Latest News

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

Το αγόρι της κολλητής σου είναι και δικό σου κατά κάποιον τρόπο.

Έχεις ακούσει ποτέ τη φράση «Τα έχω κι εγώ με το φίλο της κολλητής μου»; Σίγουρα ναι και μην πάει το μυαλό σου στο πονηρό. Είναι απλώς μεταφορική πρόταση, καλά, κάποιες φορές σε κάποια θέματα ίσως να είναι και κυριολεκτική.Έρχεται λοιπόν η τρελή η κολλητή σου και σου λέει πως μιλάει με κάποιον. Άντε τώρα εσύ, αναλαμβάνεις την υπόθεση πρώτα σαν ντετέκτιβ της CIA και μετά φυσικά σαν μητέρα κι αχ, ναι, σαν κολλητή.


Στην κυριολεξία κάνεις μαζί με την κολλητή σου stalking, -επειδή καμιά ιστορία αγάπης δεν έχει ξεκινήσει χωρίς να ξέρεις πρώτα απ’ όλα όλες τις πρώην του, αν όντως συχνάζει εκεί που σου είπε, άντε και καμιά πρόσφατη φωτογραφία με φίλους-. Γιατί το σωστό stalking γίνεται πάντα με την κολλητή σου.

Όλα καλά μέχρι εδώ, η CIA τον εγκρίνει για την επόμενη φάση. Αρχίζουν λοιπόν τα παιδιά να βγαίνουν, έτσι σαν ρομαντικά πιτσουνάκια. Έρχεται η φάση όμως που το καλό παιδί θα πρέπει να γνωρίσει και την κολλητή.

Φυσικά η κολλητή σου, του έχει μιλήσει για εσένα, για τις παραξενιές σου και για την τρέλα σου -κι αυτός ο καημένος σκέφτεται που έχει μπλέξει-.

Πρώτη συνάντηση. Βάζεις μπρος το μητρικό σου ένστικτο και ξεκινάς. Προσπαθείς να δείχνεις ψυχρή -μη σου πάρει τον αέρα, ακόμη δεν τον γνώρισες-, για να σε φοβηθεί λιγάκι. Αμήχανη λίγο η κατάσταση, αλλά εντάξει καλά πηγαίνει, ώρα να χαλαρώσεις κι εσύ λιγάκι.

Τώρα μπαίνεις κανονικά στο ρόλο της κολλητής. Ναι μεν έχεις χαλαρώσει, αλλά εννοείται το ύφος σου λέει «αν την πληγώσεις, μετακόμισε σ' άλλη χώρα μάγκα μου!». Όσο σκληρή κι αν θες να το παίξεις όμως, καταλαβαίνεις πως όντως είναι καλό παιδί -τα καλά του τα καλάθια, σου λέει η διαβολεμένη σου πλευρά-.

Με τον καιρό έχεις αναπτύξει κι εσύ μια σχέση μαζί μ' αυτόν. Φιλική σχέση μόνο για όσους έχουν πονηρά μυαλά. Ουσιαστικά, είναι ο άνθρωπος που κάνει την κολλητή σου να γελάει, πώς γίνεται να μην τον συμπαθείς κι εσύ; Ας μην παραλείψουμε και το γεγονός πως ξέρεις ό,τι μα ό,τι κάνει με την κολλητή σου –ναι κατάλαβες τι εννοώ-.

Τον νιώθεις πλέον κι εσύ δικό σου άνθρωπο. Κι αυτό είναι αμφίδρομο. Μοιράζεται μαζί σου τους προβληματισμούς του που έχει στη σχέση του με την κολλητή σου. Κι όχι, δεν είναι κακό αυτό.

Αν δε ζητήσει τη γνώμη σου, εσένα που είσαι η κολλητή της, με ποιον θα το συζητήσει. Τώρα θα πεις πως γι' αυτόν το λόγο υπάρχουν οι κολλητοί του. Μα αυτό είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Εσύ είσαι ένα άτομο που την ξέρει καλά, άρα λογικό είναι να θέλει να μιλήσει με εσένα κάτι που τον προβληματίζει.

Ας πάμε και στο άλλο. Έχει ξεμείνει από ιδέες για δώρα. Εννοείται πως θα έρθει σε εσένα για να του δώσεις κάποιες. Είναι φυσικό εσύ να ξέρεις κάτι περισσότερο σ' αυτόν τον τομέα απ' τον ίδιο.

Έχετε αποκτήσει μια άνεση κι οι τρεις μαζί. Κάποια κακά στόματα, ίσως να λένε πως είσαι το τρίτο άτομο στη σχέση αυτή, ή πως κρατάς το κερί αυτών των δύο, ή ακόμη και πως γουστάρεις το φίλο της κολλητής σου.

Πού να ’ξεραν όμως τι σας συνδέει. Γιατί στη φιλία έτσι είναι. Γιατί μπορεί να σου έχει δώσει ελεύθερο χώρο, όμως ξέρεις πως πρέπει να έχεις και κάποια όρια. Εντάξει, θα του απαντήσεις εσύ στα μηνύματα και στα τηλεφωνήματα στη θέση της φίλης σου, αλλά δε σου λέω πως θα πηδάς πάνω του σαν πιθήκι. Αυτό εννοείται πως απαγορεύεται, όσο καλή κι αν είναι η σχέση σας.

Η σχέση αυτή που έχεις χτίσει με το αγόρι της κολλητής σου οφείλεται και σ' αυτήν. Ξέρει πόση ανάγκη σας έχει και τους δύο και ξέρει πως δεν είναι παιχνίδι ανταγωνισμού ως προς το ποιος θα την έχει περισσότερο ή ποιος τη γνωρίζει καλύτερα.

Άσε λοιπόν τα κακά στόματα να λένε διάφορα. Έχεις κι εσύ σχέση με το αγόρι της κολλητής σου, αλλά όχι με τον τρόπο που νομίζουν οι άλλοι. Και δε χρειάζεται εξάλλου να γνωρίζουν κάτι περισσότερο. Δεν είναι μέσα στο τρίγωνο της φιλίας σας για να ξέρουν.Επιμέλεια κειμένου Μαρίας Τσίβικου: Νάννου Αναστασία.
pillowfights
loading...
« PREV
NEXT »