Latest News

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

Η τέλεια συνταγή για κοτόπουλο πανέ!

Η συνταγή για το τηγανητό κοτόπουλο δεν απαιτεί απλά να είναι φρυγανιά, αλεύρι και τηγάνι. Όχι, δεν θα βγει τόσο καλό έτσι. Το μυστικό βρίσκεται στα μπαχαρικά που του προσθέτεις.



Δες πως μπορείς να το φτιάξεις σπίτι χωρίς να παραγγέλνεις απ’ έξω!


Υλικά

2 κούπες αλεύρι
2/3 κ.σ. αλάτι
1/2 κ.σ. ξερό θυμάρι
1/2 κ.σ. ξερό βασιλικό
1/3 κ.σ. ξερή μαντζουράνα
1 κ.σ. μαύρο πιπέρι
1 κ.σ. σκόνη μουστάρδας
4 κ.σ. πάπρικα
2 κ.σ. ξηρό σκόρδο
1 κ.σ. τζίντζερ
3 κ.σ. λευκό πιπέρι
1 κούπα κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
1 χτυπημένο αυγό
1 κομμένο κοτόπουλο (το φιλέτο στήθος καλό είναι να κοπεί στην μέση-εγκάρσια για καλύτερο τηγάνισμα)
Λάδι

Εκτέλεση

Ανακάτεψε το αλεύρι και όλα τα μπαχαρικά σε ένα δοχείο.

Πάρε ένα άλλο δοχείο και ανακάτεψε το αυγό με την κρέμα γάλακτος. Βούτα τα κομμάτια κοτόπουλου στο μιξ της κρέμας γάλακτος και του αυγού και άσε τα για 20-30 λεπτά.

Βγάλε το κοτόπουλο από την κρέμα και περίμενε μέχρι να στραγγίξουν. Βούτα τα στο μιξ του αλευριού με τα μπαχαρικά μέχρι να καλυφθούν εντελώς.


Τοποθέτησε το κοτόπουλο στην σχάρα και άσε τα εκεί για 20 λεπτά.

Όσο περιμένεις το κοτόπουλο να ετοιμαστεί για το τηγάνισμα, ρίξε 7-8 εκατοστά λαδιού σε μια κατσαρόλα και βάλε την σε μέτρια θερμοκρασία (γύρω στους 175 βαθμούς – Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα θερμόμετρο κουζίνας γι’ αυτό).

Τηγάνισε 3-4 κομμάτια κοτόπουλου την φορά μέχρι να αποκτήσουν τραγανή και ρόδινη κρούστα (περίπου 15-18 λεπτά), γυρνώντας τα μια φορά την κάθε πλευρά. Βάλε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο που έχεις καλύψει με χαρτί κουζίνας.

neolaia.gr
loading...
« PREV
NEXT »