Latest News

Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016

Γιατί με αποφεύγει – 4 Λόγοι!!

Συμβαίνει συχνά και ιδιαίτερα σε μακροχρόνιες σχέσεις, κάποιο διάστημα, το ζευγάρι να απομακρυνθεί. Είναι μία κατάσταση που περισσότερο αντιλαμβάνονται οι γυναίκες και ψάχνουν μία καλή απάντηση στο ερώτημα γιατί με αποφεύγει. Όταν μία γυναίκα καταλάβει κάτι τέτοιο από τον σύντροφό της το πρώτο πράγμα που θα της περάσει από το μυαλό είναι πως υπάρχει κάποια άλλη. Τότε εγκλωβίζετε στα αρνητικά της συναισθήματα και δεν μπορεί να δει και να αντιμετωπίσει την κατάσταση με καθαρό μυαλό. Μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να ισχύει η παρουσία τρίτου προσώπου αλλά μην το εκλάβετε ως δεδομένο, χωρίς να είστε σίγουρες. 


Αν κρατήσετε την ψυχραιμία σας μπροστά στα αρνητικά συναισθήματα που σας δημιουργήθηκαν όταν αναρωτηθήκατε «γιατί με αποφεύγει» θα καταφέρετε να δείτε τα πράγματα και από άλλες οπτικές γωνίες.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως οι καταστάσεις στην ζωή μας δεν έχουν μόνο άσπρο και μαύρο! Έτσι και για όποια θέματα αντιμετωπίζουμε μέσα στην σχέση μας υπάρχουν διάφορες πλευρές και λύσεις. Όπως όλες οι γυναίκες έτσι και όλοι οι άντρες δεν φέρονται με τον ίδιο τρόπο. Οπότε ανάλογα με τον χαρακτήρα του και τις αντιδράσεις του, που γνωρίζετε, θα βγάλετε το συμπέρασμα στο ερώτημα γιατί με αποφεύγει. Φυσικά το πρώτο που πρέπει να διαπιστώσετε πριν καταλήξετε κάπου είναι να σιγουρευτείτε πως όντως έχετε καταλάβει σωστά πως σας αποφεύγει. Πρέπει να παραδεχτούμε πως μερικές φορές οι γυναίκες είμαστε λίγο υπερβολικές σχετικά με τα συναισθήματα. Αφού λοιπόν έχετε σιγουρευτεί, πριν αρχίσετε την επίθεση για παρουσία μιας άλλης γυναίκας, πράγμα που μπορεί να μην ισχύει, γνωρίστε και μερικούς ακόμα λόγους για τους οποίους μπορεί να νιώθετε πως το συγκεκριμένο διάστημα σας αποφεύγει!

Γιατί με αποφεύγει

1)Άγχος, στρες στην εργασία του

Υπάρχουν άντρες οι οποίοι είναι αρκετά εσωστρεφείς σχετικά με την εργασία τους και τα προβλήματα αυτής που μπορεί να δημιουργούνται. Όπως επίσης μπορεί να προσπαθούν να τα κρύψουν ώστε να μην σας βάλουν σε σκέψεις κι εσάς και σας αγχώσουν το ίδιο. Επίσης πολλές φορές δεν θέλουν να μεταφέρουν τα θέματα της εργασίας τους στο σπίτι γιατί από εσάς έχουν ανάγκη τελείως διαφορετικά πράγματα και συζητήσεις. Αυτό που δεν υπολογίζουν είναι το γυναικείο ένστικτο! Έχετε καταλάβει βέβαια πως κάτι συμβαίνει αφού σας αποφεύγει λόγω στρες χωρίς να το καταλάβει αλλά τελικά βγάζετε λάθος συμπεράσματα. Ίσως μία απλή συζήτηση θα έβγαζε και τον ίδιο από την δύσκολη θέση αφού σίγουρα σε μία τέτοια περίπτωση θα φαίνεται αρκετά πιεσμένος. Φυσικά εννοείται πως δεν πρέπει να φανεί σαν ανάκριση ή γκρίνια αλλά με έμμεσο τρόπο. Ένας άντρας με πολύ άγχος είναι φυσικό να σας αποφεύγει αφού δεν μπορεί να διαχειριστεί πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Ας μη βγάζουμε λοιπόν γρήγορα συμπεράσματα! Τους πολύ γρήγορους ρυθμούς και τις απαιτήσεις της ζωής δεν μπορούμε να τις διαχειριστούμε όλοι το ίδιο.

