Latest News

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Συνταγή για μαγιονέζα από τον Άκη Πετρετζίκη

Μέθοδος Εκτέλεσης

Η συγκεκριμένη συνταγή καταργεί έναν βασικό νόμο της χημείας! Ότι το λάδι με το νερό δεν ενώνονται ποτέ!Έχοντας ως φυσικούς σταθεροποιητές, τον κρόκο και την μουστάρδα, τα 2 αυτά υλικά γίνονται ένα, δίνοντάς μας την τέλεια υφή στην σπιτική μας μαγιονέζα!!!!!!

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κρόκο, το ξύδι, τον χυμό από ένα λεμόνι, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε ελαφρά με το σύρμα.

Καθώς ανακατεύουμε, ρίχνουμε πολύ σιγά (σαν κορδόνι) το ελαιόλαδο κι έπειτα το ηλιέλαιο. (Το λάδι μπορεί να έχει μια συνεχή ροή σαν λεπτή γραμμή πάχους 2-3 περίπου χιλιοστών).

Αν η μαγιονέζα μας είναι σφιχτή, προσθέτουμε νερό για να την αραιώσουμε.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε σε ένα μπολ ή αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο βαζάκι στο ψυγείο.

Tip

Αν το μείγμα μας κόψει, είναι επειδή βάλαμε πολύ γρήγορα το λάδι. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλον ένα κρόκο αυγού και να κάνουμε τη διαδικασία από την αρχή. Εκεί που χρειάζετε να βάλουμε λάδι, χρησιμοποιούμε το παλιό μείγμα που έχει κόψει. 

Συστατικά

1 κρόκο

1 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί

1 κ.σ. χυμό από λεμόνι

2 κ.γ. μουστάρδα

30 ml ελαιόλαδο

220 ml ηλιέλαιο

1-2 κ.σ. νερό (αν χρειαστεί)

αλάτι

πιπέρι


Πηγή: www.ourlife.gr
loading...
« PREV
NEXT »