Latest News

Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016

Με παράτησε – Λόγοι – Τρόποι αντιμετώπισης!!

Προσπαθείς να τον ξεπεράσεις, θέλεις πολύ να συνεχίσεις την ζωή σου και να ανήκει πια στο παρελθόν αλλά δεν φεύγει από το μυαλό σου η ταμπέλα “με παράτησε”. Άραγε ήταν ένας χωρισμός που σε καμιά περίπτωση δεν ήθελες ή ο εγωισμός σου είναι στο ζενίθ; Μερικές φορές δεν είναι ο χωρισμός που μας πονάει και δεν μας αφήνει να συνεχίσουμε αλλά ο τρόπος με τον οποίο έγινε. Με παράτησε! 


Σκέφτεσαι, κλαις, αναρωτιέσαι ποιος φταίει και έπειτα κουράζεσαι και τα βάζεις μαζί του, ρίχνεις όλο το βάρος στην αχαριστία του και πολλές σκέψεις μπερδεμένες τριγυρνούν στο μυαλό σου. Θέλεις με κάποιον τρόπο να αντιδράσεις αλλά φυσικά και δεν μπορείς να αποφασίσεις ποιος είναι ο καλύτερος. Τέτοιου είδους χωρισμοί έχουν μία απόλυτα λογική σειρά. Δηλαδή, στην περίπτωση που κάποιος μπορεί να σας παρατήσει όλες οι αντιδράσεις έρχονται από μόνες τους.

Μπερδεμένα συναισθήματα, εγωισμός, χαμηλή αυτοπεποίθηση και μία τάση εκδίκησης. Μήπως να συγκεντρώσουμε το μυαλό μας και να επωφεληθούμε της κατάστασης για να είμαστε καλά αργότερα; Τα παθήματα λένε πως γίνονται μαθήματα άρα μπορούμε να ψάξουμε γιατί έγινε, αν φέρουμε κι εμείς μερίδιο ευθύνης, να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και να πάμε παρακάτω κάνοντας το ” με παράτησε” εμπειρία! Σκεφτείτε πως εσείς ψάχνετε τον έρωτα της ζωής σας και αυτός ο έρωτας δεν θα σας παρατούσε ποτέ. Έτσι σκεφτείτε την θετική πλευρά αυτής της ιστορίας που μέχρι τώρα βλέπατε ως απόρριψη. Καταλάβετε με καθαρό μυαλό πώς έγινε αυτό και θα συνειδητοποιήσετε πως ίσως όλο αυτό λειτουργήσει υπέρ σας. Άλλωστε καλό είναι οτιδήποτε είναι χλιαρό και μέτριο να αποχωρεί ώστε να παίρνουν την θέση τους τα αληθινά και δυνατά πάθη!

Με παράτησε – Λόγοι

Σίγουρα κάθε περίπτωση είναι τελείως διαφορετική αλλά μερικά γενικά πράγματα παραμένουν ίδια. Σας παράτησε ή γιατί βαρέθηκε ή γιατί βρήκε κάποια άλλη ή γιατί δεν άντεχε. Αυτές είναι τρεις πολύ γενικές αλλά και πολύ λογικές θεωρίες! Μπορεί να βαρέθηκε την οποιαδήποτε δέσμευση οπότε το πρόβλημα είναι καθαρά δικό του. Μπορεί να του τράβηξε κάποια άλλη την προσοχή που και σε αυτήν την περίπτωση το πρόβλημα είναι δικό του, με ίσως κάποιο μικρό μερίδιο ευθύνης στην γυναίκα σε κάποιες περιπτώσεις. Ή μπορεί να μην σας άντεχε που σε αυτήν την περίπτωση το βάρος γέρνει προς το μέρος σας! Ίσως όλα αυτά να ακούγονται κυνικά αλλά μόνο έτσι μπορείτε να μην μοιρολατρείτε και να δίνετε στις καταστάσεις την σημασία που τους πρέπει χωρίς υπερβολές. Στους δυο πρώτους λόγους καλό θα ήταν να μην τους ψάξετε και πολύ παραπάνω αν έχετε σιγουρευτεί πως κάτι από τα δυο συμβαίνει γιατί απλά δεν έχει νόημα! Ο τρίτος όμως λόγος είναι σημαντικός για εσάς και για την εξέλιξή σας. Ουσιαστικά έχετε καταλάβει πως σας παράτησε επειδή υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην συμπεριφορά σας ή ίσως είστε υπερβολικά κτητικές, το οποίο είναι ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο.

