Latest News

Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Εύκολο, μαλακό παγωτό σοκολάτα - Καραμέλα.

Περιγραφή

Γεύση - κόλαση με λίγα υλικά, εύκολο και οικονομικό παγωτό στην παρασκευή και, πολύ σημαντικό, μαλακό στο σερβίρισμα!

 Μια "αλλιώτικη" συνταγή, δεν θέλει ούτε εβαπορέ ούτε φυτικές σαντιγές... ούτε καν κουβερτούρα! Εμείς τουλάχιστον όταν το πρωτο-δοκιμάσαμε ενθουσιαστήκαμε, πιστεύω κι εσείς το ίδιο!

Τι χρειαζόμαστε:

2 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος κρύα
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
3 κουτ. σούπας σκόνη κακάο
1 φλυτζάνι καραμέλα γάλακτος

Πώς το κάνουμε:Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος κρύα σε ελαφριά σαντιγύ (μόλις δούμε ότι σχηματίζονται "κορυφές" είναι έτοιμη). Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το κακάο και συνεχίζουμε το "χτύπημα" για λίγο έως ότου ομογενοποιηθούν. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία φόρμα ψησίματος κέικ. Προσθέτουμε από πάνω σιγά-σιγά την καραμέλα γάλακτος και με απαλές κινήσεις του κουταλιού τη "σπρώχνουμε" εδώ και κει μέσα στο παγωτό ώστε να μην ομογενοποιηθεί πλήρως αλλά να ξεχωρίζει. Αφήνουμε στην κατάψυξη όλο το βράδυ. Σερβίρουμε την επόμενη μέρα με ακόμα περισσότερη καραμέλα γάλακτος από πάνω, καλή απόλαυση!
Λίγα μυστικά ακόμα



Η συνταγή είναι από το Buzzfeed Tasty. Με βασική συνταγή τα δύο πρώτα υλικά μπορούμε να φτιάξουμε διάφορες άλλες ακόμα γεύσεις παγωτού προσθέτοντας υλικά όπως πχ. φρούτα.

Καραμέλα γάλακτος πωλείται έτοιμη στα σουπερμάρκετ ή μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας όπως για το γλυκό banoffee.



loading...
« PREV
NEXT »