Latest News

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016

Πώς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου.

Πολύ συχνά νιώθεις αδύναμη να υπερασπιστείς τον εαυτό σου σε διάφορες καταστάσεις της καθημερινότητας. Βέβαια σε κάθε συζήτηση με τον εαυτό σου καταλαβαίνεις πως κάτι πρέπει να αναθεωρήσεις αλλά δεν μπορείς να βρεις το πώς αφού όλα φαίνονται τόσο δύσκολα με την πρώτη ματιά! 


Τι πρέπει να προσέξεις ώστε να μπορείς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου με δυναμισμό και αυτοπεποίθηση; Άραγε πόσο δύσκολο είναι να αναπληρώσεις την χαμένη σου αυτοεκτίμηση; Με θέληση και λίγο πείσμα τίποτα δεν είναι δύσκολο, άσχετα αν όλα αυτά έχεις συνειδητοποιήσει πως δεν είναι στοιχεία του χαρακτήρα σου.


Αναρωτιέσαι πώς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου έτσι ξαφνικά αφού η μέχρι τώρα πορεία σου έχει δείξει πως όσο και να θέλεις να το αλλάξεις στο τέλος καταλήγεις κλεισμένη στον εαυτό σου να ψάχνεις τι είναι αυτό που σε κρατάει πίσω! Υπάρχουν μερικές απλές λέξεις που τις χρησιμοποιούμε καθημερινά αλλά πολλές φορές μας διαφεύγει το νόημα τους. Είναι αυτά που εύκολα λες αλλά δύσκολα τα κάνεις πράξη! Δεν μπορείς να αλλάξεις τον χαρακτήρας σου από την μία στιγμή στην άλλη, μπορείς όμως με μία συγκεκριμένη σειρά να τον εξελίξεις προς όφελός σου. Όταν δεν μπορείς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου, “εσύ” μένεις πίσω και οι “άλλοι” κάνουν ένα βήμα μπροστά! Είναι μία κατάσταση η οποία γίνεται πολύ εύκολα εκμεταλλεύσιμη, πράγμα που σε κάνει να χάνεις τον έλεγχο των καταστάσεων. Ακολούθησε την σειρά και δεν θα χάσεις!


Πώς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου – Γνώρισε τον εαυτό σου!


Πώς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου αν δεν ξέρεις η ίδια τα “θέλω” σου και τις ανάγκες σου; Για να υπερασπιστείς τον εαυτό σου πρέπει να γνωρίζεις με βεβαιότητα αυτά που θέλεις και οι πράξεις σου να αντιπροσωπεύουν τον δικό σου χαρακτήρα. Χρειάζεσαι μια εσωτερική αναζήτηση για να μάθεις πρώτη τον εαυτό σου και τις καταστάσεις που είσαι σε θέση να διαχειριστείς. Αν αναρωτιέσαι πώς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου, πρώτα πρέπει να νιώσεις σιγουριά! Δηλαδή να είσαι σίγουρη πως θέλεις κάποια πράγματα και πως ο χαρακτήρας σου είναι έτσι ακριβώς όπως επιθυμείς. Συνήθως δεν μπορούμε να μας υπερασπιστούμε όταν κι εμείς οι ίδιες αμφιβάλλουμε για εμάς! Επίσης αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι πως μία δυναμική γυναίκα που ξέρει να υπερασπίζετε τον εαυτό της, συνήθως είναι και αυτή που τραβάει τα βλέμματα. Γίνεται πιο ερωτική και πιο ελκυστική αφού ασυναίσθητα δημιουργεί και έναν σεβασμό γύρω από το πρόσωπο της!


Αντίθετα μία γυναίκα η οποία δείχνει αδύναμη να στηρίξει τον εαυτό της, εύκολα μπορεί να γίνει “κέντρο εκμετάλλευσης”. Ποιος θα το κάνει αντί για εσένα την ίδια και πόσο αυτό σε βοηθάει να εξελίσσεσαι ως άνθρωπος; Αν γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου θα μπορείς να του δώσεις την ευκαιρία να υποστηρίζει την μοναδικότητα του! Στο πώς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου βασικό ρόλο παίζουν οι σκέψεις, τα λόγια σου και οι πράξεις σου που καλό είναι να βρίσκονται σε ισορροπία. Έτσι θα αποκτήσεις μία σιγουριά και μπρόστα σε οποιαδήποτε κατάσταση δεν θα πέφτεις σε αντιφάσεις. Θα είσαι πιο σίγουρη για τον εαυτό σου κι έτσι θα μπορείς να τον στηρίξεις όπως πρέπει. Όταν δανειζόμαστε στοιχεία για να φτιάξουμε έναν χαρακτήρα είναι δύσκολο να τον υπερασπιστούμε όταν χρειαστεί. Πρέπει να είμαστε αληθινές και σίγουρες για το πώς τοποθετούμαστε σε διάφορα θέματα που προκύπτουν!


