Latest News

Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016

20 θαύματα του κόσμου που πρέπει οπωσδήποτε κάποια στιγμή να επισκεφτείτε.

Όταν μιλάμε για θαύματα του κόσμου, οι άνθρωποι εύκολα θα σκεφτούν τα Νέα Επτά Θαύματα του Κόσμου ή τα Αρχαία Θαύματα. Οι τόποι και τα μνημεία που περιλαμβάνονται στις πιο διάσημες λίστες προορισμών και αξιοπρόσεκτων δημιουργημάτων, δεν βρίσκονται εκεί άσκοπα ή χωρίς λόγο.


Ο πλανήτης μας όμως εξακολουθεί να προσφέρει περισσότερα από επτά πανέμορφα μέρη και περιμένει να τα ανακαλύψετε. Όσοι έχουν πάει σε αυτά είναι αρκετά τυχεροί για να δουν από κοντά τι μπορεί να προσφέρει η φύση.Παρακάτω θα δείτε 20 θαύματα του κόσμου που πρέπει να συμπεριληφθούν στην ταξιδιωτική λίστα σας.


#1 Κάστρο Νοϊσβανστάιν, Γερμανία


Αυτό το κάστρο στη Γερμανία αποτέλεσε έμπνευση για πολλά παραμυθένια κάστρα. Το κτίριο δεν χτίστηκε κατά τη διάρκεια που αυτό το είδος αποτελούσε οχυρωμένη δομή για να στεγάσει ευγενείς αλλά ως χώρος ανάπαυσης. Είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα κάστρα της σημερινής Ευρώπης.
#2 Νησί του Πάσχα, Χιλή


Το ηφαιστειογενές νησί της Χιλής, κέρδισε τη φήμη του από τους διαφορετικούς αρχαιολογικούς χώρους που έχει. Ο πιο αξιοσημείωτος είναι αυτός που περιλαμβάνει τα μνημειώδη αγάλματα Μοάι ή αλλιώς, τα γιγάντια ανθρώπινα κεφάλια που δημιουργήθηκαν από τους κατοίκους Ραπανούι μεταξύ του 10ου και του 16ου αιώνα.


#3 Άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή, Βραζιλία


Το γιγαντιαίο άγαλμα βρίσκεται στην κορυφή του βουνού Κορκοβάντο του Ρίο ντε Τζανέιρο και δημιουργήθηκε από τον Γάλλο γλύπτη Πολ Λαντοβσκί. Ανεγέρθηκε από τον Βραζιλιάνο μηχανικό Έτορ Ντα Σίλβα Κόστα και τον Γάλλο μηχανικό Albert Caquot. Το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή είναι σήμερα στη λίστα με τα 7 θαύματα του σύγχρονου κόσμου.
#4 Μέγα Σινικό Τείχος, Κίνα


Το Σινικό Τείχος είναι πάνω από 2.300 ετών και περιλαμβάνεται επίσης στα 7 θαύματα του σύγχρονου κόσμου. Σχεδόν το 1/3 του Σινικού Τείχους έχει εξαφανιστεί χωρίς να αφήσει ερείπια.
#5 Τσιτσέν Ιτζά, Μεξικό


Αυτή η πυραμίδα στην χερσόνησο Γιουκατάν στο Μεξικό είναι ένα από τα 7 θαύματα του σύγχρονου κόσμου. Είναι μια δημοφιλής πόλη των Μάγια, η οποία έγινε το οικονομικό και πολιτικό κέντρο του αρχαίου πολιτισμού τους.
#6 Άνγκορ Βατ, Καμπότζη


Θεωρείται το μεγαλύτερο θρησκευτικό μνημείο του κόσμου. Πιστεύεται πως ολοκληρώθηκε μέσα σε μια μόνο νύχτα από ένα Θεϊκό αρχιτέκτονα.
#7 Πυραμίδα του Χέοπα (Μεγάλη πυραμίδα της Γκίζας), Αίγυπτος


Η πυραμίδα της Γκίζας είναι η μεγαλύτερη από τις τρεις πυραμίδες της Νεκρόπολης της Γκίζας. Είναι επίσης γνωστή και ως πυραμίδα του Χέοπα ενώ αποτελεί τη μεγαλύτερη και παλαιότερη πυραμίδα που στέκει ακόμη ως επί το πλείστον ανέπαφη. Είναι ένα από τα αρχικά 7 Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου και της έχει δοθεί τιμητική ιδιότητα.
Καμήλες κοντά στις πυραμίδες της Γκίζας.


#8 Στόουνχεντζ, Αγγλία


Το Στόουνχεντζ ή αλλιώς οι Κύκλοι Μεγαλίθων, είναι το πιο εμβληματικό μνημείο της χώρας. Αυτό το αρχαίο θαύμα θεωρείται πνευματική περιοχή από κάποιους ενώ ορισμένοι άνθρωποι το επισκέπτονται για να εμπνευστούν.


