Latest News

Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017

Είναι τόσο εύκολο που μπορεί να το φτιάξει και ένας αρχάριος! Φουσκώνει πολύ και ΔΕΝ ξεφουσκώνει !!! Το σιγουράκι Ραβανί που λιώνει στο στόμα !!!!


Είναι τόσο εύκολο που μπορεί να το φτιάξει και ένας αρχάριος! Φουσκώνει πολύ και ΔΕΝ ξεφουσκώνει!!


ΥΛΙΚΑ

6 αυγά

1/2 ποτήρι ζάχαρη

1 ποτήρι γάλα

1 ποτήρι σπορέλαιο

2 φακελάκια μπέικιν

1 βανίλια

ξύσμα 1 λεμονιού

1 σακουλάκι σιμιγδάλι ψιλό 500 γραμ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

5 ποτήρια ζάχαρη

5 ποτήρια νερό

1 βανίλια

φλούδα και χυμό από 1 λεμόνι

1 κ.σ φρέσκο αγελαδινό βούτυρο (δίνει απίστευτο άρωμα και γυαλάδα!)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Χτυπάω στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν 5 λεπτά.

Χαμηλώνω στο ελάχιστο την ταχύτητα και προσθέτω το σπορέλαιο,το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα,τη βανίλια το ξύσμα,και τέλος όλο το σακουλάκι με το σιμιγδάλι και το μπέικιν.

Το μείγμα θα είναι ένας αφράτος χυλός νερουλός.Το αδειάζω σε βουτυρωμένο ταψιά 30 εκ. και ψήνω στους 170 βαθμούς 40 λεπτά περίπου.

Το χαράζω σε κομμάτια και το αφήνω στην άκρη.

Βράζω το νερό με τη ζάχαρη,φλούδα και χυμό λεμόνι,4-5 λεπτά.

Προσθέτω τη βανίλια και το βούτυρο χωρίς να το ανακατέψω και όταν λιώσει το βούτυρο,σιροπιάζω λίγο λίγο (γιατί το ραβανί είναι αφρός και θα διαλυθεί) με το ζεστό σιρόπι,το χλιαρό γλυκό.Είναι όνειρο!!!Καλή επιτυχία !!!

loading...
« PREV
NEXT »