Με παράτησε – Πώς να το αντιμετωπίσω

Αφού λοιπόν περάσετε το στάδιο που κλάψατε, που κλειστήκατε, που ψάχνατε 24 ώρες το 24ωρο τρόπους να τον εκδικηθείτε, ήρθε η ώρα να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας. Πολύ χαμηλή αυτοπεποίθηση, ακόμη χαμηλότερη αυτοεκτίμηση και όλα άσπρο ή μαύρο! Πιστεύετε πως αν σας παρατήσει κάποιος υπάρχει λόγος να τον θέλετε πίσω; Σκεφτείτε λογικά, για όποιον λόγο και αν το έκανε απλά το ήθελε. Ας πούμε πως βαρέθηκε! Τι χρειάζεστε έναν άνθρωπο που σας έχει βαρεθεί, τι θα μπορείτε να χαρείτε μαζί του; Ας πούμε πως κάποια άλλη του τράβηξε την προσοχή! Θα του κλείσετε τα μάτια την επόμενη φορά που μια γυναίκα του γούστου του θα περνάει από μπροστά ή θα αναρωτιέστε πάντα μήπως κάποια άλλη βρέθηκε στον δρόμο του; Ακόμα και αν σας παράτησε επειδή δεν σας “άντεχε άλλο, μέχρι πού μπορείτε να φτάσετε για να τον πείσετε πως αλλάξατε; Είναι πολύ εύκολο να οδηγηθείτε από ενοχές σε υπερβολές που μόνο κακό μπορούν να σας κάνουν στην πορεία! Λοιπόν, ότι περνάει και φεύγει ανήκει στο παρελθόν οπότε αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το παρόν και το μέλλον! Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουμε και αφήσουμε στην άκρη εγωισμούς και πείσματα, τόσο καλύτερα για εμάς.


Αυτές οι υπερβολές του τύπου “με παράτησε και δεν θα αγαπήσω ξανά”, “με παράτησε και δεν θα εμπιστευτώ ποτέ κανέναν” ή ακόμα και η άλλη πλευρά “με παράτησε και φταίω για όλα εγώ”, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να μπλοκάρουν το μυαλό σας χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Άρα αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να μάθουμε από τα λάθη μας και να κοιτάξουμε μπροστά. Κάποιες φορές κάτι πρέπει να φύγει για να έρθει το καλύτερο και αφού εμείς δεν είμαστε σε θέση να το καταλάβουμε κάτι πιο δυνατό αναλαμβάνει δράση! Πείσμα, εγωισμός και εκδίκηση είναι συναισθήματα με τα οποία το μόνο που μπορείτε να καταφέρετε είναι να γυρίσουν σε εσάς. Μην αναλώνεστε σε τέτοιες καταστάσεις, άλλωστε κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να εκτιμάμε τις καταστάσεις λίγο καλύτερα αφού κανένας δεν παρατάει κανέναν από την μία στιγμή στην άλλη απλά ίσως εσείς αρνιόσασταν πεισματικά να το δείτε. Δώστε χρόνο στο εαυτό σας και αφήστε τον να χαρεί αυτά που έρχονται χωρίς να είναι εγκλωβισμένος σε αρνητικά συναισθήματα!

dynamikhgynaika
loading...
« PREV
NEXT »