Latest News

Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

Πώς να γίνεις οικονομικά ανεξάρτητη – 5 Τρόποι.

Ουκ ολίγες οι γυναίκες που εξαρτώνται οικονομικά από το σύντροφο ή σύζυγό τους ή τα οικογενειακά της μέλη. Η οικονομική της εξάρτηση ενδέχεται να είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας της να βρει κάποια εργασιακή θέση, η οποία μάλιστα να την καλύπτει τουλάχιστον σε επίπεδο εσόδων – μισθοδοσίας – κερδών. Μπορεί, ωστόσο, και να οφείλεται σε διάφορους άλλους λόγους, τους οποίους δε θα αναλύσουμε στο επί της οθόνης σας άρθρο.


Αντιθέτως, θα σου αναφέρουμε ποιοι είναι οι 5 τρόποι που έχουμε για εσένα προκειμένου να κατορθώσεις να γίνεις οικονομικά ανεξάρτητη, επομένως και ευρύτερα ανεξάρτητη από κάθε άλλο άτομο. Πάμε να τους δούμε!

Πώς να γίνεις οικονομικά ανεξάρτητη – Μάθε με ποιους τρόπους μπορείς να ανεξαρτητοποιηθείς οικονομικά και όχι μόνο

Τρόπος #1: Σταμάτησε να ζητάς χρήματα

Το πρώτο που οφείλεις να κάνεις προκειμένου να γίνεις οικονομικά ανεξάρτητη είναι να σταματήσεις εντελώς ή να περιορίσεις τις φορές που ζητάς χρηματική ενίσχυση από τον αγαπημένο σου ή από τους γονείς σου. Τότε και μόνο τότε θα θέσεις στέρεα θεμέλια για την επικείμενη ανεξαρτητοποίησή σου, αφού θα αποκομίσεις αυτόματα την επιθυμία και συνάμα αναγκαιότητα να αναζητήσεις από μόνη σου τον αρμόζοντα τρόπο για να βγάζεις τα χρήματα που χρειάζεσαι. Επομένως, κόψε μαχαίρι το χούι – την εύκολη λύση του να ζητάς χρηματική βοήθεια από τον άντρα σου ή από τον μπαμπά σου, όταν δεν τα έχεις ιδιαίτερη ανάγκη.

Τρόπος #2: Περιόρισε τα έξοδά σου

Ένας εξίσου βασικός τρόπος για το πώς θα γίνεις οικονομικά ανεξάρτητη είναι ο περιορισμός των εξόδων σου. Φρόντισε να μη σπαταλάς άσκοπα τα χρήματα που διαθέτεις· γιατί άλλωστε να αγοράσεις με τα λεφτά άλλων μία μπλουζίτσα που σου άρεσε σε 4 διαφορετικά χρώματα και όχι σε ένα; Ε, κι όταν με το καλό αποκτήσεις τα δικά σου χρήματα, την παίρνεις και στα υπόλοιπα τρία χρώματα. Ή, ποιος ο λόγος να ξοδεύεις συνέχεια λεφτά που σου δίνονται σε αρώματα, προϊόντα μακιγιάζ και περιποίησης προσώπου και σώματος ενώ μπορείς κάλλιστα να φτιάχνεις πολλά προϊόντα από μόνη σου στο σπίτι σου πολύ πιο οικονομικά ή ακόμα και ανέξοδα (όπως σπιτικά αφρόλουτρα, σπιτικά σαμπουάν, σπιτικά έλαια μαλλιών, σπιτικές μάσκες προσώπου και πολλές άλλες σπιτικές θεραπείες); Τέλος, χρησιμοποίησε με φειδώ και αγαθά όπως το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό, το σταθερό και κινητό σου τηλέφωνο, έτσι ώστε να μειωθούν και οι λογαριασμοί που θα έχεις να πληρώνεις. Αν, λοιπόν, πράγματι θες να μάθεις πώς να γίνεις οικονομικά ανεξάρτητη, φρόντισε να συνδυάσεις τους 2 πρώτους τρόπους (περιορισμός των φορών που ζητάς χρήματα από άλλους και περιορισμός των εξόδων και των σπαταλών σου), και τότε θα έχεις ήδη διαμορφώσει το ιδανικό κλίμα για τα υπόλοιπα που μπορείς να κάνεις!

Τρόπος #3: Ξεκίνησε με μία 4ωρη εργασία

Η ημιαπασχόληση είναι ίσως ένας τύπος δουλειάς που θα μπορέσεις πιο εύκολα να βρεις, σε οποιαδήποτε ηλικία κι αν βρεις. Μπορεί τα χρήματα που θα αποκομίζεις να μην είναι δυνατό να ικανοποιήσουν κάθε δική σου ανάγκη, πόσο μάλλον αν έχεις και παιδιά… Ωστόσο, θα νιώθεις πιο «χρήσιμη», θα έχεις ζωντάνια, κέφι και ενεργητικότητα μέσα στην ημέρα σου, θα παράγεις έργο που θα (αντ)αμείβεται και θα μπορείς να εξασφαλίζεις ίσως τα προς το ζην. Εκτός αυτών, θα καταφέρεις να γίνεις οικονομικά ανεξάρτητη, ενώ παράλληλα θα έχεις αρκετό χρόνο τον οποίο μπορείς να αξιοποιείς ποικιλοτρόπως, ακόμη και να επιλέξεις και μια δεύτερη τετράωρη δουλειά. Μάλιστα, πολλές εργασιακές θέσεις τέτοιου είδους προσφέρουν επιπλέον bonus και δυνατότητα αμειβόμενων υπερωριών, συν την ασφάλιση φυσικά που δικαιούσαι. Μην το σκέφτεσαι καθόλου!

