Latest News

Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016

Σε φλερτάρει αλλά δεν προχωράει – Πιθανοί λόγοι και αντιμετώπιση.

Σίγουρα θα σου έχει συμβεί έστω μία φορά -αν όχι και παραπάνω- να γνωρίσεις έναν άντρα που σου αρέσει, προφανώς του αρέσεις και εσύ, ο οποίος σε φλερτάρει αλλά δεν προχωράει περαιτέρω και δε δείχνει την πρόθεση να κάνει σχέση μαζί σου. Δεν είναι της φαντασίας σου ότι σαφώς δε σε βλέπει σαν φίλη, καταλαβαίνεις πως είστε κάτι παραπάνω από αυτό αλλά και κάτι λιγότερο από σύντροφοι. Περιμένεις ότι θα εκδηλωθεί, του δίνεις χρόνο κι εκείνος συνεχίζει ακάθεκτα να σε φλερτάρει αλλά δεν προχωράει και έτσι ο καιρός περνάει και μένεις εγκλωβισμένη στη ζώνη του φλερτ. 


Αυτό το αθώο και πλατωνικό μπορεί στην αρχή να σε ενθουσιάζει, να σου φαίνεται ακόμα και ρομαντικό και μοιάζει με παιχνίδι, σιγά σιγά όμως συνειδητοποιείς ότι για σένα όλο αυτό έχει αρχίσει να παίρνει άλλες διαστάσεις μια και εμείς οι γυναίκες δενόμαστε πιο εύκολα κι ανησυχείς ότι ενδεχομένως να μην έχει τελειωμό όλο αυτό και να περιμένεις αιωνίως πότε θα πάψει το φλερτ και θα περάσει στη… δράση. Εκείνος, όμως, μπορεί να μη σκοπεύει να το κάνει ποτέ αυτό κι εσύ να μπλεχτείς στα δεσμά του.


Το γεγονός ότι ένας άντρας σε φλερτάρει αλλά δεν προχωράει μαζί σου μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους, το θέμα είναι αν εσύ θα παραμείνεις να αναρωτιέσαι ή θα κάνεις κάτι για αυτό.


6 Πιθανοί λόγοι που σε φλερτάρει αλλά δεν προχωράει


1.Δεν είναι ελεύθερος: Το γεγονός ότι ένας άντρας φλερτάρει και μάλιστα έντονα δε σημαίνει απαραίτητα πως είναι και ελεύθερος. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παίζει για καιρό το παιχνιδάκι αυτό μαζί σου χωρίς φυσικά να σου έχει αποκαλύψει κάτι και χωρίς να έχεις εσύ καταλάβει, να σου δίνει ελπίδες και να σε αφήνει να αναρωτιέσαι για πιο λόγο σε φλερτάρει αλλά δεν προχωράει περισσότερο μαζί σου. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να σου έχει πει ότι είναι δεσμευμένος και να έχει αφήσει να εννοηθεί ότι ετοιμάζεται να χωρίσει χωρίς όμως να κάνει κάποια κίνηση για αυτό άμεσα.


2.Σκέφτεται ακόμα την πρώην του: Είναι πολύ πιθανό ο τύπος που γνώρισες και σε φλερτάρει ασύστολα να έχει χωρίσει πολύ πρόσφατα από μια σημαντική σχέση για αυτόν και να μην έχει ξεπεράσει την πρώην κοπέλα του ή ακόμα χειρότερα να μην είναι εντελώς ξεκάθαρη η κατάσταση και να μπαινοβγαίνει στη ζωή του. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν του αρέσεις αλλά σίγουρα δεν είναι έτοιμος για σχέση. Θέλει να υπάρχει αυτό το παιχνίδι μαζί σου αλλά το γεγονός ότι είναι κολλημένος ακόμα με την πρώην ή υπάρχει περίπτωση επανασύνδεσης δε θα τον αφήσει να κάνει άμεσα κάποια κίνηση.


3.Δε θέλει να κάνει σχέση: Το γεγονός ότι κάποιος για μεγάλο διάστημα σε φλερτάρει αλλά δεν προχωράει παραπάνω μπορεί να σημαίνει ότι δε θέλει να κάνει μια σοβαρή σχέση. Είτε τη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής του είτε γενικά δεν είναι ο «σχεσάκιας» και δεν του αρέσει η δέσμευση για πολλούς λόγους. Μπορεί να είναι πληγωμένος από άλλη σχέση και απογοητευμένος, μπορεί να έχει φόβο δέσμευσης γενικά και να κρύβεται κάποια ψυχική διαταραχή πίσω από τη συμπεριφορά του, μπορεί να έχει οικονομική ανασφάλεια ή απλά να είναι ανώριμος.


4.Το έχει συνήθεια: Μπορεί να νομίζεις ότι είσαι το επίκεντρο του ενδιαφέροντός του και να χτυπιέσαι να καταλάβεις γιατί σε φλερτάρει αλλά δεν προχωράει, νομίζοντας ότι το κάνει μόνο με εσένα. Εκείνος, όμως, είναι πολύ πιθανό να το έχει συνήθεια και γενικά να φλερτάρει όπου κι αν βρίσκεται με περισσότερες κοπέλες από όσες φαντάζεσαι. Αυτό προφανώς έχει να κάνει με την ανάγκη επιβεβαίωσης που έχει ή απλά το βρίσκει διεγερτικό. Το θέμα είναι να μπορέσεις να συνειδητοποιήσεις άμεσα ότι δεν το κάνει μόνο με εσένα.


