Latest News

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

Στην Αθήνα το πρώτο Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαφυλικής Χειρουργικής & Μεταμόσχευσης Γεννητικών Οργάνων!!

Χιλιάδες άνθρωποι επιθυμούν να προχωρήσουν σε αλλαγή φύλου ή σε μεταμόσχευση γεννητικών οργάνων, καθώς ζουν στη «ζώνη του λυκόφωτος», με ανύπαρκτα ή αμφίβολα γεννητικά όργανα, λόγω συγγενών παθήσεων, ατυχημάτων και διαφυλικών διαταραχών.Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη 10.000 – 20.000 άνθρωποι επιθυμούν να προχωρήσουν σε αλλαγή φύλου ή σεμεταμόσχευση γεννητικών οργάνων, αλλά λίγοι από αυτούς θα το τολμήσουν τελικά, λόγω του ταμπού και του κοινωνικού στιγματισμού που υπάρχει, αλλά και λόγω της απέχθειας που πολύς κόσμος αισθάνεται για τα διαφυλικά άτομα.

Οι άνθρωποι αυτοί πέφτουν πολύ συχνά θύματα βίας και υφίστανται σοβαρότατες διακρίσεις.

Πρόκειται για ανθρώπους που βιώνουν κατάθλιψη και, συχνά, κάνουν απόπειρες αυτοκτονίας,επειδή δεν μπορούν να δεχτούν αυτό που είναι, το πώς γεννήθηκαν κι επιθυμούν διακαώς να αλλάξουν. Αυτά επεσήμαναν σε συνέντευξη τύπου Έλληνες και ξένοι ειδικοί, στο πλαίσιο ανακοίνωσης της έναρξης λειτουργίας του πρώτου Κέντρου Διαφυλικής Χειρουργικής και Μεταμόσχευσης Γεννητικών Οργάνων στην Ευρώπη, αποκύημα της συνεργασίας του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών και του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και της συνεργασίας τριών Πανεπιστημίων.


"Το 41% των ανθρώπων αυτών έχει κάνει τουλάχιστον μία απόπειρα αυτοκτονίας, πριν από την επέμβαση" επεσήμανε ο Dr. Vladimir Kojovic, επίκουρος καθηγητής ουρολογίας στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου, στο οποίο πραγματοποιούνται οι περισσότερες διαφυλικές επεμβάσεις στον κόσμο. "Πρέπει να βοηθήσουμε. Πρέπει να σώσουμε αυτές τις ανθρώπινες ζωές".

Κέντρα διαφυλικής χειρουργικής υπάρχουν σήμερα αρκετά (Λονδίνο, Άμστερνταμ, Βελιγράδι, Αθήνα). Η νέα, όμως, διάσταση που παίρνει η διαφυλική χειρουργική, είναι η μεταμόσχευση, που θα δίνει στους δέκτες μια σχεδόν απόλυτα φυσική και φυσιολογική ερωτική ζωή, συγκριτικά με τις τεχνικές της διαφυλικής χειρουργικής, που δημιουργούσαν ψευδοφαλλούς και ψευδοκόλπους υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, συντονιστής και υπεύθυνος του Κέντρου Διαφυλικής Χειρουργικής & Μεταμόσχευσης Γεννητικών Οργάνων, διευθυντής της Κλινικής Σεξουαλικής Υγείας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

"Η διαφυλική χειρουργική αποτελεί έναν προπομπό για την μεταμόσχευση, αφού θα προσφέρει μια σχεδόν ιδανική λύση σε άνδρες με χαμένα γεννητικά όργανα, αλλά και σε διαφυλικά πρόσωπα, που αναζητούν τον φαινότυπο του άνδρα, σε αρμονία με την ολοκληρωμένη ερωτική πράξη".

Ο 29χρονος Camille Franciosi από τη Γαλλία είναι ο πρώτος υποψήφιος για μεταμόσχευση πέους στην Ευρώπη.

«Δεν μπορώ να έχω φυσιολογική σεξουαλική ζωή, έχω κάνει απόπειρες αυτοκτονίας, δεν μπορώ να έχω μία σύντροφο… Στο σχολείο είχα προβλήματα, γιατί μου έλεγαν ότι λόγω έλλειψης πέους δεν είμαι άντρας. Είναι κάτι που δεν μπορείς να μοιραστείς, έτσι το κρατούσα για εμένα.