Τρόπος #4: Αναζήτησε μία εργασιακή θέση πλήρους απασχόλησης

Αν θεωρείς λίγο το μισθό ή το 4ωρο ωράριο εργασίας, μπορείς να ψάξεις να βρεις μία δουλειά όπου θα εργάζεσαι 8 ώρες – συν ενδεχομένως κάποιες υπερωρίες, τις οποίες φυσικά (σε ένα κράτος όπως το δικό μας!…) θα πληρώνεσαι. Η 8ωρη εργασιακή δραστηριότητα μάλλον είναι λιγότερο εύκολη να βρεθεί, κάτι που διαφαίνεται κι από τα αυξημένα ποσοστά ανεργίας, εντούτοις οι παροχές – κυρίως οι χρηματικές απολαβές – είναι σαφώς μεγαλύτερες, πάνω-κάτω διπλάσιες της 4ωρης εργασίας. Και, μιας που οι εφημερίδες έχουν λίγο «παλιώσει» και δεν αγοράζονται τόσο μαζικά όπως παλαιότερα, άνοιξε σχετικές ιστοσελίδες στο ίντερνετ για να αναζητήσεις εύκαιρες και διαθέσιμες εργασιακές θέσεις. Να έχεις πάντα έτοιμο ένα αναλυτικό, σωστά δομημένο και καλογραμμένο βιογραφικό!

Τρόπος #5: Στήσε τη δική σου «επιχείρηση»!

Προφανώς και δεν εννοούμε ότι από τη μία ημέρα στην άλλη είναι εφικτό να γίνεις η επιχειρηματίας της χρονιάς και να έχεις, επί παραδείγματι, υπό την εποπτεία σου και υπό τη διοίκησή σου ένα εργοστάσιο! Γι’ αυτό και τη λέξη επιχείρηση την εντάξαμε σε εισαγωγικά. Αυτό που θέλουμε να σε παροτρύνουμε να κάνεις για το πώς να γίνεις οικονομικά ανεξάρτητη είναι να δημιουργήσεις από μόνη σου κάποια εργασιακή θέση για τον εαυτό σου, μια δική σου δουλειά, στην οποία εσύ θα είσαι το «αφεντικό»! Αξιοποίησε εποικοδομητικά και κατάλληλα κάποιο ταλέντο σου. Αν για παράδειγμα είσαι πολύ φιλική με τα μικρά παιδάκια και τα λατρεύεις, δημιούργησε – βάζοντας ένα μικρό κεφάλαιο στην αρχή – έναν χώρο όπου οι εργαζόμενες μαμάδες θα μπορούν να αφήνουν μερικές ώρες τα παιδάκια τους και εσύ – αρχικά μόνη σου και έπειτα με την αρωγή των υπαλλήλων σου – θα τα φροντίζετε. Εάν έχεις έφεση στη διδασκαλία, μπορείς να ξεκινήσεις να κάνεις ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά κάθε ηλικίας, τόσο για τα σχολικά τους μαθήματα όσο ακόμη και μαθήματα κάποιας ξένης γλώσσας που γνωρίζεις επαρκώς. Στην περίπτωση που είσαι εξαιρετική μαγείρισσα και σου αρέσει να φτιάχνεις φαγητά και γλυκά, άνοιξε κάποιον μικρό χώρο όπου θα αξιοποιείς αυτό ακριβώς το ταλέντο και χόμπι σου, κάνοντάς το πλέον τη δουλειά σου που, εκτός των άλλων, θα σου φέρνει και εισοδήματα. Επιπροσθέτως, αν είσαι καλή στο να φτιάχνεις νύχια, να κάνεις ωραία μανικιούρ, πεντικιούρ και τα συναφή, μπορείς να αρχίσεις να ενημερώνεις φίλες και γνωστές σου στην αρχή ότι επισκέπτεσαι σπίτια και περιποιείσαι νύχια σε οικονομικές τιμές. Από στόμα σε στόμα αυτό θα διαδοθεί και σιγά-σιγά θα έχεις περισσότερη πελατεία! Τέλος, ένα blog στο ίντερνετ με θέματα δικής σου προτίμησης είναι μια υπέροχη ιδέα, ειδικά αν λάβουμε υπ’ όψιν μας την τεράστια απήχηση που ολοένα και περισσότερο αποδεικνύεται ότι έχουν πλέον οι διαδικτυακοί ιστότοποι κάθε λογής!


Εν κατακλείδι, αν θέλεις να γνωρίζεις κι εσύ πώς να γίνεις οικονομικά ανεξάρτητη, να βγάζεις μόνη σου τα χρήματα που απαιτούν όλες ή έστω μερικές από τις ανάγκες σου, οι 5 τρόποι που σου αναλύσαμε στο συγκεκριμένο άρθρο αποτελούν το μέσο για να τα καταφέρεις επιτυχώς! Σε πρώτο στάδιο, είναι καλό έως απαραίτητο να σταματήσεις να δέχεσαι και να ζητάς πολύ απλά οικονομική αρωγή από δεύτερα και τρίτα πρόσωπα και να «μαζέψεις» λίγο ή πολύ τα περιττά σου έξοδα. Σε ένα δεύτερο στάδιο, αυτό που έχεις φυσικά να κάνεις είναι να οργανωθείς καταλλήλως και να ψάξεις για μια τετράωρη ή οκτάωρη εργασιακή θέση ή, ακόμη, και να ξεκινήσεις από μόνη σου κάποια δική σου απασχόληση. Έτσι θα γίνεις οικονομικά ανεξάρτητη!

loading...
« PREV
NEXT »