Latest News

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Κέικ Μόκα!!

Αρωματικό κέικ με καφέ και σοκολάτα. Ένς συνδυασμός σε στέρεη μορφή που συνοδεύει ιδανικά τα ίδια στοιχεία όταν σερβίρονται σε ποτήρι ή φλιτζάνι.



Υλικά


1 1/2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γλ. κανέλλα
1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
1/2-1 κ.γλ. τριμμένο γαρύφαλλο
1 πρέζα αλάτι 
1 1/2 φλ. γάλα
1 κ.γλ. στιγμιαίος καφές
1/2 κ.γλ. βανίλια
1/2 φλ. βούτυρο
1 1/2 φλ. ζάχαρη
2 αβγά
50 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα στεγνά υλικά.

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αβγά πολύ καλά. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Βάζουμε το γάλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε.

Λιώνουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και την κρέμα αναμειγνύοντας καλά.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα και ρίχνουμε τη ζύμη. Ψήνουμε στους 180°C για 30-35 λεπτά. Αφήνουμε στη φόρμα για 10 λεπτά και μετά ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγο κακάο.

gourmed.gr
loading...
« PREV
NEXT »