Πώς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου – Αυτοπεποίθηση – αυτοεκτίμηση


Η αυτοπεποίθησή μας και η αυτοεκτίμηση βοηθούν στο να νιώθουμε έναν ιδιαίτερο δυναμισμό. Αν εκτιμήσουμε τα καλά στοιχεία του εαυτού μας θα μπορέσουμε να τον αγαπήσουμε και θα νιώσουμε την ανάγκη να τον υπερασπιζόμαστε και να τον προστατεύουμε. Η αυτοπεποίθηση πάλι είναι ένα συναίσθημα που όταν το νιώθεις το εκπέμπεις τόσο δυνατά ώστε από μόνο του λειτουργεί με τέτοιο τρόπο που υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου χωρίς να κάνεις τίποτα. Η γυναίκα με αυτοπεποίθηση δεν χρειάζεται να κάνει και πολλά αφού το ότι είναι σε θέση να υπερασπιστεί τον εαυτό της φαίνεται πολύ έντονα στον οποιοδήποτε.


Έρχεσαι στην περίεργη θέση να αναρωτιέσαι πώς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου όταν αισθάνεσαι μία σχετική αδυναμία στον χαρακτήρα σου. Η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση θα σε βοηθήσουν να υποστηρίζεις τις θέσεις σου αλλά όχι με εγωιστικό και απόλυτο τρόπο. Ο εαυτός σου είναι τα θέλω σου, τα πιστεύω σου, τα στοιχεία του χαρακτήρα σου, οπότε κατά συνέπεια είναι αυτά που λες και αυτά που κάνεις. Όταν αυτά είναι σε ισορροπία τότε το να υποστηρίξεις τον εαυτό σου όταν το κρίνεις απαραίτητο, σου βγαίνει αβίαστα. Η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση σου θα σε κάνουν να φαίνεσαι πιο συνειδητοποιημένη και σίγουρη για τον εαυτό σου.


Πώς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου – Θέληση – πείσμα


Αν έχεις περάσει αρκετά χρόνια χωρίς να μπορείς να ορθώσεις το ανάστημά σου όταν χρειάζεται, ίσως να πιστεύεις πως είναι στοιχείο του χαρακτήρα σου και δεν αλλάζει. Αυτό μπορεί να έχει μια δόση αλήθειας αλλά οι καταστάσεις που βιώνουμε μας κάνουν να αναθεωρούμε μερικές φορές τον τρόπο που λειτουργούμε. Έτσι θέλει πείσμα και θέληση για να πείσεις τον εαυτό σου πως του αξίζει να τον υπερασπίζεσαι. Πολλές φορές οι συνέπειες μια τέτοιας αντίδρασης είναι αυτό που μας σταματάει και κάνουμε μονίμως ένα βήμα πίσω. Τι συμβαίνει όμως μέσα μας όταν με αυτήν μας την αδυναμία είναι ευτυχισμένοι όλοι οι άλλοι εκτός από εμάς; Με θέληση και πείσμα είναι καιρός να θέσεις τα όρια! Υπερασπίσου τον εαυτό σου με θάρρος όταν το κρίνεις σκόπιμο χωρίς ενδοιασμούς, άλλωστε είναι ο μόνος τρόπος για να καταλάβουν και οι άλλοι τι θέλεις και τι πιστεύεις!

Η θέληση και το πείσμα, με μέτρο φυσικά, δείχνουν έναν πιο δυναμικό χαρακτήρα και κρύβουν τις τυχόν αδυναμίες. Είναι δυο στοιχεία που ακόμα και αν δεν έχεις καταλάβει πως υπάρχουν μέσα σου, αρκεί ένα μικρό “κλικ” στο μυαλό για να κάνουν την εμφάνιση τους. Πόσα πράγματα θα είχες κερδίσει αν υποστήριζες τον εαυτό σου όταν χρειαζόταν; Γνώρισε τον εαυτό σου, εκτίμησέ τον όπως του αρμόζει, νιώσε αυτοπεποίθηση και με θέληση και λίγο πείσμα υποστήριξέ τον σε δύσκολες στιγμές! Το αποτέλεσμα θα είναι η ικανοποίηση που θα αισθανθείς και η δύναμη για να προχωρήσεις. Το πώς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου υπάρχει μέσα σου, είναι μια εσωτερική ανάγκη, μία ιδέα που κάνει αισθητή την παρουσία σου ως ξεχωριστή προσωπικότητα!

loading...
« PREV
NEXT »