Latest News

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

Bάλε στο σπίτι τα χρώματα του φενγκ σούι! Δώσε στο χώρο σου... αρμονία

Φέρε στο σπίτι σου πλούτο, ενέργεια και αρμονία μέσα από την παλέτα του Feng Shui! Χρησιμοποίησε τα κατάλληλα χρώματα και άσε άγχη και αγωνίες έξω από την πόρτα.

Πώς να βάψω το καθιστικό; Έχουν τα χρώματα ενέργεια; Μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεσή μας; Πόσες φορές δεν έχουν περάσει από το μυαλό μας τέτοιες απορίες λίγο πριν από μία ανακαίνιση. Και, δυστυχώς, τις περισσότερες φορές καταλήγουμε στο πιο εύκολο: «Βάψ’ το επιτέλους άσπρο να τελειώνουμε!». 


Κι όμως, η επιρροή των χρωμάτων στο συναισθηματικό μας κόσμο είναι πλέον αδιαμφισβήτητη, αφού «διεγείρουν τις αισθήσεις και μας ξυπνούν συγκινήσεις και συναισθήματα», όπως έλεγε και ο Γκαίτε. Η αρχαία τέχνη του feng shui, δηλαδή της χωροθετικής ταξινόμησης των αντικειμένων ώστε να επιτύχουμε την εναρμόνιση της ενέργειας στο χώρο μας, έχει αρκετές συμβουλές να μας προσφέρει. 

Η κ. Ευθυμία Μισιρλή, σύμβουλος ευνοϊκής ψυχολογικής χωροθεσίας και αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων μας δίνει τις συμβουλές της ώστε ρά η ανακαίνισή μας να επεκταθεί πέρα από το σπίτι μας, στην ψυχή μας. «Διαμορφώνοντας το χώρο μας με τρόπο ώστε να ζούμε ήρεμα και αρμονικά, έχουμε ως αποτέλεσμα την ευημερία, την υγεία, τον πλούτο και την ευτυχία στη ζωή μας», λέει η κ. Μισιρλή.

Καθιστικό

Ποντάρετε στο κόκκινο

«Αν βρίσκεται σε βόρεια, βορειοανατολική, βορειοδυτική, ή ανατολική θέση, το κόκκινο ή και το πράσινο χρώμα θα προσθέσουν στο χώρο το στοιχείο του Μετάλλου. Αν πάλι βρίσκεται σε νότια, νοτιοδυτική, δυτική ή νοτιοανατολική θέση, επιλέξτε απαλό κίτρινο και ζεστές αποχρώσεις του σοκολά και του κάστανου, που υποστηρίζουν την ενέργεια της Γης».
Κουζίνα

Πινελιές κίτρινου

«Χρησιμοποιούμε αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου με μικρές πινελιές κίτρινου και μοβ, π.χ. σε πετσέτες, διακοσμητικά κ.ά., που λειτουργούν αρμονικά πάντα, όποιο προσανατολισμό και αν έχει η κουζίνα μας».
Τραπεζαρία

Βανίλια ή πάπρικα;

«Ιδανικά λειτουργούν οι αποχρώσεις του πράσινου, του μπλε και του κόκκινου της πάπρικας όταν η θέση της είναι ανατολική, νοτιοανατολική, δυτική, βορειοδυτική. Αλλιώς προτιμούμε το χρώμα της βανίλιας σε συνδυασμό με πινελιές του γκρι, για εξομάλυνση της έντονης ενέργειας».

Υπνοδωμάτιο

Ήρεμη, απαλή ενέργεια

«Χρωματισμοί απαλοί που να συνδυάζουν το στοιχείο του Νερού και της Γης, όπως είναι το γαλάζιο, το τιρκουάζ, το απαλό πράσινο και το χρώμα του κάστανου και οι οποίοι θα διατηρήσουν την ήρεμη ενέργεια που χρειαζόμαστε σε αυτό το δωμάτιο. Αυτό, φυσικά, ισχύει αν βρίσκεται βόρεια, βορειοδυτικά, ανατολικά και νοτιοανατολικά. Αν όμως βρίσκεται νότια, νοτιοδυτικά, βορειοανατολικά, θα χρειαστεί να καταπραΰνουμε την απότομη και αιχμηρή ενέργεια αυτών των θέσεων χρησιμοποιώντας σοκολατί, μοβ, κίτρινο αλλά και λίγο κόκκινο χρώμα, ειδικά στη δυτική πλευρά του δωματίου».

Παιδικό δωμάτιο

Μπεζ, φούξια ή τιρκουάζ;

«Αν βρίσκεται ανατολικά, νοτιοανατολικά ή δυτικά, ας επιλέξουμε κυπαρισσί, βεραμάν, τιρκουάζ, ανοιχτό μπλε, απαλό ροζ ή ανοιχτό φούξια. Αν βρίσκεται σε άλλη κατεύθυνση, ας επιλέξουμε μπεζ, κόκκινο, κίτρινο ή σοκολατί. Προσοχή όμως η γνώμη των παιδιών στην τελική επιλογή του χρώματος είναι καθοριστική».

Μπάνιο

Πώς του πάει το ροζ

«Αντίθετα με ό,τι πιστεύεται, καλό είναι να αποφεύγεται η χρήση του γαλάζιου χρώματος κι αυτό γιατί σε αυτό το δωμάτιο επικρατεί αρκετά έντονα το στοιχείο του Νερού. Για ισορροπία, λοιπόν, καλύτερα να επιλέγουμε χρώματα όπως ανοιχτό καφέ, πράσινο ή/και βερικοκί».

Γραφείο

Εξομαλύνετε την ενέργεια

«Γκρι, λευκό και κυπαρισσί με πινελιές μοβ ή και κίτρινου είναι μια καλή επιλογή αν το γραφείο μας έχει ανατολικό, νοτιοανατολικό, νότιο ή βορειοδυτικό προσανατολισμό. Σε οποιαδήποτε άλλη κατεύθυνση επιλέγουμε σοκολατί ή το ανοιχτό βερικοκί με προσθήκη του κρεμ της βανίλιας».

Θυμηθείτε: «Είναι σημαντικό από τα χρώματα που προτείνονται να επιλέγουμε αυτά που ταιριάζουν στην προσωπικότητα και το χαρακτήρα μας, έτσι ώστε το σπίτι μας να μας “αγκαλιάζει” ενεργειακά, να αισθανόμαστε όμορφα και γεμάτοι δύναμη, ώστε να πετύχουμε όλα όσα επιθυμούμε. Τα χρώματα που προτείνονται μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για τους τοίχους αλλά και σε υφάσματα, κουρτίνες ή διακοσμητικά».

womenonly
loading...
« PREV
NEXT »