Latest News

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016

Δεν μπορείς να ξεπεράσεις τον πρώην – Οι λόγοι.

Πολύ συνηθισμένο το φαινόμενο του πρώην – φάντασμα στην ζωή μας! Σε πολλές περιπτώσεις ο πρώην έχει στρογγυλοκαθίσει στο παρόν μας και αυτό είναι κάτι που συνήθως δεν γνωρίζει. Δεν μπορείς να ξεπεράσεις τον πρώην και έχεις γεμίσει ανασφάλειες και ερωτηματικά! Συνήθως ψάχνεις έναν τρόπο να το αποφύγεις όλο αυτό, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που απλά το έχουν κάνει τρόπο ζωής. Πόσο απέχει το να ξεπεράσεις και να το ξεχάσεις; Να ξεχάσεις είναι τόσο δύσκολο όσο και ακατόρθωτο, το να αποβάλλεις όμως κάποια απομεινάρια συναισθημάτων είναι θέμα χρόνου. Φυσικά πάντα υπάρχει η απορία, “δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε”;Δεν μπορείς να ξεπεράσεις τον πρώην και αυτό είναι κάτι που σε κρατάει πίσω! Βέβαια είμαστε σε πολύ καλό δρόμο όταν έχουμε συνειδητοποιήσει πως δεν τον έχουμε ξεπεράσει. Αρκετές φορές έχουμε μια αλλόκοτη συμπεριφορά στην ιδέα του πρώην και δεν μπορούμε ούτε εμείς να την εξηγήσουμε. Αφού λοιπόν έχουμε κάνει ένα βήμα και έχουμε δει την φάση που βρισκόμαστε κατάματα τότε μερικές δραστικές κινήσεις ακόμα και όλα θα ανήκουν στο παρελθόν. Μην ξεχνάμε και την περίπτωση που δεν μπορούμε να διανοηθούμε πως θα τον ξεπεράσουμε! Τον χρειαζόμαστε στο μυαλό μας ακόμα κι αν δεν είναι στην ζωή μας. Επειδή όμως όσο ψάχνεις όλο και κάτι θα βρεις, ας ανακαλύψουμε ποιες είναι οι λύσεις!


Δεν μπορείς να ξεπεράσεις τον πρώην επειδή δεν θέλεις να τον ξεπεράσεις!


Συνήθως η εμμονή μας με κάποιον πρώην σχετίζεται με τον τρόπο που κατέληξε να είναι “πρώην”. Μπορεί να σε πλήγωσε, μπορεί να τον πλήγωσες, μπορεί απλά να τελείωσε, αλλά μπορεί και ακόμα να βρίσκει ο ίδιος τρόπους να τρυπώνει στην ζωή σου. Αν έχεις αποφασίσει πως θέλεις να τον ξεπεράσεις χρησιμοποίησε τον χρόνο υπέρ σου. Το περίεργο είναι πως μερικές φορές μόλις καταλαγιάσει ο θυμός του χωρισμού αρχίζουμε να νοσταλγούμε όλες τις όμορφες στιγμές. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να συντονίσουμε το μυαλό μας και να θυμόμαστε καμιά φορά τον λόγο που έφτασε να είναι “πρώην”. Τότε τα πράγματα θα αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν μέσα μας! Έχεις μείνει μόνη για αρκετό καιρό οπότε γυρνάς στην σιγουριά της σκέψης του πρώην; Είσαι σε μία σχέση που δεν σε καλύπτει οπότε άρχισε να σου φαίνεται ιδανικός ο πρώην; Λένε πως ο χρόνος είναι γιατρός, σκέψου πως μπορεί να μην σε κάνει να τον ξεχάσεις αλλά θα σε βοηθήσει να τον ξεπεράσεις!


Δεν μπορείς να ξεπεράσεις τον πρώην σου και όλα σου φαίνονται υπερβολικά μπερδεμένα μέχρι που φτάνει να σε πληγώνει αυτή η κατάσταση. Αν πραγματικά θεωρείς πως θέλεις και πρέπει να τον ξεπεράσεις για να συνεχίσεις, μην ακολουθήσεις το γνωστό ρητό “ο έρωτας με έρωτα περνάει” γιατί μπορεί να μπερδευτείς περισσότερο. Πριν κάνεις οτιδήποτε στην ζωή σου σιγουρέψου πως τον έχεις αποβάλλει από μέσα σου ώστε να αναζητήσεις κάτι που θα ξεκινήσει με σωστές βάσεις και όχι κάτι που θα χρησιμοποιήσεις ως σανίδα σωτηρίας. Αν πάλι είσαι ήδη σε μία σχέση και δεν μπορεί ο πρώην να σου φύγει από το μυαλό, μίλα λίγο περισσότερο με τον εαυτό σου. Σκέψου ότι βρίσκονται μπροστά σου ο πρώην και ο νυν και ζύγισε τις καταστάσεις! Τον χαρακτήρα τους, τον τρόπο τους, αυτά που σου προσφέρουν συναισθηματικά σαν να είσαι μία ξένη, σαν το πρόβλημα να το έχει κάποια φίλη σου και πρέπει να βοηθήσεις. Τέλος αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να δεις τις δικές σου αντιδράσεις. Πώς ένιωθες με τον έναν και πώς με τον άλλον! Τι ήσουν έτοιμη να κάνεις με τον πρώην και μέχρι πού μπορείς να φτάσεις με τον νυν!