Μίλησα με τον κ. Κωνσταντινίδη και με τον κ. Kojovic και φτιάξαμε έναν χώρο στο διαδίκτυο (http://arepahs.eu/), όπου οι άνθρωποι με τέτοιου είδους προβλήματα μπορούμε να επικοινωνούμε μεταξύ μας και να ενημερωνόμαστε. Ψάχναμε για 25 ολόκληρα χρόνια να βρούμε ένα σοβαρό κέντρο και να απευθυνθούμε για βοήθεια. Πήγα σε διάφορους γιατρούς σε όλη την Ευρώπη, αλλά κανείς δεν ήθελε να πάρει το ρίσκο. Μόνο ο κ. Κωνσταντινίδης, ο κ. Merwe και ο κ. Kojovic αποφάσισαν να με βοηθήσουν. Ακόμη και όταν γνωρίζω μια κοπέλα, νιώθω πως δεν είμαι ολόκληρος. Το μυαλό είναι μεγαλύτερο πρόβλημα και από το σώμα" λέει με πόνο ο 29χρονος Camille.

Το Κέντρο αποτελείται από δύο τμήματα:

* Το Τμήμα Μεταμόσχευσης Γεννητικών Οργάνων, στο οποίο υπεύθυνος θα είναι ο Dr. Andre Van Der Merwe, καθηγητής oυρολογίας και διευθυντής του Ουρολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Stellenbosch στη Νότιο Αφρική, ο πρώτος χειρουργός στον κόσμο, που πραγματοποίησε επιτυχημένη μεταμόσχευση πέους.

* Το Τμήμα Διαφυλικής Χειρουργικής, στο οποίο υπεύθυνος θα είναι ο Dr. Vladimir Kojovic.

Το νέο Κέντρο απευθύνεται σε άνδρες με ακρωτηριασμένος πέος εξαιτίας ατυχήματος ή ιατρικών λόγων (καρκίνος του πέους), διαφυλικά πρόσωπα (που από γυναίκες θέλουν να γίνουν άνδρες), πάσχοντες από σοβαρούς επισπαδίες (είναι μία πάθηση που μικραίνει πάρα πολύ το πέος).

Θα λειτουργεί στο πλαίσιο του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, σε συνεργασία με το Andrology International, που έχει έδρα στο Λονδίνο, στη Βιέννη, στη Ρώμη, στην Αθήνα, στο Ντουμπάι, στο Βελιγράδι και στο Γιοχάνεσπουργκ.
Διαφυλική χειρουργική. Επέμβαση επαναπροσδιορισμού του φύλου

"Την περίοδο 2001-2003 1000 Αμερικανοί στρατιώτες, που πολέμησαν στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, υπέστησαν σοβαρές βλάβες στα γεννητικά τους όργανα, στο πέος και στην ουρήθρα. 147 από αυτούς - όλοι τους νέοι στην ηλικία - έχασαν εντελώς τα πέη τους. Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στοJournal of Urology" είπε ο καθηγητής Andre van de Merwe, μιλώντας στη συνέντευξη τύπου από το Cape Town, μέσω skype.

"Η κατάθλιψη μπορεί να αντιμετωπιστεί με την επέμβαση μεταμόσχευσης πέους και η επίδρασή της στην ψυχολογία του ασθενούς είναι σαφής 20 μήνες μετά το χειρουργείο. Όταν ο ασθενής αυτοχαρακτηρίζεται, πλέον, ως «ευτυχισμένος» και έχει σεξουαλικές επαφές όσο συχνά επιθυμεί".

Ο πρώτος δέκτης πέους είναι, ήδη, δυο χρόνια μετά, πατέρας, με κανονική σεξουαλική ζωή. Πλέον στην Αμερική πραγματοποιήθηκε και η δεύτερη μεταμόσχευση.

Ο καθηγητής γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Κρεατσάς είπε ότι είναι ζωτικής σημασίας ο εντοπισμός του προβλήματος από τη γέννηση ακόμη, καθώς αυτές οι επεμβάσεις, πρέπει να γίνονται όσο το δυνατόν νωρίτερα. Αναφέρθηκε, δε, στην αποκατάσταση του γεννητικού συστήματος, σε κορίτσια που γεννιούνται χωρίς μήτρα και χωρίς κόλπο ή υπάρχει κάποια απόφραξη μεταξύ μήτρας και κόλπου.

"Σε αυτά εντάσσονται η ατρησία του παρθενικού υμένα, η απλασία του κόλπου ή και της μήτρας και περιπτώσεις κοριτσιών που γεννιούνται με χρωμοσωματικές διαταραχές, δηλαδή είναι βιολογικά αγόρια, αλλά η εμφάνιση των έξω γεννητικών οργάνων είναι κοριτσιού ή και το αντίστροφο. Η κατάσταση αυτή ονομάζεται ψευδερμαφροδιτισμός. Μέχρι σήμερα έχουμε χειρουργήσει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό 254 κορίτσια με απλασία κόλπου, με δική μας τεχνική, που φέρει διεθνώς και το όνομά μας. Κολποπλαστική κατά Κρεατσά".

Η επέμβαση αυτή διαρκεί μόλις 20 λεπτά, αλλά για 10-15 μέρες θέλει προσοχή στο περπάτημα.
loading...
« PREV
NEXT »