2)Ανασφάλεια για τα δικά σας συναισθήματα

Μπορεί να αναρωτιέσαι γιατί με αποφεύγει, αλλά είσαι σίγουρη πως αν το δεις από την δική του σκοπιά δεν θα αναρωτιέσαι το ίδιο; Πολλές φορές αντιδρούμε σε κάποια συναισθήματα των άλλων αλλά δύσκολα θα αναρωτηθούμε πόσο δοτικές είμαστε εμείς σε αυτήν την σχέση. Μπορεί η απομάκρυνσή του να οφείλεται στο ότι και ο ίδιος πιστεύει πως δεν παίρνει από εσάς ότι έχει ανάγκη. Με απλά λόγια λίγο πίσω ο ένας, λίγο πίσω ο άλλος και η παρεξήγηση που δημιουργείται απομακρύνει το ζευγάρι. Μην αφήνετε μία τέτοιου είδους παρεξήγηση να πλανάται στον αέρα. Κάντε τον να εξωτερικεύσει αυτά που νιώθει για εσάς και μπορεί να το δείτε από μία τελείως διαφορετική σκοπιά. Ένα λάθος που κάνουν τα ζευγάρια όταν προσπαθούν να ανοίξουν τέτοιου είδους συζητήσεις είναι να καταλήγουν σε καβγά και ρήξη. Μην πέσετε σε αυτήν την παγίδα, απλά ακούστε τον και μιλήστε έπειτα με τον εαυτό σας αφού μπορεί να διαπιστώσετε πως και για εσάς την ίδια εντύπωση είχε. Άλλωστε αυτό που σας ενδιαφέρει δεν είναι ποιος το άρχισε αλλά πως θα λύσετε το θέμα που προέκυψε!

3)Ρουτίνα και συνήθεια

Μερικές φορές η ρουτίνα και η συνήθεια φέρνουν τέτοιου είδους καταστάσεις σε μακροχρόνιεςσχέσεις. Αυτό βέβαια χτίζεται σιγά σιγά αλλά το συνειδητοποιούμε όταν φτάσει σε ένα επίπεδο, δεν προκύπτει από την μία μέρα στην άλλη. Για να μην αναρωτιέσαι συνέχεια γιατί με αποφεύγει πάρε την κατάσταση στα χέρια σου. Πότε ήταν η τελευταία φορά που τον εξέπληξες; Ρομαντικό δείπνο, ελκυστικά εσώρουχα, οργάνωση εκδρομής για δυο, είναι λίγες από τις προτάσεις που μπορούν να σας ανανεώσουν. Η ρουτίνα και η συνήθεια μπορούν εύκολα να σας βάλουν σε μία κατάσταση αδράνειας η οποία φθείρει τις σχέσεις μέρα με τη μέρα. Δείξτε του πως μπορεί να ποντάρει σε καινούρια πράγματα για σας τους δυο και αφήστε τον να αναρωτιέται πόσα έχει να δει από εσάς. Το ανεξερεύνητο τονώνει το αίσθημα της περιέργειας και θα αρχίσει να είναι και πάλι σε εγρήγορση.

4)Δεν είναι σίγουρος τι θέλει

Αν προσέξουμε τους παραπάνω λόγους θα καταλάβουμε πως όλοι μαζί ή ακόμα και ένας από αυτούς μπορούν να τον οδηγήσουν σε ένα μπερδεμένο τρόπο σκέψης. Επειδή οι άντρες δεν φημίζονται για τις βαθύτερες σκέψεις τους, το πρώτο πράγμα που θα τους έρθει στο μυαλό αν συμβαίνει κάτι από τα παραπάνω, είναι το γνωστό «μήπως βαρέθηκα;». Μπορεί όντως να ρίξουν το βλέμμα τους σε μία άλλη γυναίκα στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν και δήθεν να ξεκαθαρίσουν τι θέλουν. Αυτό που δεν σκέφτονται είναι το πώς θα ένιωθαν αν φεύγατε αφού προσπαθούν να δουν το θέμα από την εγωιστική του πλευρά. Δείξτε του πως ότι θέλει και ότι χρειάζεται το έχει μπροστά του. Πλησιάστε τον γεμάτη αυτοπεποίθηση και κάντε τον να καταλάβει πόσο σημαντική του είναι η παρουσία σας. Μπορεί να μπερδεύτηκε και ο ίδιος από την συμπεριφορά του απέναντί σας τον τελευταίο καιρό αλλά εσείς μπορείτε να του δώσετε ξεκάθαρο το πρόβλημα μπροστά του. Άλλωστε οι άντρες δεν φημίζονται για τον τρόπο που μπορούν να διαχειριστούν πρωτόγνωρα και έντονα συναισθήματα.


Μην το πάρετε εγωιστικά! Πρώτα σιγουρευτείτε, έπειτα δείτε μπροστά σας το πραγματικό λόγο που σας αποφεύγει και στην συνέχεια αντιδράστε!
loading...
« PREV
NEXT »