Latest News

Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016

20 λόγοι για τους οποίους πρέπει να κρατάτε αυτά τα χάρτινα σακουλάκια σιλικόνης, το #17 μπορεί να σας σώσει τη ζωή.

Σίγουρα θα έχετε αναρωτηθεί σε τι χρησιμεύουν τα σακουλάκια με τζελ πιριτίου. Αυτές τις μικροσκοπικές σακουλίτσες με διοξείδιο του πυριτίου τις έχετε δει σε προϊόντα που έχετε αγοράσει κυρίως από το ίντερνετ. Ποια είναι, όμως, η χρήση τους;



Εκ πρώτης όψεως φαίνονται άχρηστα. Οι σφραγισμένες αυτές σακούλες είναι αδιαφανείς με αποτέλεσμα, απ’ τη στιγμή που δεν βλέπουμε το περιεχόμενο, να τις πετάμε στον κάδο των απορριμμάτων.


Λοιπόν, σταματήστε να τα πετάτε και ξεκινήστε να τα μαζεύετε! Αυτά τα μικρά πακέτα μπορούν πραγματικά να σας φανούν χρήσιμα!
#1. Προστατεύουν τα προϊόντα.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Σκοτώνουν τα βακτήρια και απορροφούν την επιπλέον υγρασία μέσα στα πακέτα.

#2. Σκοτώνουν τις μυρωδιές

Μπορούν να απομακρύνουν τις άσχημες μυρωδιές από τα ρούχα. Απλά τοποθετήστε ένα σακουλάκι σε ένα σεντόνι ή μια πετσέτα την επόμενη φορά που θα θέλετε να αποφύγετε τις άσχημες μυρωδιές.

#3. Κρατάνε τα ξυράφια κοφτερά

Τα ξυράφια και οι λεπίδες μπορούν να μείνουν κοφτερά για περισσότερο καιρό όταν τα τοποθετήσετε σε ένα κλειστό δοχείο μαζί με ένα σακουλάκι πυριτίου.

#4. Απομακρύνουν το νερό

Το κινητό σας δεν είναι αδιάβροχο. Μήπως κατά λάθος το ρίξατε μες την τουαλέτα, την πισίνα ή μήπως έπεσε πάνω του κάποιο υγρό; Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτό το τέχνασμα με το ρύζι που απορροφά την υγρασία αλλά θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε και το τζελ πυριτίου για την ίδια δουλειά. Απλά, τοποθετήστε το κινητό σε ένα βάζο γεμάτο με σακουλάκια πυριτίου και δείτε τα αποτελέσματα.

#5. Απομακρύνει την ομίχλη

Η ομίχλη στο παρμπρίζ είναι πάντα ένα πρόβλημα. Θα πρέπει να ανοίγετε τον κρύο αέρα ξανά και ξανά όταν έχει ομίχλη. Αφαιρέστε εύκολα τη θαμπάδα, τοποθετώντας σακούλες πυριτίου κάτω από το παρμπρίζ μέσα στο αυτοκίνητο.

#6. Κρατάει στεγνά τα ρούχα στη βαλίτσα

Μερικές φορές, όταν πάμε διακοπές δεν έχουμε αρκετό χρόνο για να πλύνουμε και να στεγνώσουμε τα βρεγμένα μας ρούχα. Και κανείς δεν θέλει να τα βάλει βρεγμένα στις αποσκευές του. Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε αυτή την κατάσταση, δοκιμάστε να βάλετε τα βρεγμένα ρούχα ή την υγρή πετσέτα σε μια τσάντα γεμάτη με τζελ πυριτίου. Όσο περισσότερα πακέτα έχετε, τόσο το καλύτερο. Θα απομακρύνουν όλη την υγρασία!

#7. Προστατεύει τα ασημικά

Μπορεί να μην το ξέρατε αλλά μερικές φορές η υγρασία είναι αυτή που προκαλεί διάβρωση στα ασημένια και τα άλλα κοσμήματα. Προστατέψτε τα με ένα πακέτο τζελ πυριτίου στο κουτί των κοσμημάτων.

#8. Στην κηπουρική

Αν έχετε σπόρους αποθηκευμένους για να τους φυτέψετε το επόμενο έτος, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν θα μουχλιάσουν. Μπορείτε, βέβαια, να τους τοποθετήσετε σε ένα δοχείο με ένα σακουλάκι τζελ πυριτίου. Βεβαιωθείτε ότι είναι αεροστεγές!


