Latest News

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Βασίλης Τσάγκλος.

Η είδηση του θανάτου σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο. 


Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Βασίλης Τσάγκλος σε ηλικία 77 ετών. Ο ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή, χθες, Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου. 





Στην μακρόχρονη πορεία του συμμετείχε σε σημαντικές θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες. Οι νεότεροι τον θυμούνται από την τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση στην τηλεοπτική σειρά «Στο παρά πέντε». 

Γεννήθηκε στην Πύλο της Μεσσηνίας στις 20 Ιουνίου 1939. Μετά από προτροπή του αξέχαστου ηθοποιού και σκηνοθέτη ξεκίνησε τις δραστηριότητες του, το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα, το 1989. 

Ο Βασίλης Τσάγκλος δημιούργησε τον πρώτο πυρήνα του ΔΗ.ΘΕ.ΜΑ., δίδαξε, σκηνοθέτησε και έβαλε το θεμέλιο λίθο για την σύσταση του ως νομικό πρόσωπο και μέχρι την τελευταία στιγμή υπήρξε συμπαραστάτης σε κάθε θεατρική απόπειρα της ομάδας. 




Η είδηση του θανάτου σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο. Η Καίτη Φίνου ήταν η πρώτη που αποχαιρέτησε τον ηθοποιό, μέσα από τη σελίδα της στο Facebook, γνωστοποιώντας την δυσάρεστη είδηση: 


Φιλμογραφία 

Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο (1970) [συνεργάτης Γκεστάπο] 
Η Ανταρσία των Δέκα (1970) 
Ο Αστραπόγιαννος (1970) [άνθρωπος κοτζαμπάσηδων] 
Εσχάτη προδοσία (1971) 
Ο Αρχιψεύταρος (1971) 
Ο Εχθρός του Λαού (1972) 
Οι Απάνθρωποι (1972) 
Μέρες του ’36 (1972) [δεσμοφύλακας] 
Ο Θίασος (1975) 
Οι Κυνηγοί – The Hunters (1977) [ενωμοτάρχης] 
1922 (1978) 
Άγγελος (1982) [(πατέρας)] 
Άρπα-Colla (1982) [παπα-Γρηγόρης] 
Και ο πρώτος ματάκιας (1982) [στρατηγός] 
Ρεπό (1982) [στο ταχυδρομείο] 
Η Κάθοδος των Εννέα (1983) 
Ο Ανθρωπος που το`παιζε πολύ (1983) [Κυριάκος Σβέρκος] 
Εδώ Είναι Βαλκάνια (1984) 
Ταξίδι στα Κύθηρα (1984) 
Ayna – Ο Καθρέφτης (1984) [μάντης] 
Εν πλω (1985) [υπεύθυνος γραφείου] 
Η κάθοδος των εννιά (1985) [Σαράντος] 
Πήρες πτυχίο; (1985) [Αλέκος Ντόβης] 
Ο Αδέξιος Εραστής (1985) 
Made in Greece (1988) 
Και δειλός και τολμηρός (1989) [Νικόλας Δρούγκος] 
Με τον Ορφέα τον Αύγουστο (1995) [Διονύσης Δήμας] 
Το Φτερό της Μύγας (1995) 
Μπίζνες στα Βαλκάνια (1996) [παπά-Βασίλης] 
Mirupafshim [Μιρουπάφσιμ] (1997) [θείος Χρήστου] 
Τα Ρόδινα Ακρογιάλια (1998) 
Το Παιχνίδι της Σκιάς (2001) 
Uranya (2006) [(παππούς)] 
Ο γιος του φύλακα (2006) [Κώστας] 
Καντίνα (2009) [παππούς] 

Τηλεόραση 

Παράξενος ταξιδιώτης 1972 
Στο παρά πέντε 2005 
7 θανάσιμες πεθερές 2004 
Μυστικά και λάθη 2003 
Το παιχνίδια της σκιάς 2001 
Βεντέτα 1986 
Οι φωτογράφοι 1998 
Αν θυμηθείς το όνειρο μου 2003 

loading...
« PREV
NEXT »