Δεν μπορείς να ξεπεράσεις τον πρώην επειδή δεν θέλεις να τον ξεπεράσεις!


Δεν είναι καθόλου απίθανο, όσο και να σε μπερδεύει, όσο και να σε πονάει μια τέτοια κατάσταση να μην θέλεις να τον ξεπεράσεις. Τι κι αν σε πίκρανε, τι κι αν τον πλήγωσες, είσαι πάντα έτοιμη να ξαναγυρίσεις πίσω! Δεν μπορείς να ξεπεράσεις τον πρώην γιατί απλά δεν θέλεις να τον ξεπεράσεις! Μπορεί ο τρόπος που χωρίσατε αλλά και αυτά που έζησες μετά από τον χωρισμό σας να τον επαναφέρουν στο μυαλό σου. Συνήθως όταν χωρίσουμε περιμένουμε πως τα καλύτερα έρχονται! Τι συμβαίνει όμως μέσα μας όταν γρήγορα διαπιστώσουμε πως τα πράγματα δεν μας έρχονται όπως τα φανταζόμασταν; Προχωράμε με υπομονή ή γυρνάμε γρήγορα και χωρίς δεύτερη σκέψη πίσω; Μήπως μέσα σου μία τυχόν επανασύνδεση να είναι αυτό που πραγματικά ζητάς; Επίσης μία ακόμη περίπτωση που μπορεί να μας κάνει να σκεφτούμε πως δεν μπορούμε να τον ξεπεράσουμε είναι όταν τον δούμε με μία άλλη γυναίκα. Λειτουργούμε ενδόμυχα σαν να είχαμε κατοχυρώσει την θέση δίπλα του, ξεχνάμε οτιδήποτε άλλο και εστιάζουμε σ’αυτό που πριν μας άνηκε!


Μήπως δεν μπορείς να τον ξεπεράσεις και δεν θέλεις γιατί νιώθεις πως εσύ έφταιγες στον χωρισμό σας; Μερικές φορές οι τυχόν ενοχές μπορεί να μας οδηγούν σε πισωγυρίσματα, αλλά αρκεί μόνο αυτό; Αν πάλι δεν μπορείς να τον ξεπεράσεις και νιώθεις πως δεν θέλεις, κάνε την προσπάθεια σου. Έτσι κι αλλιώς πρέπει να μάθεις και τα δικά του συναισθήματα αφού μονόπλευρα δεν γίνεται τίποτα. Ή που θα καταφέρεις να είσαι μαζί του οπότε δεν θα χρειαστεί να τον ξεπεράσεις ή που η απόρριψη του θα σε κάνει να τον ξεπεράσεις μια και καλή. Το καλύτερο από τα συναισθήματα, είναι τα ξεκαθαρισμένα συναισθήματα! Αν για εσένα ο πρώην στο μυαλό σου είναι ακόμα νυν, ζύγισε τα και κινήσου αναλόγως. Όσο αφήνεις την κατάσταση να διαιωνίζεται σε φθείρει, σε μπερδεύει και δεν σου επιτρέπει να εξελιχθείς στον συναισθηματικό τομέα.


Δεν μπορείς να ξεπεράσεις τον πρώην – Απλά συμμάζεψε την σκέψη σου!

Αν λοιπόν δεν μπορείς να ξεπεράσεις τον πρώην για τον οποιοδήποτε λόγο δύο λύσεις υπάρχουν ή γυρνάς ή φεύγεις! Συχνά τα πράγματα γίνονται πιο απλά όταν τα βάλουμε σε τάξη. Μία πιο συγκροτημένη σκέψη χωρίς πολλούς συναισθηματισμούς, θα σε βγάλει πιο σύντομα από το αδιέξοδο. Τώρα το πόσο ανώδυνο μπορεί να είναι κάτι τέτοιο εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, από τον χαρακτήρα σου, από την αποφασιστικότητά σου και αν πιστέψεις πως τα καλύτερα έρχονται! Αυτό που σίγουρα πρέπει να βάλουμε μέσα στο μυαλό μας είναι πως “η ζωή είναι πολύ μικρή για να είναι θλιβερή”! Να είστε εκεί που καταλαβαίνουν την αξία σας και να αδιαφορείτε γι’αυτούς που δεν την κατάλαβαν!

loading...
« PREV
NEXT »