5.Δε γίνεται να προχωρήσει: Μπορεί ο άντρας που γνώρισες, που σου αρέσει πολύ και σε φλερτάρει, να μη γίνεται να προχωρήσει για κάποιους σοβαρούς λόγους. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι παντρεμένος και όσο και να του αρέσεις να μη σκοπεύει να διαλύσει το γάμο του, μπορεί να είναι ο πρώην μιας φίλης σου ή κάποιο πρόσωπο πολύ στενό με το περιβάλλον σου που φοβάται να εκδηλωθεί σοβαρά, μπορεί να είναι καθηγητής σου ή αφεντικό σου και να κωλύεται, ή να είναι κάποιος πολύ μεγαλύτερός σου. Γενικά είναι πολύ πιθανό να είναι τέτοιες οι συνθήκες που είτε δεν επιτρέπουν να γίνει ποτέ κάτι παραπάνω είτε τον κάνουν να είναι πολύ επιφυλακτικός ώστε να προχωρήσει πέραν του φλερτ.


6.Δεν του αρέσεις και τόσο τελικά: Μπορεί να μη θέλεις να καταλήξεις σε αυτό το συμπέρασμα, αλλά είναι η πιο λογική εξήγηση στο ότι σε φλερτάρει αλλά δεν προχωράει. Δεν είναι ότι δεν του αρέσεις καθόλου, διαφορετικά δε θα ασχολούνταν καν, απλά προφανώς δεν του αρέσεις τόσο ώστε να μπει στη διαδικασία να δοκιμάσει σχέση μαζί σου.


Τι να κάνεις αν σε φλερτάρει αλλά δεν προχωράειΜάθε για αυτόν: Αν τον γνώρισες πρόσφατα και δεν έχεις ιδέα για το παρελθόν του και κυρίως για το τι συμβαίνει στη ζωή του, φρόντισε να μάθεις από έγκυρη πηγή αν είναι ελεύθερος ή όχι ώστε να καταλάβεις ενδεχομένως γιατί σε φλερτάρει αλλά δεν προχωράει και να μπορείς να το χειριστείς από κει και πέρα. 

Μακριά από δεσμευμένο ή «κολλημένο»: Αν σου έχει πει ή έχεις μάθει ότι είναι δεσμευμένος , ακόμα κι αν ισχυρίζεται ότι είναι στα τελειώματα, θα χωρίσει, κλπ, καλύτερα απομακρύνσου με ελαφρά πηδηματάκια πριν κολλήσεις υπερβολικά γιατί το πιθανότερο είναι να μη σκοπεύει να χωρίσει κι απλά να θέλει να ανανεωθεί με κάτι καινούργιο (εσένα δηλαδή). Στην περίπτωση που δεν είναι δεσμευμένος αλλά κολλημένος με την πρώην, πάλι δεν υπάρχει λόγος να το παλέψεις μαζί του γιατί πολύ απλά δε θα καταφέρεις να ξεπεράσεις το φάντασμά της και θα είναι άδικο για σένα να μπεις σε αυτή τη διαδικασία. Επιπλέον, μπορεί να επιστρέψει αυτή και να την δεχτεί πίσω οπότε θα καταλήξεις πληγωμένη από το πουθενά. 

Δώσε το φως να προχωρήσει: Αν είναι κάποιος επιφυλακτικός για τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω, δηλαδή αν λόγω συνθηκών δεν εκδηλώνεται και δεν προχωράει παραπάνω από φλερτ, μπορείς με τον τρόπο και τη στάση σου να του δείξεις ότι δε σε κωλύει κάτι (π.χ. διαφορά ηλικίας) και να του δώσεις το φως για να προχωρήσει. Φυσικά, δε μιλάμε για την περίπτωση που είναι παντρεμένος , εκεί πράγματι είναι απαγορευτική ζώνη επομένως ξέχασέ το όσο είναι νωρίς. 

Φύγε αν φλερτάρει ασύστολα: Αν συνειδητοποιήσεις ότι φλερτάρει και με άλλες και γενικά είναι τύπος που απλά του αρέσει το φλερτ, τότε ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Πάμε για άλλα! 

Ρώτησέ τον ευθέως: Αν θεωρητικά δεν εξηγείται ο λόγος που σε φλερτάρει αλλά δεν προχωράει, δηλαδή ξέρεις πως είναι ελεύθερος και δείχνει πως του αρέσεις αρκετά, τότε αν δεν αντέχεις άλλο την αναμονή και έχεις αρχίσει να προβληματίζεσαι προσπάθησε να δείξεις θάρρος και ρώτα τον ευθέως για πιο λόγο ενώ φλερτάρει τόσο πολύ μαζί σου δεν κάνει κίνηση για κάτι παραπάνω. Μπορεί κάλλιστα να έχει μια εξήγηση, μπορεί όμως απλά να είναι ντροπαλός και η πρωτοβουλία σου να τον ρωτήσεις να βοηθήσει την κατάσταση και να γίνει αφορμή για να πάρει μπρος! 

loading...
« PREV
NEXT »