Αυτά είναι προβλήματα: Δύσκολη χρονιά το 2015 για τους δισεκατομμυριούχους!Δύσκολοι καιροί για δισεκατομμυριούχους! 


Αν και το 2016 είναι το δίσεκτο, το 2015 απεδείχθη δύσκολη χρονιά για τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη. 

Συνολικά, η περιουσία των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη μειώθηκε την περσινή χρονιά κι αυτό παρά το ότι στην Ασία συνεχίζει να αναδεικνύεται ένας νέος δισεκατομμυριούχος σχεδόν κάθε τρεις ημέρες!

Όπως δείχνει έρευνα της UBS και ο συμβουλευτικός όμιλος PwC, ο συνολικός πλούτος των δισεκατομμυριούχων κατά 300 δισ. δολάρια το 2015 στα 5,1 τρισ. δολάρια.

Αυτό σημαίνει ότι ο μέσος δισεκατομμυριούχος – ο αριθμός τους ανήλθε στους 1.397, καταγράφοντας καθαρή αύξηση κατά 50 άτομα σε σχέση με το 2014 – αξίζει... μόνο 3,7 δισ. δολάρια!

Οι μεταβιβάσεις περιουσιακών στοιχείων σε μέλη των οικογενειών τους, η μείωση των τιμών των εμπορευμάτων και η ανατίμηση του δολαρίου έκαναν τη ζωή των δισεκατομμυριούχων δύσκολη το 2015.

Στις ΗΠΑ, η καθαρή αύξηση του αριθμού των δισεκατομμυριούχων είναι μόλις 5, καθώς στις τάξεις των Κροίσων προστέθηκαν 41 άτομα, αλλά αφαιρέθηκαν 36. Η Κίνα, χάρη στον τεχνολογικό της τομέα, κατέγραψε 80 νέους δισεκατομμυριούχους.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι νεόπλουτοι της Ασίας θα μπορούσαν να διδαχθούν από τους δισεκατομμυριούχους στην Ευρώπη, όπου φαίνεται να υπάρχει μεγάλη εμπειρία στο πώς περνά ο πλούτος στις νεότερες γενιές. Η Γερμανία και η Ελβετία έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο σε αυτόν τον παλαιό πλούτο.

Όπως αναφέρει η έρευνα, έπειτα από τις δύο τελευταίες δεκαετίες κατά τις οποίες δημιουργήθηκαν περιουσίες άνευ προηγουμένου, δρομολογείται πλέον η μεγαλύτερη μεταβίβαση πλούτου στην ιστορία. Σύμφωνα με την έρευνα, λιγότερα από 500 άτομα θα κληροδοτήσουν πάνω από 2,1 τρισεκ. δολάρια – ποσό αντίστοιχο του μεγέθους της οικονομίας της Ινδίας – στους κληρονόμους τους τα επόμενα 20 χρόνια.