Latest News

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Πώς να διατηρήσεις την σχέση σου- Τα μυστικά της επιτυχίας.

Τα χρόνια περνάνε, οι υποχρεώσεις μας αυξάνονται όλο και περισσότερο, καταλήγοντας να παραμελούμε τον κόσμο και κυριότερα τις φίλες μας, τον αγαπημένο μας και την οικογένειά μας. Λογικό ακούγεται από την μια γιατί όσο μεγαλώνουμε θέλουμε όλο και περισσότερο να ασχοληθούμε με την καριέρα μας, με τα παιδιά μας, με την σχολή μας και ο,τιδήποτε απαιτεί τον χρόνο μας. Συνεπώς πολλές φορές παραμελούμε τους ανθρώπους μας, κάτι που συνήθως μετανιώνουμε όταν είναι ήδη αργά. Για τον λόγο αυτό, αγαπημένη μας αναγνώστρια, θα σου δώσουμε μερικές συμβουλές εκ πείρας για το πώς να διατηρήσεις την σχέση σου με τα άτομα που θες.Πώς να διατηρήσεις την σχέση σου με τις φίλες σου


Φυσικά όλες μας θέλουμε μια στο τόσο να έχουμε μια καλή φιλενάδα να λέμε τα προβλήματα μας, να συζητάμε και να περνάμε καλά διασκεδάζοντας. Πάρα πολλές είναι οι περιπτώσεις όπου αφοσιωνόμαστε σε άλλες ανάγκες μας και ξεχνάμε τις φίλες μας. Σίγουρα καταλαβαίνουν ότι είμαστε απασχολημένες (μπορεί και όχι βέβαια) αλλά δε γίνεται να μη δυσαρεστούνται όταν δεν δίνουμε ούτε ένα σημάδι ζωής, με αποτέλεσμα να χαλάει η σχέση μας. Για αυτό έχουμε μερικές συμβουλές να σου δώσουμε για το πώς να διατηρήσεις την σχέση σου με τις φίλες σου.


1.Φρόντισε να εξηγήσεις ότι είσαι πιεσμένη: Δεν μπορείς να απαιτείς την πλήρη κατανόηση από τις φίλες σου, κυρίως αν δεν έχεις εξηγήσει το πολυάσχολο πρόγραμμά σου και τις περιορισμένες ώρες που έχεις να ασχοληθείς με τον εαυτό σου, το αγόρι σου και την οικογένειά σου. Για αυτό φρόντισε να εξηγήσεις ότι είσαι πιεσμένη από την καθημερινότητα και ότι σε νοιάζει να διατηρήσεις την σχέση σου με εκείνες. Φυσικά, δεν εννοούμε να απολογηθείς ούτε να απαιτήσεις πλήρη κατανόηση, εξάλλου οι καλές φίλες σου θα πρέπει να καταλαβαίνουν κάποια πράγματα ακριβώς όπως τα εκλαμβάνεις εσύ. Αν όχι και σου δυσκολεύουν την ζωή τότε δεν αξίζει να τις θεωρείς φίλες σου, καθώς δεν νοιάζονται για εσένα.


2.Μίλα ευγενικά: Ίσως η κυριότερη συμβουλή. Μην αποπαίρνεις τις φίλες σου, μην μιλάς απότομα και φυσικά μην ξεσπάς πάνω τους τα προβλήματα τις καθημερινότητάς σου. Γιατί αν το κάνεις αρχικά δεν θα περνάς καλά το λίγο χρόνο που θα έχεις να ξεσκάσεις. Επιπλέον οι φίλες σου δεν θα σε θέλουν αν μιλάς συνέχεια απότομα και άσχημα. Εμ, πώς να διατηρήσεις την σχέση σου με τις φίλες σου αν συνέχεια βγαίνεις μαζί τους και είσαι κακόκεφη και χαλάς την παρέα;


3.Βρες χρόνο: Αν δεν έχεις οργάνωση στην ζωή σου συνέχεια θα έχεις προβλήματα με τον χρόνο. Για τον λόγο αυτό φτιάξε ένα ενδεικτικό πρόγραμμα με το τι έχεις να κάνεις κάθε βδομάδα και φρόντισε να βρίσκεις λίγο χρόνο (π.χ. 1 ώρα την εβδομάδα) για να την αφιερώνεις στις κολλητές σου και σου εγγυόμαστε ότι θα πάψει να σε προβληματίζει το πώς να διατηρήσεις την σχέση σου με τις φίλες σου!Πώς να διατηρήσεις την σχέση σου με τον σύντροφο σου


Χμμ, εδώ τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα. Αν έχεις αρχίσει να πιστεύεις ότι εξαιτίας σου – είτε λόγω δουλειάς, σχολής και γενικά υποχρεώσεων – η σχέση σου με τον σύντροφο σου δεν πάει καλά, τότε πρέπει να αρχίσεις άμεσα να λαμβάνεις τα μέτρα σου. Μην χάνεις καθόλου χρόνο! Διάβασε τις συμβουλές μας σε αυτό αλλά και σε άλλα άρθρα και θα δεις ότι το πώς να διατηρήσεις την σχέση σου με τον σύντροφο σου θα γίνει παιχνιδάκι , ενώ θα ειναι εύκολη και αισθητή η βελτίωση της σχέσης σου.


