Latest News

Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016

Δεν με θέλει για σχέση.

Έχεις γνωρίσει κάποιον και πιστεύεις πως δεν σε θέλει για σχέση; Μην τα βάζεις αποκλειστικά με τον εαυτό σου και πιστεύεις πως είσαι η μοναδική γυναίκα στον κόσμο που την απασχολεί κάτι τέτοιο! Είναι ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο και αυτό που ψάχνουμε πάντα είναι ο λόγος που συμβαίνει. Πολλές γυναίκες συνηθίζουν να τα ρίχνουν στον εαυτό του ψάχνοντας επίμονα να ανακαλύψουν όλα αυτά που πρέπει να αλλάξουν πάνω τους ώστε να τους πάρει κάποιος άντρας στα «σοβαρά».


 Θέλει να έχει κάτι μαζί σας, να μην σας χάσει ολοκληρωτικά αλλά και να μην δεσμευτεί. Βασικά υπάρχουν κάποιοι λόγοι για τους οποίους οι άντρες λειτουργούν κάπως έτσι. Αλλά για να είμαστε αντικειμενικές υπάρχουν και κάποιες συμπεριφορές γυναικών που κάνουν τους άντρες να απολαμβάνουν καλύτερα τέτοιου είδους καταστάσεις. Αν λοιπόν και στο δικό σας μυαλό τριγυρνάει η ιδέα “δεν με θέλει για σχέση” καιρός είναι να βάλετε τα πράγματα στην θέση τους. Άραγε έχετε δίκιο που σκέφτεστε με αυτόν τρόπο ή υπάρχει περίπτωση να έχετε παρεξηγήσει μερικά πράγματα; Αν έχετε δίκιο πως θα αντιστρέψετε την κατάσταση; Μερικές και μόνο συμβουλές μπορεί να σας κάνουν να δείτε τα πράγματα διαφορετικά!

Δεν με θέλει για σχέση – πώς θα το αντιμετωπίσεις

Δεν χρειάζεται να πνίγεσαι σε μία κουταλιά νερό! Αρχικά πρέπει να καταλάβουμε πως οι άντρες πάντα επιδίωκαν να έχουν μία πιο ελεύθερη σχέση ενώ οι γυναίκες αναζητούν κάτι πιο στέρεο. Οπότε δεν είναι και το πιο σπάνιο πράγμα που μπορεί να σας τύχει γνωρίζοντας κάποιον. Επίσης είναι από αυτές τις καταστάσεις που μπορούν να αλλάξουν πλην κάποιων εξαιρέσεων που φυσικά επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Έτσι λοιπόν ας μην τα ρίχνουμε όλα από την αρχή στον εαυτό μας. Συνήθως τα πράγματα παίρνουν τον δρόμο τους την κατάλληλη στιγμή. Η οποιαδήποτε πίεση από την μεριά σας θα φέρει αντίθετα αποτελέσματα αφού οι άντρες πνίγονται αν τους μπει στο μυαλό η ιδέα πως κάποια γυναίκα προσπαθεί να τους τυλίξει! Μπορεί να μην έχουν δίκιο αλλά και ποιος δεν θα προτιμούσε να έχει την γυναίκα που θέλει όποτε το επιθυμεί και χωρίς πολλές δεσμεύσεις. Έτσι λοιπόν αν και οι περισσότερες γυναίκες δεν συμμερίζονται αυτήν την άποψη, ας πρυτανεύσει η λογική! Αυτήν τους η φοβία δεν είναι αξεπέραστη αρκεί να κινηθείτε σωστά. Βέβαια δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και κάποιους ιδιαίτερους τύπους ανδρών που πορεύονται με αυτήν την ιδεολογία όπως και να έχει.

Αν είναι ορκισμένοι σε αυτήν την συμπεριφορά λέγεται πως δεν έχουν ερωτευτεί ποτέ άρα και πάλι υπάρχουν πιθανότητες να αλλάξει την στάση του. Αν όμως είναι μια απλή φοβία τότε τα πράγματα δεν μοιάζουν και τόσο πολύπλοκα. Η πίεση των γυναικών τις περισσότερες φορές οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα, άλλωστε τι χρειάζεστε μία σχέση που θα έχει γίνει κάτω από υπερβολική πίεση! Το θέμα είναι να υπάρχουν αμοιβαία αισθήματα και να επιθυμούν και οι δυο την ίδια πορεία. Δεν με θέλει για σχέση! Το σκέφτεστε, σας αγχώνει, αναρωτιέστε το γιατί και ψάχνετε λύσεις. Οι άντρες όμως δεν είναι τόσο πολύπλοκοι χαρακτήρες. Κερδίστε την εμπιστοσύνη του, δείξτε όλη την θηλυκότητά σας, κάντε τον να πιστέψει πως πρέπει να σας διεκδικεί και απολαύστε τις καταστάσεις να αλλάζουν υπέρ σας! Η κτητικότητα πολλές φορές είναι αυτή που τους κάνει να επιδιώκουν οι ίδιοι την σχέση. Σταματήστε να του υπενθυμίζεται συνεχώς πως θα είστε εκεί ότι και να αποφασίζει. Αφήστε και ένα παραθυράκι ανοιχτό για να αναρωτηθεί πως μπορεί να αντιδράσετε. Οι παλιές έλεγαν πως «ο άντρας πρέπει να σε γνωρίζει από τον λαιμό και κάτω», έτσι το μυαλό σας το εξουσιάζεται αποκλειστικά εσείς και κινήστε ανάλογα.


