Latest News

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016

Μη μιλάς για τις παλιές σου αγάπες.

Όλοι οι χωρισμοί αφήνουν πάνω μας πληγές. Άλλες είναι απλά μικρές αμυχές, επιφανειακές γρατσουνιές χωρίς μεγάλη σημασία και άλλες πάλι είναι τόσο βαθιές που φτάνουν μέχρι το κόκαλο. Όποιο απ' τα δύο τραύματα κι αν προσπαθείς να επουλώσεις μετά απ' το δικό σου χωρισμό, το μόνο που χρειάζεται είναι να του δώσεις το χώρο και το χρόνο του για να κλείσει εντελώς, να μη σου αφήσει ουλή με το πέρασμά του.


Με το να μιλάς συνεχώς για την παλιά σου αγάπη, είναι σαν να μπήγεις τα νυχιά σου μέσα σε μια πληγή ανοιχτή που προσπαθεί να γιάνει. Να την κακοφορμίζεις, να την κάνεις ξανά να ματώνει, κάθε φορά ίσως και λίγο περισσότερο απ' την προηγούμενη. Να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου τον πόνο, να μην τον αφήνεις να ξεχάσει και να γιατρευτεί.

Για τις παλιές αγάπες μη μιλάς. Άφησε τες με τον καιρό να ξεθωριάσουν, να πάρουν σιγά-σιγά τη θέση τους σαν κομμάτι που συμπληρώνει το παζλ του παρελθόντος σου. Μην τις επαναφέρεις συνεχώς στη μνήμη σου, ξεκίνα να τις ξεχνάς σταδιακά απ' τις λεπτομέρειες, αυτές είναι άλλωστε που σε πονάνε περισσότερο.

Μη δημιουργείς θρύλους γύρω απ' το όνομά τους και τα αισθήματα που σε έκαναν κάποτε να νιώσεις. Κράτα όσο μπορείς κρυμμένα απ' τους άλλους τα φαντάσματα που προσπαθείς ο ίδιος να παλέψεις για να καταφέρεις να απελευθερωθείς απ' τα δεσμά τους.

Μη βάλεις κανέναν στη λογική να ζηλέψει κάτι από εκείνους τους έρωτες. Να τους ανταγωνιστεί, να προσπαθήσει να καλύψει το κενό τους, να στριμωχτεί για να χωρέσει στη θέση που άφησαν πίσω τους ανοιχτή. Όλοι οι επίδεσμοι άλλωστε χάνουν τη χρησιμότητά τους, τη στιγμή που θα νιώσεις πως γιατρεύτηκε η πληγή που προσπάθησαν πρόχειρα να κλείσουν.

Να μη μιλάς εύκολα για τους ανθρώπους που κάποτε ερωτεύτηκες πολύ. Να μην προσφέρεις απλόχερα στιγμιότυπα απ' τις πιο σημαντικές αναμνήσεις σου σε ανθρώπους που απλά πεθαίνουν από περιέργεια και θέλουν μόνο να μάθουν μία απ' τις ιστορίες σου. Αφού δε γνώρισαν τον άλλον πρωταγωνιστή τους, αφού δε σας είδαν πώς λειτουργούσατε τότε μαζί, δε θα καταφέρουν ποτέ να καταλάβουν τίποτα από αυτά που πας να τους διηγηθείς. Θα τους ακουστούν όλα σαν ανούσια λόγια, γεγονότα χωρίς σημασία, κουβέντες δίχως κανένα συναίσθημα.

Δώσε στη μνήμη των άλλων το χώρο για να γνωρίσουν ανεπηρέαστοι τους καινούργιους έρωτες που θα έρθουν στη ζωή σου, να σε ταυτίσουν απ' την αρχή μαζί τους, να μην προσπαθήσουν να συγκρίνουν το τότε με το τώρα.

Μη μιλάς για τις παλιές σου αγάπες, γιατί το μόνο που θα πετύχεις είναι να δημιουργήσεις ένα τσούρμο από ειδήμονες που θα εντοπίζουν σε κάθε σου βήμα λάθη και παραλείψεις. Θα σου υπογραμμίζουν όλα εκείνα που έπρεπε να έχεις κάνει κάπως αλλιώς, θα ψάχνουν μανιωδώς να βρουν τη λύση, στο γιατί το ειδύλλιό σου δεν κατάφερε να αντέξει Θα κατηγορούν, θα σχολιάζουν, θα απομονώνουν γεγονότα και φράσεις. Θα προσπαθήσουν να μπουν στη θέση σου και να κάνουν δικιά τους μια ιστορία που όμως δεν τους ανήκει.

Κι αν έρθει κάποια στιγμή που αισθανθείς τα λόγια να σε πνίγουν, βρες ένα βράδυ κι αφιέρωσε το εις μνήμη της παλιάς σου αγάπης. Πιες και πες τα όλα για εκείνον που ερωτεύτηκες και τώρα πια δεν είναι εδώ. Μίλα μέχρι να ξημερώσει κι ύστερα άφησε πίσω σου στο σκοτάδι όλα τα παλιά και προχωρά ευθεία προς τα νέα.Επιμέλεια Κειμένου Μαρίας Τριγώνη: Πωλίνα Πανέρη


loading...
« PREV
NEXT »