1.Πέρνα ουσιαστικό χρόνο με τον σύντροφό σου: Και αυτό που εννοούμε είναι να αξιοποιείς στο μέγιστο τον χρόνο που διαθέτετε μαζί. Πώς να διατηρήσεις την σχέση σου με τον σύντροφό σου αν το μόνο που κάνετε όταν είσαστε μαζί είναι να ασχολείται ο καθένας με το κινητό του και να μην υπάρχει ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ σας; Πάρε πρωτοβουλίες, οργάνωσε μερικές εξόδους με τον αγαπημένο σου, με την προϋπόθεση ότι θα ασχολείστε μόνο Ο ένας με τον άλλον και θα διασκεδάζετε.


2.Μην τον παραμελείς: Άμα εκείνος ανυπομονεί να βρεθείτε και εσύ τον αφήνεις και τον παραμελείς για να πας για ψώνια παραδείγματος χάρη, ή γενικότερα ελαττώνεις τον χρόνο που βλέπεστε επειδή δεν τον νοιάζεσαι τόσο και τον παραμελείς σταδιακώς, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αρχίσει να απογοητεύεται από εσένα όσο και να συμφωνεί ότι είσαι πολυάσχολη. Για αυτό φρόντισε να του δίνεις τον πρέποντα χρόνο και να μην σκέφτεσαι τον εαυτό σου, γιατί, όπως όλοι μας γνωρίζουμε, στην σχέση δεν πρέπει μόνο να σκέφτεσαι τον εαυτό σου αλλά και τον σύντροφό σου και την σχέση σας ως σύνολο. Πώς να διατηρήσεις την σχέση σου με τον σύντροφό σου αν του λείπεις και περιμένει να σε δει και εσύ τον ακυρώνεις για να κάνεις κάτι προσωπικό κάθε φορά;


3.Επικοινωνία: Το Α και το Ω της σχέσης. Μίλα μαζί του, ζήτα του την άποψή του για τα περί της σχέση σας και προσπάθησε να μαθαίνεις συχνά πυκνά πώς σκέφτεται για εσένα και την σχέση σας. Μόνο μέσω της ουσιαστικής επικοινωνίας θα μάθεις τι φταίει αν έχεις αμφιβολίες για την σχέση σας και μόνο έτσι θα καταφέρεις να την φτιάξεις. Επιπλέον η επικοινωνία χρειάζεται να συνδυάζεται με την κατανόηση για να υπάρχει το κατάλληλο αποτέλεσμα.Πώς να διατηρήσεις την σχέση σου με την οικογένειά σου:


Από μικρές βλέπαμε συνεχώς την αγάπη της οικογένειάς μας, τόσο που πολλές φορές πλέον καταλήγουμε να την θεωρούμε δεδομένη και να δρούμε παρορμητικά χωρίς δεύτερη σκέψη, σκεπτόμενες ότι ¨η κορούλα τους είμαι, ό,τι και να κάνω θα με αγαπάνε και δεν θα με παρεξηγήσουν.¨ Όμως η αλήθεια είναι ότι όσο πιο πολύ σε αγαπάει κάποιος τόσο πιο εύκολο είναι να απογοητευτεί από εσένα. Το ίδιο ακριβώς ισχύει με την οικογένειά σου. Μπορεί να μεγάλωσες, να απέκτησες και εσύ οικογένεια αλλά πάντα θα σε αγαπάνε σαν κόρη τους και το ίδιο θα πρέπει να κάνεις και εσύ, για αυτό θα σου δώσουμε μερικές συμβουλές για το πώς να διατηρήσεις την σχέση σου με την οικογένειά σου: 
Μην τους ξεχνάς: Να τους παίρνεις αρκετά συχνά ένα τηλέφωνο και γενικά να φροντίζεις να τους επισκέπτεσαι – το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χαίρονται αρκετά! 
Δείξε τους ότι μεγάλωσες: Πρέπει να δείξεις στην οικογένεια σου ότι δεν είσαι πια ένα μικρό κοριτσάκι, ότι έχεις μεγαλώσει και ότι δεν χρειάζονται να ανησυχούν για εσένα γιατί είσαι υπεύθυνη πλέον. 
Κάνε τους μια έκπληξη: Ένα δωράκι, ένα ταξίδι, μια έξοδος για φαγητό ή γενικά κάτι που θα τους ικανοποιεί να κάνουν μαζί σου. Ακόμα και το να τους επισκέπτεσαι απρόοπτα δίνοντάς τους ένα φιλάκι, είναι η σίγουρη έκπληξη που θα τους κάνει υπερβολικά χαρούμενους. 

Μην αφήνεις τον χρόνο να περνάει. Αν βλέπεις ότι κάποια σχέση στην ζωή σου έχει πάρει την κατιούσα, φρόντισε να την επιδιορθώσεις στο τσακ μπαμ γιατί θα το μετανιώσεις εάν το καθυστερήσεις πολύ. Οι ανθρώπινες σχέσεις δεν είναι σαν τα παιχνίδια. Άμα τις παρατήσεις, θα σε παρατήσουν και μετά δεν θα μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτα.

loading...
« PREV
NEXT »