Latest News

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

Πώς να γλιτώσει μάτια μου ο ένας απ' τον άλλο;

Εκείνη εγκλωβισμένη σε ένα γάμο που υπήρχε μόνο στα χαρτιά, εκείνος συνάδελφος που ήρθε από άλλη πόλη για να καλύψει προσωρινά μια θέση. Οι σχέσεις τους τυπικές, καθαρά επαγγελματικές, ώσπου ένα βράδυ του προτείνει να πάει για πότο μαζί με αυτήν και την φίλη της που είχαν ήδη κανονίσει.Κουβέντες, γέλια κι αλκοόλ δημιούργησαν το κατάλληλο σκηνικό και το πρώτο φιλί δεν άργησε να έρθει. «Ήθελα να το κάνω εδώ και καιρό άλλα φοβόμουν» της λέει και της ζητάει να τον ακολουθήσει στην έξοδο. Αυτή σκέφτεται πως θα μπλέξουν, ότι η κατάσταση είναι μπερδεμένη κι αρνείται, ενώ προτείνει να κάτσουν λίγο να το σκεφτούν.


Οι μέρες κυλάνε και για να ξεκαθαρίσει το θολωμένο τοπίο κατευθύνεται προς το σπίτι του. Η συνέχεια τους βρίσκει στο κρεβάτι κι ένας παράφορος έρωτας γεννιέται. Από εκείνη τη στιγμή και ύστερα το μοναδικό πράγμα που την απασχολεί είναι αυτός. Τα ψέματα γίνονται συνήθεια, το κινητό συνεχώς κρυμμένο.

Μόνη της ικεσία ό,τι κι αν συμβεί να το μάθει πρώτη από τα δικά του χείλη. Αυτός φεύγει διακοπές, της τηλεφωνεί ένα βράδυ από την ακροθαλάσσια να της πει πως του λείπει και όταν γυρίζει υποστηρίζει πως δεν κοιμήθηκε με καμία άλλη, ούτε καν με την πρώην του που εμφανίστηκε άξαφνα προτείνοντας του μια και μόνο νύχτα. Αυτή αλλάζει μέρος από την άδεια της και αφού στέλνει τα παιδιά και τον άντρα της στο εξοχικό τους, περνάει κάποιες υπέροχες μέρες κοντά του.

Ένα τηλεφώνημα, όμως, έρχεται να δώσει νέα τροπή στην ιστορία. Παραδέχεται τη σχέση του με άλλες δύο συναδέλφους, που μάλιστα γνώριζαν η μια την ύπαρξη της άλλης και λέγοντας της πως είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής του, της ζητάει να διακόψουν.

Τα νέα τη βρίσκουν παγωμένη, βουβή, πιστεύει πως κάποιος που δεν έχει αίσθηση του χιούμορ επέλεξε να της κάνει πλάκα. Οι επόμενες μέρες στη δουλειά κυλούν δύσκολα, αφού οι ψίθυροι για τις σχέσεις με τον προϊστάμενο φτάνουν στα αυτιά της, την ώρα που προσπαθεί μάταια να κρύψει τον πόνο της.

Οι άμυνες πέφτουν, αποφασίζει να του τηλεφωνήσει, τον παρακάλα να βρεθούν, επικαλείται ακόμα και τα όσα έχουν ζήσει και στο τέλος τα καταφέρνει. Πηγαίνει πάλι στο σπίτι του και τον βρίσκει να κοιμάται, ξεκινάει εκνευρισμένη να φύγει, μα αυτός της ζητάει ξαφνικά να ξαπλώσει μαζί του, της χαϊδεύει τα μαλλιά, τη γεμίζει γλυκόλογα. Του ζητάει χωρίς εγωισμό να γίνει το τρίτο πρόσωπο και στο τέλος καταλήγουν στο κρεβάτι με αυτόν να ομολογεί πως απλά παρίστανε τον κοιμισμένο για να μπορέσει να μείνει μακριά της, όπως είχε αποφασίσει.

Ο κοινός εργασιακός χώρος αρχίζει, όμως, να προκαλεί προβλήματα. Αυτή προσπαθεί ανεπιτυχώς να τον αποφεύγει, μα οι κόντρες κι οι καβγάδες δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνιση τους με όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους να απορούν για την όλη κατάσταση.

Με την ψυχολογία της, να είναι πιο ευάλωτη από πότε, εμπιστεύεται την ιστορία στην κολλητή της που τη συμβουλεύει να επισκεφτεί ειδικό, η διάγνωση αυτού κατάθλιψη. Ακολουθούν συνεδρίες μα υπάρχουν ακόμα φορές που το συναίσθημα νικά τη λογική.