Δεν με θέλει για σχέση – συμπεριφορά γυναικών

Υπάρχει και η ιδέα πως και εμείς οι γυναίκες έχουμε μερίδιο ευθύνης που πολλοί άντρες συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο. Με μία αυτοκαταστροφική τάση γυρνάμε την συμπεριφορά εναντίον μας. Ο υπερβολικός δυναμισμός και η ανεξαρτησία μας που φυσικά και είναι πολύτιμα αγαθά για κάθε γυναίκα, τα χρησιμοποιούμε κάποιες φορές με τέτοιο τρόπο ώστε να αποδείξουμε στους άντρες πως δεν τους έχουμε ανάγκη. Έτσι τους δείχνουμε πως μπορούμε να συμπεριφερόμαστε όπως οι ίδιοι ακόμα και στις σχέσεις. Οι άντρες όμως δεν το λαμβάνουν ακριβώς όπως θα θέλαμε κι έτσι μπορούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση. Έτσι πιστεύουν πως κι εμείς είμαστε της άποψης, μέσα στο φιλελεύθερο πνεύμα που μας διακατέχει, καλύτερα να βρισκόμαστε όποτε και αν! Άλλη μία συμπεριφορά των γυναικών που ίσως να δημιουργεί αυτήν την κατάσταση, είναι ο υπερβολικός συμβιβασμός με όλα του τα «θέλω». Οι άντρες αποκτούν εύκολα την αίσθηση πως «σας τραβούν από την μύτη». Η υπερβολική σιγουριά χωρίς να έχετε την σχέση που θα επιθυμούσατε, δεν βοηθάει. Γιατί να σκεφτεί το κάτι παραπάνω αφού ήδη έχει από εσάς το απόλυτο.

Οι γυναίκες μερικές φορές κάνοντας μία σχέση βιάζονται να την επισημοποιήσουν ή τουλάχιστον να την περάσουν σαν κάτι πολύ σοβαρό στον κύκλο τους. Από την άλλη οι άντρες δεν επιδιώκουν τόσο βιαστικές αλλαγές στην ζωή τους σε αυτό το θέμα. Έτσι προτιμούν να κρατούν τις σχετικές αποστάσεις. Καλό θα ήταν να μην τον τρομάζετε με βιαστικές κινήσεις, αφήστε τα πράγματα να πάρουν μόνα τους σιγά σιγά τον δρόμο τους. Το ότι οι άντρες και οι γυναίκες σκεφτόμαστε με διαφορετικό τρόπο δεν σημαίνει πως κάποιος σκέφτεται σωστά και κάποιος λάθος! Οι γυναίκες πάντα θα είναι πιο έτοιμες για τέτοιες αλλαγές και οι άντρες θα αναρωτιούνται τι πρέπει να κάνουν. Ακόμη και μια απλή σχέση τους φαίνεται σαν μια μεγάλη αλλαγή την οποία πρέπει πρώτα να μελετήσουν. Έτσι σκεφτείτε μερικά πράγματα λίγο καλύτερα πριν απογοητευτείτε και πιστέψετε πως συμβαίνει κάτι πολύ σοβαρό και δεν θέλει να προχωρήσετε σε σχέση. Επειδή όμως δεν ζούμε σε έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο διαπιστώστε πως δεν είναι από τους άντρες που παίζει ταυτόχρονα με πολλές γυναίκες ή ακόμα και πως δεν έχει ήδη μια αρκετά σοβαρή σχέση πριν από εσάς!


Κάντε τις επιλογές σας σύμφωνα με τα δικά σας θέλω χωρίς να το διαπραγματεύεστε. Το να συμβιβαστείτε με κάτι που δεν σας αντιπροσωπεύει δεν θα σας κάνει ευτυχισμένες! Αν συνεχίζει να σας δίνει την εντύπωση πως δεν σας θέλει για σχέση, χωρίς να αλλάζουν για καιρό τα πράγματα, τότε φροντίστε να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας. Άλλωστε η σχέση χρειάζεται δυο για να εξελιχθεί και να κρατηθεί ζωντανή!

loading...
« PREV
NEXT »