Latest News

Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016

Οι Ειδικοί λένε ότι το «πλέξιμο και το βελονάκι» μπορεί να έχουν μια Εκπληκτική Επίδραση στην Υγεία σας!..

Ενώ στο παρελθόν, το πλέξιμο ήταν μια αναγκαιότητα για να δημιουργήσετε ζεστά ρούχα και κουβέρτες, τώρα, είναι απλά μια τέχνη και χόμπι που απολαμβάνουν άνθρωποι όλων των ηλικιών. Είναι πάντα τόσο ικανοποιητικό να φτιάχνετε κάτι με τα χέρια σας!

Όπως αποδεικνύεται είναι πολύ περισσότερα.


Πέραν του ότι είναι μια ωραία, κλασική δεξιοτεχνία και μια μέθοδος δημιουργικής έκφρασης, μερικές φορές με απροσδόκητους τρόπους, έχει ψυχικά, σωματικά και συναισθηματικά οφέλη.

Και αν το σκεφτείτε, βγάζει νόημα. Όσοι πλέκουν ξέρουν πόσο ωραίο είναι να χαλαρώσουν μετά από μια κουραστική μέρα με το τρέχον έργο τους και απλά να αράξουν για λίγο. Είναι πραγματικά χαλαρωτικό!Διαβάστε τα οφέλη που αυτή η αρχαία ασχολία μπορεί να σας φέρει, και αρπάξτε τις βελόνες πλεξίματος!
Γιατί πλέξιμο και βελονάκι;Το πλέξιμο και το βελονάκι μπορεί να φαίνεται σαν τέχνη του παρελθόντος, αλλά δεν είναι καθόλου. Στην πραγματικότητα, το πλέξιμο έχει βιώσει άνοδο στη δημοτικότητα του μεταξύ των ανθρώπων όλων των ηλικιών.

Αλλά εκτός του ότι είναι μια χρήσιμη δεξιότητα, τι άλλο κάνει το πλέξιμο για σας;
Οφέλη πλεξίματος # 1: Μειώνει τον καρδιακό πλαμό καιτην αρτηριακή πίεση


Αν πλέκετε ή κάνετε βελονάκι, ίσως γνωρίζετε πόσο χαλαροί αισθάνεστε μετά.

Αλλά η χαλάρωση είναι πολύ περισσότερο από απλά μια καλή αίσθηση. Είναι υγιές!

Η χαλάρωση μειώνει τα επίπεδα της ορμόνης κορτιζόλης, η οποία, είναι επιβλαβής για την καρδιά και το κυκλοφορικό σύστημα, και το άγχος μπορεί να προκαλέσει πολλά άλλα δυσάρεστα προβλήματα υγείας.

Οφέλη πλεξίματος # 2: Διατηρεί τα δάχτυλα ευκίνητα


Το πλέξιμο και το βελονάκι απαιτούν μια σειρά από μικρές, ακριβείς κινήσεις, που συχνά εκτελούνται με ταχείς ρυθμούς.

Αυτή η επαναλαμβανόμενη άσκηση είναι πραγματικά καλή για τη διατήρηση των αρθρώσεων ευέλικτα και τους μυς στα χέρια ήπιους και σταθερούς.

Οφέλη πλεξίματος # 3: Βελτιώνει τις μαθηματικές δεξιότητες


Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μπορείτε να ακονίσετε τις ικανότητές σας στα μαθηματικά.

Το πλέξιμο και το βελονάκι είναι όλα σχετικά με την καταμέτρηση, τον πολλαπλασιασμό και το μέτρημα, τα οποία είναι όλα μαθηματικές δεξιότητες.

Όταν πλέκετε, κάνετε τα περισσότερα από αυτά τα πράγματα υποσυνείδητα. Αλλά το αποτέλεσμα στο μυαλό σας είναι το ίδιο: ισχυρότερες μαθηματικές δεξιότητες.

Οφέλη πλεξίματος # 4: Ηρεμεί το άγχος


Εκτός φυσικά από τη χαλάρωση του σώματος, το πλέξιμο καταπραΰνει επίσης την ψυχική κατάσταση.
Για πολλούς, η πρακτική του πλεξίματος είναι σαν τον διαλογισμό, επιτρέπει το μυαλό να σταματήσει και να επικεντρωθεί εκ νέου, και καταπραΰνει τις ανησυχίες.

Οφέλη πλεξίματος # 5: Οξύνει την μνήμη


Το πλέξιμο κάνει το μυαλό σας να στηρίζεται ενεργά στη μνήμη του, και όσο περισσότερο το χρησιμοποιείτε, τόσο πιο ισχυρή η μνήμη σας γίνεται.

Οφέλη πλεξίματος # 6: βοηθά στη διαχείριση του πόνου


Και δεν είναι μόνο ο σωματικός πόνος. Οι άνθρωποι με κλινική κατάθλιψη και διατροφικές διαταραχές ανέφεραν επίσης ότι αισθάνονται καλύτερα μετά το πλέξιμο.

Οφέλη πλεξίματος # 7: Μειώνει το ανούσιο τσιμπολόγημαΑν τα χέρια σας είναι απασχολημένα, δεν μπορείτε να αρπάξετε το πρόχειρο φαγητό! Οι άνθρωποι που πλέκουν τείνουν να είναι λιγότερο πιθανό να εμπλακούν σε απρόσεκτο τσιμπολόγημα, και έτσι τείνουν να έχουν καλύτερη διατροφή.

Οφέλη πλεξίματος # 8: Διατηρεί το μυαλό σας υγιή για χρόνια


Μελέτες έχουν δείξει ότι μεταξύ των ηλικιωμένων, εκείνοι που πλέκουν έχουν μειωμένη πιθανότητα να πάθουν γνωστική εξασθένηση και απώλεια μνήμης με το πέρασμα των χρόνων.

Οφέλη πλεξίματος # 9: Δίνει μια αίσθηση σκοπού


Έχοντας ένα έργο, δίνει στόχο και μια αίσθηση σκοπού. Θέλετε να εκπληρώσετε το στόχο, φτάνοντας όλο και πιο κοντά σε αυτό το συναίσθημα.

Οφέλη πλεξίματος # 10: Ενισχύει την εμπιστοσύνη και την αυτοεκτίμηση


Εάν το να εργάζεστε σε ένα έργο σας δίνει μια αίσθηση σκοπού, ολοκληρώνοντας το είναι ακόμα καλύτερα!

Όταν τελειώσετε κάτι, έχετε ένα φυσικό πράγμα που μπορείτε να κρατήσετε στα χέρια σας και να πείτε, «εγώ το έφτιαξα αυτό!».

Οφέλη πλεξίματος # 11: Παίρνετε ένα όμορφο, μοναδικό καλλιτέχνημα στο τέλος!


Μαζί με την αίσθηση της ολοκλήρωσης και την ικανότητα, μπορείτε επίσης να πάρετε ένα ωραίο καλλιτέχνημα όταν τελειώσετε με το πλέξιμο! Και το καλύτερο μέρος είναι ότι δεν υπάρχει κανένα άλλο σαν αυτό στον κόσμο.

Ότι και αν είναι, είναι δικό σας!


Πηγή / Copyright: littlethings.com
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: taz.gr
loading...
« PREV
NEXT »