Latest News

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Δείτε τι δεν θα φάει ποτέ ένας ειδικός στην τροφική δηλητηρίαση (φωτό)

Ο Μπιλ Μάρλερ μπορεί να είναι δικηγόρος, αλλά έχει χειριστεί δεκάδες υποθέσεις τροφικής δηλητηρίασης, έχοντας κερδίσει πάνω από 600 εκατομμύρια δολάρια για τους πελάτες του.

Κάτι που όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, τον έχει κάνει ειδικό στο τί ΔΕΝ πρέπει να τρώει έξω. 

Ιδού λοιπόν τα 6 πράγματα που δεν αγγίζει ποτέ, όπως τα αποκάλυψε στο Health Insider...


1. Στρείδια

Όπως είπε και ο ίδιος τα τελευταία 5 χρόνια έχει δει περισσότερες δηλητηριάσεις από ότι τις προηγούμενες δύο δεκαετίες.

Όπως λέει χαρακτηριστικά, για αυτό οφείλεται η κλιματική αλλαγή. Τα νερά που καλύπτουν την γη θερμαίνονται όλο και περισσότερο, με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται βακτήρια.




2. Φρούτα και λαχανικά που τα έχει κόψει και έχει πλύνει άλλος

Τα συγκεκριμένα, τα αποφεύγει «σαν την πανούκλα». Μπορεί να είναι ωραία όσο περισσότεροι τα αγγίζουν, τόσο μεγαλώνουν οι πιθανότητες μόλυνσης. Καλύτερα να τα αγοράσατε για το σπίτι, όπου θα μπορείτε να τα καθαρίσετε μόνοι σας.




3. Κρέας που να έχει αίμα




Μπορεί εδώ στην Ελλάδα να μην είναι τόσο μεγάλο το ποσοστό των ανθρώπων που τρώει το κρέας του με αίμα, αλλά τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι το παραγγέλνουν έτσι. Μέγα λάθος... Προκειμένου να σκοτωθούν τα βακτήρια, η θερμοκρασία ψησίματος πρέπει να είναι τουλάχιστον 160 βαθμοί. Κάτι που σημαίνει οτι το κρέας θα πρέπει να είναι το λιγότερο medium...


loading...
4.Αμαγείρευτα αυγά

Σίγουρα η πιθανότητα να πάθεις σαλμονέλα από αυγά είναι πολύ λιγότερες από ότι πριν από 30 χρόνια, αλλά πάντα υπάρχει αυτή η πιθανότητα. Για αυτό καλύτερα να αποφεύγεται τα ωμά αυγά, κάτι που τείνει να εξελιχθεί σε μόδα τελευταία.




5. Μη παστεριωμένοι χυμοί και γάλατα

Πολλοί υποστηρίζουν οτι η παστερίωση μειώνει την διατροφική αξία τους, όμως ο Μάρλερ δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Αντιθέτως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος από βακτήρια, παράσιτα και ιούς...





pronews

loading...
« PREV
NEXT »