Latest News

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

Μια έξυπνη γυναίκα θεωρείται απειλή.

Η εξυπνάδα θεωρείται ελκυστική, εκπέμπει γοητεία και δημιουργεί παράλληλα πρόκληση. Τη θαυμάζουν συνήθως οι πάντες και ταυτόχρονα μπορεί να τη ζηλεύουν κιόλας. Γιατί δεν υπάρχει κάτι πιο γοητευτικό από μια γυναίκα με καλλιεργημένο νου και τρόπο σκέψης.Υπάρχει μια εξαίρεση βέβαια πάνω σε αυτό το κομμάτι κι αυτό έχει να κάνει με το φόβο που νιώθουν ορισμένοι άνθρωποι από τέτοιου είδους γυναίκες. Καθαρός ουρανός, αστραπές δε φοβάται, όπως λένε οι παλιοί, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που μια γυναίκα με τόσο κοφτερό μυαλό και παράλληλα με μια μόρφωση από σχολές, αλλά κι απ’ τις συνθήκες– διότι έξυπνος γίνεσαι σε μερικά πράγματα, δε γεννιέσαι– θεωρείται κίνδυνος.


Οι λόγοι είναι απλοί. Αρχικά υπάρχουν όσοι δεν τους συμφέρει η παρουσία τους τριγύρω. Κι αυτό συμβαίνει μόνο και μόνο γιατί οι σκοποί τους κι ο τρόπος που επιθυμούν να δράσουν και να πράξουν, δε θα τους βολέψει αν υπάρχει αυτή ανάμεσά τους.

Σίγουρα μαζί με αυτή την εξυπνάδα, έχει αναγκαστεί να βάλει και μια σταγόνα πονηριάς έτσι ώστε να τη χρησιμοποιεί σωστά. Και δεν την απέκτησε απαραίτητα τρώγοντας τα χρόνια της στα θρανία ή αγχωμένη για εξεταστικές στα πανεπιστήμια. Πολλές φορές της δίδαξε η ίδια η ζωή πώς να κινείται και πώς να αναγνωρίζει τον κάθε διαφορετικό άνθρωπο που συναντά.

Εκτός απ' το ότι η μνήμη της αγγίζει το επίπεδο ενός ελέφαντα, αυτή η γυναίκα έχει καταλάβει τι θες να πεις χωρίς καν να το ξεστομίσεις. Έχει εξετάσει τη γλώσσα του σώματός σου με τέτοια λεπτομέρεια έτσι ώστε να μπορεί να αναγνωρίσει την αμηχανία σου κάθε φορά που ψεύδεσαι. Κι εννοείται πως όταν πετάς τα όμορφα ψέματά σου, η κυρία το γνωρίζει ήδη πάρα πολύ καλά, χωρίς να χρειάζεται να στο δείξει.

Καταλαβαίνει απ' τον τόνο της φωνής σου αν αγχώνεσαι κι επεξεργάζεται την κάθε λέξη σου με απίστευτη προσοχή. Δεν είναι εύκολο να την ξεγελάσεις κι αν αυτό το βάλεις σκοπό, δύσκολα θα το κατορθώσεις. Κι αυτό γιατί της την έχουν φέρει στο παρελθόν άρα γνωρίζει πάρα πολύ καλά τον τρόπο για να αμυνθεί και να προστατέψει τον εαυτό της.

Βλέπεις η συγκεκριμένη έχει αναπτύξει τόσο έντονα το ένστικτό της που βασίζεται σε αυτό, κι εκείνο με τη σειρά του δεν την έχει απογοητεύσει ουδέποτε και πάνω σε αυτό δε χωρά κανένας ενδοιασμός.

Αν χρειαστεί, θα κάνει και τον πράκτορα του FBI για να ικανοποιήσει το ένστικτό της, το οποίο εμπιστεύεται απόλυτα κι αποκλειστικά. Είναι προσεκτική στα λόγια της και δε δίνει λόγους κι όρκους όταν δεν έχει τη δύναμη να τους τηρήσει.

Δυστυχώς δεν μπορείς να την κάνεις υποχείριό σου ούτε θα καταφέρεις να τη βάλεις σε καλούπια ή στο πρόγραμμά σου. Αντιθέτως, αυτή έχει την ικανότητα να το κάνει κι ας μην το προσπαθήσει καν. Αποθηκεύει πάντα στο μυαλό της τις κινήσεις σου και βγάζει σιγά-σιγά τα συμπεράσματά της.

Αυτή η γυναίκα λοιπόν, εκτός απ' όλα αυτά τα στοιχεία έχει ένα μεγάλο ελάττωμα. Έχει μια τεράστια αδυναμία την οποία δεν μπορεί να ελέγξει κι αυτό επηρεάζει αρκετά τη στρατηγική της και το τρόπο που σκέφτεται. Η αδυναμία αυτή επεμβαίνει στην υπερβολική λογική της και την τυφλώνει όταν προσπαθήσει να πράξει αντικειμενικά. Γιατί όταν αυτή η γυναίκα ερωτευθεί, ξεχνάει όλα τα παραπάνω.Επιμέλεια Κειμένου Λώρας Καρδακάρη: Πωλίνα Πανέρη
pillowfights
loading...
« PREV
NEXT »