#9 Εθνικό πάρκο υπόγειου ποταμού Πουέρτο Πρισνσέσα, Φιλιππίνες


Αυτό το υπόγειο ποτάμι στο Παλαουάν, βρίσκεται στην οροσειρά Αγίου Παύλου. Περιλαμβάνεται στα 7 σύγχρονα θαύματα της φύσης και βλέπουμε τον λόγο. Για να φτάσει κανείς στον υπόγειο ποταμό, πρέπει να πάει με βάρκα ή να κάνει μια περιπετειώδη πεζοπορία από την πόλη Σαμπανγκ.


#10 Λίμνη Βαϊκάλη, Σιβηρία


Είναι η παλαιότερη και βαθύτερη λίμνη γλυκού νερού στον κόσμο. Περιβάλλεται από πανέμορφα βουνά που προσφέρουν υπέροχη θέα της φύσης.
#11 Πύργος του Άιφελ, Γαλλία


Ο Πύργος του Άιφελ βρίσκεται στην πόλη των ερωτευμένων, το Παρίσι της Γαλλίας και αποτελεί το ψηλότερο κτίριο μιας και είναι πάνω από 300 μέτρα.


#12 Ταζ Μαχάλ, Ινδία


Χρειάστηκαν 22 χρόνια για να ολοκληρωθεί αυτό το θαύμα της αρχιτεκτονικής. Το Ταζ Μαχάλ είναι ευρέως γνωστό ως μνημείο αγάπης που χτίστηκε από τον αυτοκράτορα Σαχ Γιαχάν για να τιμήσει τη γυναίκα του, την Μουμτάζ Μαχάλ.
#13 Άγαλμα της Ελευθερίας, Νέα Υόρκη


Αυτή η κολοσσιαία δομή ήταν δώρο από τη Γαλλία προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η γυναικεία μορφή κρατά ένα πυρσό και αντιπροσωπεύει τη ρωμαϊκή θεά Libertas. Αποτελεί σύμβολο της ελευθερίας της χώρας.
#14 Βουνό Table, Νότια Αφρική


Είναι ένα δημοφιλές ορόσημο του Κέιπ Τάουν της Αφρικής και ονομάστηκε έτσι λόγω της επίπεδης κορυφής του. Το επισκέπτονται πολλοί τουρίστες και είναι αγαπημένο θέμα φωτογραφίας.
#15 Μαλδίβες


Δεν προκαλεί έκπληξη πως βρίσκονται και αυτές στη λίστα. Η όμορφη νησιωτική χώρα είναι μια από τις φιναλίστ των 7 νέων θαυμάτων της φύσης.
#16 Καταρράκτες Ιγκουασού, Αργεντινή-Βραζιλία


Οι καταρράκτες Ιγκουασού χωρίζουν την Αργεντινή από τη Βραζιλία και περιλαμβάνονται στα 7 νέα θαύματα της φύσης. Σύμφωνα με το μύθο, ένας θεός-ερπετό περίμενε να παντρευτεί μια κοπέλα που ονομαζόταν Ναϊιπί αλλά το έσκασε με τον θνητό εραστή της με ένα κανό. Ο θυμωμένος θεός χώρισε τον ποταμό με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν οι μαγευτικοί καταρράκτες που υπάρχουν σήμερα.


#17 Μπουρτζ Χαλίφα, Ντουμπάι


Πρόκειται για τον ψηλότερο ουρανοξύστη που φτάνει σε ύψος τα 828 μέτρα. Κατασκευάστηκε το 2004 και ολοκληρώθηκε εξωτερικά το 2009.
#18 Μάτσου Πίτσου, Περού


Αποτελεί την απόδειξη του πολιτισμού των Ίνκας. Διαθέτει συγκρότημα ναών, πλατείες, παλάτια και έχει χρησιμεύσει ως στρατιωτικό φρούριο, τελετουργικό μνημείο και καταφύγιο για τις άρχουσες ελίτ.
#19 Κόλπος του Fundy, Καναδάς


Ο κόλπος της Βορείου Αμερικής, είναι γνωστός για την υψηλή του παλίρροια. Στην πραγματικότητα, έχει τις υψηλότερες παλίρροιες στον κόσμο. Σε αυτό το θαύμα της φύσης μπορεί κανείς να απολαύσει την πεζοπορία στα μονοπάτια ή να κάνει καγιάκ.


#20 Πέτρα, Ιορδανία


Ο διάσημος αρχαιολογικός χώρος της Ιορδανίας χρονολογείται από το 300 π.Χ. Επίσης, είναι γνωστός ως Ροδοκόκκινη Πόλη λόγω του ροζ τριανταφυλλί χρώματος που έχουν τα βράχια ψαμμίτη. Από αυτά, σκαλίστηκαν και οι δομές. Η Πέτρα περιλαμβάνεται επίσης στα 7 σύγχρονα θαύματα του κόσμου.
Έχετε επισκεφτεί κάποιο από αυτά;

loading...
« PREV
NEXT »