#9. Σε χάπια και βιταμίνες

Αποθηκεύστε τα χάπια και τις βιταμίνες σας με ένα πακέτο τζελ πυριτίου για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα τους! Σε αντίθετη περίπτωση, η υγρασία μπορεί να οδηγήσει σε αλλοίωση, αποσύνθεση, και μούχλα.



#10. Προστατεύει τα έγγραφα

Κρατήστε τα σημαντικά και προσωπικά έγγραφά σας επιπλέον προστατευμένα τοποθετώντας τα σε μια τσάντα γεμάτη με μερικά σακουλάκια πυριτίου.

#11. Στα λουλούδια

Αγαπάτε τα αποξηραμένα λουλούδια; Μπορείτε να επιταχύνετε τη διαδικασία αποξήρανσης τους τοποθετώντας τα σε μια χάρτινη σακούλα με μερικά πακέτα τζελ πυριτίου.

#12. Στα παράθυρα

Αν τα παράθυρά σας έχουν την τάση να θολώνουν συχνά, δοκιμάστε να τοποθετήσετε στο περβάζι μερικά πακέτα με διοξείδιο πυριτίου για να απορροφήσουν την υγρασία.

#13. Στις χύμα ζωοτροφές

Μια μεγάλη σακούλα με ξηρά τροφή σκύλου μπορεί να γεμίσει υγρασία, ειδικά αν την αγοράζετε χύμα. Αποθηκεύστε το φαγητό σε ένα δοχείο που έχει πακέτα τζελ σιλικόνης κολλημένα στο κάτω μέρος του καπακιού.

#14. Στις κολοκύθες

Halloween σημαίνει εποχή της κολοκύθας! Προστατεύστε τες και αποφύγετε την μούχλα τοποθετώντας μερικά σακουλάκια πυριτίου στο εσωτερικό τους.

#15. Σε παλιά βιβλία

Τα βιβλία αρχίζουν να μυρίζουν μετά από καιρό. Και μιλάμε για τα πολύ παλιά βιβλία. Απαλλαγείτε από τη ενοχλητική μυρωδιά βάζοντάς τα σε μια σακούλα γεμάτη με μερικά πακέτα διοξειδίου του πυριτίου.

#16. Στις φωτογραφικές μηχανές

Στις φωτογραφικές μηχανές, μπορεί να επηρεαστούν οι εσωτερικοί μηχανισμοί τους ή να μείνουν σημάδια στον φακό αν εκτεθούν σε υγρό περιβάλλον. Απορροφήστε την υγρασία τοποθετώντας την φωτογραφική μηχανή σε πακέτα με τζελ πυριτίου, αφού βγάλετε την κάρτα μνήμης, την μπαταρία και τον φακό.

#17. Στις αδιάβροχες ψηφιακές μηχανές

Οι φωτογραφικές μηχανές που λειτουργούν κάτω από το νερό μπορεί να είναι αρκετά χρήσιμες. Ωστόσο, και αυτές εξακολουθούν να κινδυνεύουν από καταστροφή των μηχανισμών και των φακών τους λόγω της υγρασίας. Απομακρύνετε την υγρασία χρησιμοποιώντας πακέτα με τζελ πυριτίου!

#18. Στις ανεκτίμητες φωτογραφίες

Κρατήστε τις αγαπημένες αναμνήσεις σας προστατευμένες από την υγρασία τοποθετώντας μερικά πακέτα τζελ στο μέρος που τις αποθηκεύετε.

#19. Στα προϊόντα makeup

Διατηρήστε την ξηρότητα και αποφύγετε την φθορά των καλλυντικών σας, τοποθετώντας μερικά πακέτα τζελ σε μια σφραγισμένη σακούλα μαζί με αυτά.

#20. Στα ακουστικά βαρηκοΐας

Αν έχετε ακουστικά βαρηκοΐας, θα πρέπει να ξέρετε ότι μπορεί να καταστραφούν από την υγρασία όταν επισκέπτεστε ή αν ζείτε σε υγρό κλίμα. Αποθηκεύστε τα σε ένα δοχείο με πακέτα πυριτίου για να τα προστατέψετε.




loading...
« PREV
NEXT »