10 ακραία μικροπράγματα που έχουμε μάθει να αποδεχόμαστε ως φυσιολογικά (ενώ ΔΕΝ είναι!)

Αν το καλοσκεφτείς, δεν είναι τόσο νορμαλ όσο ακούγονται.Πόσα μα πόσα ακραία και παράξενα πράγματα λέμε μεταξύ μας; Ας πούμε εγώ (συντάκτης του RISE) όταν ήμουν μικρός, άκουγα τη γιαγιά μου να νανουρίζει τον αδελφό μου λέγοντας του: «Του Χριστού το μαχαιράκι, το έχω εγώ προσκεφαλάκι. Κι όποιος πάει να τον πειράξει, ο Χριστός θα τονε σφάξει!» Την είχα ρωτήσει «γιατί γιαγιά ο Χριστός είναι τόσο αιμοβόρος;» και μου είχε απαντήσει: «Δεν ξέρω παιδί μου, τέτοια λέγαμε στο χωριό μας στη Κομοτηνή.» Το ίδιο νορμαλ είναι και τα παρακάτω μικροπράγματα που συλλέξαμε από αυτό το AskReddit.


«Το ότι θέλουμε (συνήθως) μια ώρα για να μετακινούμαστε καθημερινά από και προς την 40+ώρη (ανά εβδομάδα) δουλειά μας. «

«Πως στις ειδήσεις μπορούν να διηγηθούν με λεπτομέριες μια ιστορία βιασμού, δολοφονία, ακόμα και να βάλουν φωτογραφίες από το δυστύχημα, αλλά στον τίτλο οι «κακές» λέξεις (γαμώτο, σκατά) λογοκρίνονται.»

«Πολύς κόσμος δεν αφήνει τα παιδιά του να παίζουν μόνα τους έξω, φοβούμενοι τους ύποπτους αγνώστους, αλλά μετά μπορούν να ποστάρουν κάθε λεπτομέρεια της ζωής τους (και των παιδιών τους) στα social media.»


«To ότι αφήνουμε ανθρώπους να πεθάνουν αργά, λόγω μιας ανίατης ασθένειας, αλλά όταν το κατοικίδιο μας πονάει ασταμάτητα και είναι βαριά άρρωστο, θα μπορέσουμε να του κάνουμε ευθανασία. «


«Πως έχουμε αρκετούς περισσότερους νόμους από όσους μπορούμε να καταλάβουμε. Αν έχουμε κάποιο νομικό πρόβλημα, πρέπει να προσλάβουμε κάποιον για να εξετάσει τους νόμους και να μας υππερασπιστεί. Πως να παραβιάσεις το νόμο, όταν δεν μπορείς να τον καταλάβεις;»


«Το φαινόμενο του Περαστικού: Όσο περισσότεροι άνθρωποι είναι τριγύρω, τόσο λιγότερο πιθανό είναι το να επέμβει κάποιος σε μια κατάσταση.»

«Για παράδειγμα, όταν κάποιος δέχεται επίθεση, οι παρατρεχάμενοι του δύσκολα θα επέμβουν, το πιθανότερο θα είναι να τον προσπερνούν κοιτώντας.»


«Πως πρέπει να μπεις σε μια συνέντευξη, έχοντας προετοιμάσει λόγους και επιχειρήματα που αποδεικνύουν γιατί θέλεις να εργαστείς στη συγκεκριμένη εταιρεία, όταν όλοι ξέρουν ότι απλώς ψάχνεις για δουλειά κι εκείνοι σου προσφέρουν μια. Πάντα υπάρχουν εκείνοι που αναζητούν μια ξεχωριστή καριέρα, επιλέγοντας να υποβάλλουν αίτηση σε συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά οι περισσότεροι από εμάς θέλουν να βγάζουν τα προς το ζην.»


«Υπάρχουν τόσα πολλά ναρκωτικά χαρακτηρισμένα ως παράνομα, εκτός από το αλκοόλ, που έχει προκαλέσει σε αμέτρητους ανθρώπους προβλήματα υγείας, βίαιη συμπεριφορά, ακόμα και θανάτους.»


«Πόσοι άνθρωποι εστιάζουν έντονα σε διαφορές γνώμης, ή γούστου ή τρόπου ζωής. Όλοι έχουν δικαίωμα να ζουν και να κάνουν τις επιλογές τους, μπορούμε να τις σεβόμαστε έστω.»