Latest News

Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017

Κοτόπουλο πανέ σε σάλτσα ντομάτας, με μοτσαρέλα.

Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο, λαχταριστό κοτόπουλο πανέ σε σάλτσα ντομάτας, με μοτσαρέλα στο φούρνο. Συνοδεύστε το με μακαρόνια, πιλάφι, ή πατάτες τηγανιτές και απολαύστε ένα υπέροχο πιάτο. 



Υλικά 


4 στήθη φιλέτο κοτόπουλο 260 γρ. περίπου το ένα
σάλτσα ντομάτας 
1 αυγό χτυπημένο
1 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
1 κ.γ. ανάμικτα μυρωδικά αρεσκείας σας [θυμάρι, σκόρδο σε σκόνη, βασιλικό αποξηραμένο, μείγμα για κοτόπουλο]
1 φλ. τσαγιού μοτσαρέλα χοντρο-τριμμένη
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου και λαδώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος το οποίο θα χωράει τα 8 στήθη κοτόπουλου το ένα δίπλα στο άλλο.

Κόβετε τα 4 μονά στήθη κοτόπουλου οριζόντα στη μέση ώστε να έχετε 8 φιλέτα. Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάτε το αυγό με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Σε δεύτερο βαθύ πιάτο βάζετε τη τριμμένη φρυγανιά, τη τριμμένη παρμεζάνα και μυρωδικά αρεσκείας σας και ανακατεύετε καλά να αναμειχθούν.

Αλατοπιπερώνετε ελαφρώς τα 8 φιλέτα κοτόπουλου και τα βουτάτε, και από τις 2 πλευρές, πρώτα στο αυγό και μετά στο μείγμα τριμμένης φρυγανιάς φοντίζοντας να καλυφθούν καλά και από τις 2 πλευρές. Τα τοποθετείτε στο λαδωμένο ταψί και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λ. Τα γυρίζετε από την άλλη πλευρά και τα ψήνετε για 10 λ ακόμα. Τα βγάζετε και τα τοποθετείτε σε πιατέλα. Μη σβήσετε το φούρνο.

Καθαρίζετε πρόχειρα το ταψί με χαρτί κουζίνας και ρίχνετε στη βάση του τη μισή σάλτσα ντομάτας. Τοποθετείτε πάνω από τη σάλτσα τα φιλέτα κοτόπουλο, το ένα δίπλα στο άλλο. Περιχύνετε, με ένα κουτάλι, τη σάλτσα, ισομερώς, πάνω από κάθε κομμάτι κοτόπουλου. 

Πασπαλίζετε τα φιλέτα, πάνω από τη σάλτσα, με τη τριμμένη μοτσαρέλα και ψήνετε στο ζεστό φούρνο για 10 λ ακόμα περίπου ή μέχρι να λιώσει καλά το τριμμένο τυρί. Σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές ή πιλάφι ή ζυμαρικά επιλογής σας.

Πηγή: sintayes
loading...
« PREV
NEXT »