Τα γενέθλια του έχουν ήδη φτάσει, με ένα δώρο στα χέρια και τη σύμφωνη γνώμη του ψυχολόγου, ετοιμάζεται να του ευχηθεί όταν μαθαίνει πως τελικά φεύγει. Ο ίδιος το επιβεβαιώνει και την ώρα του αποχαιρετισμού της λέει απλά πως αυτοί οι δυο θα ξαναβρεθούν.

Τότε είναι που αποφασίζει να κόψει κάθε επικοινωνία, να κάψει τις γέφυρες αλλά αυτός επιστρέφει όπως πάντα δριμύτερος. Της ζητάει το λόγο για την αδιαφορία της, την πείθει να συναντηθούν στο μέρος που βρισκόταν κι έπειτα από δύο νύχτες γεμάτες έρωτα και πάλι εξαφανίζεται.

Η ιστορία τους, όμως, δεν είχε φτάσει ακόμα στο φινάλε της, η επόμενη πράξη τη βρίσκει να λαμβάνει αυτή επαγγελματική πρόταση σε μια άλλη πόλη κι εκείνη να την αποδέχεται. Τα χιλιόμετρα μεταξύ τους μειώνονται και λίγο πριν παρουσιαστεί συναντιούνται ξανά σε ένα ξενοδοχείο και ζουν για λίγο σαν ζευγάρι.

Ακολουθεί σιωπή, που έρχεται και πάλι αυτός να διαταράξει. Μετακομίζει σε δικό του σπίτι της λέει και την καλεί να τον επισκεφτεί. Οι μέρες κυλούν ιδανικά, μα πριν λήξει το συμβόλαιο της αυτός παρουσιάζει το γνωστό εαυτό του και χάνεται από το προσκήνιο.

Με το φόβο μιας ακόμα ανεκμετάλλευτης ευκαιρίας, πηγαίνει στο μαγαζί που δουλεύει παρέα με έναν ανήξερο φίλο. Τον αρχικό αιφνιδιασμό τον διαδέχεται ένα πότο. Τον κατηγορεί πως την αδειάζει επανειλημμένα, τον αποκαλεί μαλάκα κι αυτός προσπαθεί να δικαιολογηθεί λέγοντας πως είναι απλά κουρασμένος. Ζητάει από το φίλο της να την γυρίσει σπίτι μα προθυμοποιείται εκείνος στη θέση του κι έτσι καταλήγουν για άλλη μια φορά οι δύο τους στο κρεβάτι.

Φτάνουν Χριστούγεννα κι ανταλλάσσουν τυπικά μηνύματα. Η πρωτοχρονιά, όμως, τους βρίσκει να κάνουν και πάλι σχέδια για να συναντηθούν. Την καλεί στο σπίτι του και τη συστήνει στο κολλητό του, ενώ μπροστά του είναι πιο εκδηλωτικός από ποτέ.

Ακολουθώντας, όμως, την πεπατημένη της σχέσης τους αρνείται να την αποχαιρετίσει και της λέει πως αυτό που τους ενώνει είναι κάτι πολύ παραπάνω από σκέτο σεξ. Ο γυρισμός στην καθημερινότητα τη βρίσκει να πνίγεται κι όταν έρχονται τα γενέθλια του ψάχνει για να του κάνει δώρο κάτι που πάντα επιθυμούσε. Το ευχαριστώ δεν έρχεται ποτέ ως απάντηση.

Ένα μήνα μετά την καλεί για να της πει πως μετακομίζει και το πάθος τους αναζωπυρώνεται. Τότε είναι που την ενημερώνει πως αυτός κι η κοπέλα του είχαν μόλις επιστρέψει από τις διακοπές. Οι επαφές τους συνεχίζονται με τα ενδιάμεσα νεκρά διαστήματα κι ενώ αποφασίζει πως ήρθε τελικά η στιγμή να τον ξεπεράσει, τον διαγράφει από τη λίστα φίλων του Facebook.

Μόλις αντιλαμβάνεται την κίνηση της, τηλεφωνεί θυμωμένος κι ύστερα κόβει κάθε επικοινωνία. Από εκείνη τη στιγμή, όλες οι προσπάθειες της βαίνουν άκαρπες, ενώ σε μια ύστατη στιγμή τηλεφωνεί από την κολλητή της για να ακούσει την φωνή του και βρίσκονται να συνομιλούν.

Ένας χρόνος έχει περάσει από τότε κι αυτή ήταν η τελευταία φορά που μίλησαν. «Δεν τον έχω ξεπεράσει ακόμα, όταν πεθαίνω ξέρω πως το δικό του όνομα θα φωνάξω» μου γράφει. Είσαι, όμως, ζωντανή, βάλε τα δυνατά σου και πού ξέρεις, αν το πιστέψεις μπορεί και να τα καταφέρεις.

loading...
« PREV
NEXT »