170°C στον αέρα. Αφήστε να κρυώσει το κέικ και μετά ξεφορμάρετε.

Προσθέστε πάνω από το κέικ κακάο, άχνη ζάχαρη και σπόρους από ρόδι.

Πηγή: koolnews
loading...
« PREV
NEXT »