Latest News

Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017

Η «κρυμμένη» κατοικία στη Βούλα που εντυπωσιάζει με την εξωπραγματική της εμφάνιση.

Ένα πραγματικά εντυπωσιακό κτίριο σκαρφαλωμένο στο βουνό...

 σ’ ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της Βούλας, στην περιοχή του Πανοράματος.

Πρόκειται για ένα ακόμη έργο της ομάδας ISV architects που αποτελείται από τους Μπάμπη Ιωάννου, Τάσου Σωτηρόπουλου και Αλέξανδρου Van Gilder.


Το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται έχει μια εξαιρετικά απότομη κλίση, γεγονός που ουσιαστικά «κρύβει» το κτίριο από το δρόμο χαρίζοντας του ταυτόχρονα απεριόριστη θέα.



Η πρόσβαση γίνεται από το τρίτο και υψηλότερο σημείο της κατοικίας από το οποίο ο χρήστης κατεβαίνει στα υπόλοιπα επίπεδα.


Στο πάνω επίπεδο, πέρα από την είσοδο, βρίσκονται τα κύρια υπνοδωμάτια.



Στο μέσο επίπεδο βρίσκονται τα καθιστικά, η τραπεζαρία, το καθημερινό και η κουζίνα, αλλά και ένας υπαίθριος χώρος σε επαφή με τη γη, όπου βρίσκεται και η πισίνα. 



Στο κατώτερο επίπεδο, που έχει και αυτό απεριόριστη θέα, βρίσκονται το «παιδικό δωμάτιο» και οι ξενώνες της κατοικίας. Ο χώρος εκεί μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ανεξάρτητο διαμέρισμα.


Αυτό που κάνει όμως αυτό το κτίριο ξεχωριστό είναι η εξωτερική του μορφή, η οποία εκφράζει τη γραμμικότητα της λειτουργικής του οργάνωσης και τη στροφή όλων των χώρων προς τη θέα. 


Τα υλικά που επιλέχθηκαν εντείνουν την ευγένεια της μορφής.






Το χτυπητό ανεπίχριστο σκυρόδεμα για τους αναλημματικούς τοίχους λειτουργεί ως βάση, ενώ το λευκό επίχρισμα καλύπτει τα κύρια στοιχεία.




loading...
Στο εσωτερικό κυριαρχεί το ξύλο για τα πατώματα και το λευκό επίχρισμα για τις τοιχοποιίες.


Στοιχεία έργου









Αρχιτεκτονική μελέτη: ISV architects

Συνεργάτης αρχιτέκτων: Ανάργυρος Μουγιάκος

Στατική μελέτη: Ergosystem – Χρύσανθος Καλλίγερος

Η/Μ μελέτη: PG Kamarinos

Μελέτη φωτισμού: Ιfi group

Κατασκευή: ISV construct

Υπεύθυνη κατασκευής: Άντα Παπαδημητρίου

Φωτογραφίες: Γιάννης Κοντός


loading...
« PREV
NEXT »