Latest News

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Πώς να τον ξεκολλήσεις από τη μάνα του!!

Τις περισσότερες φορές, η απουσία του πατέρα είναι εκείνη που οδηγεί στην – κατ’ ανάγκην – υπερ-παρουσία της μητέρας. Και όταν μιλάμε για απουσία την πατρικής φιγούρας εννοούμε τόσο το να μην υπάρχει στη συγκεκριμένη οικογένεια ο πατέρας για τον χ ψ λόγο, όσο και το να υπάρχει αλλά να είναι αμέτοχος στα οικογενειακά δρώμενα, να αδιαφορεί για τη γυναίκα και το μεγάλωμα των παιδιών του και όλα τα παρελκόμενα. 


Όπως κι αν εννοούμε, πάντως, την απουσία του πατρικού προσώπου, αυτή είναι που ωθεί τη μάνα που αγαπάει τα παιδιά της και θέλει να προσπαθήσει να τα αναθρέψει όσο πιο σωστά εκείνη πιστεύει να αποτελεί μία υπερ-παρουσία, να εμπλέκεται σε ο,τιδήποτε έχει να κάνει με τα παιδιά της, να λαμβάνεις η ίδια αποφάσεις για ό,τι τους αφορά, σε σημείο μάλιστα να αποκτά πολύ συχνά έναν εξουσιαστικό, κυριαρχικό και απολυταρχικό τρόπο συμπεριφοράς, ο οποίος δεν αφήνει στα παιδιά τη δυνατότητα και το χώρο να σχηματίσουν τις δικές τους απόψεις, να κάνουν τις δικές τους επιλογές, να λάβουν τις δικές τους αποφάσεις. Και, κάπως έτσι, γεννιέται ο λεγόμενος… άνδρας μαμάκιας.


Ποιος είναι ο άνδρας μαμάκιας


Είναι ο άνδρας που λατρεύει τη μανούλα του όσο τίποτα και κανέναν άλλον στον κόσμο.

Είναι ο άνδρας που κάνει ό,τι με ό,τι του πει η μητέρα του, ό,τι του ζητήσει, ενώ πολλές φορές και πριν του ζητήσει.

Είναι ο άνδρας που δεν μπορεί να βρει μία σύντροφο που να είναι ισάξια της μαμάς του.

Είναι ο άνδρας που συγκρίνει συνέχεια τη μητέρα του με την κοπέλα ή ακόμα και τη σύζυγό του, με την κοπέλα να έρχεται πάντοτε δεύτερη και καταϊδρωμένη στις «επιδόσεις» κατά τη σύγκριση με την πεθερά της.

Είναι ο άνδρας που, όταν με το καλό αποφασίζει να φύγει από το πατρικό του σπίτι και να ζήσει μόνος του ή με τη σύντροφό του, μιλάει τουλάχιστον 1 φορά την ημέρα με τη μανούλα του στο τηλέφωνο.

Είναι ο άνδρας που δε διστάζει να παίρνει το μέρος της μαμάς του και να συμφωνεί με καθετί που εκείνη πιστεύει και θεωρεί σωστό.

Όμως, είναι ο κι αυτός ακριβώς ο άνδρας που ξέρει πολύ καλά τι αρέσει στις γυναίκες, ξέρει πώς να τους φέρεται ιπποτικά, πώς να τις έχει σα βασίλισσες, και, τέλος, πώς να αγαπάει πραγματικά!Έχεις, λοιπόν, έναν τέτοιο άνδρα για σύντροφό σου; Τον αγαπάς και στενοχωριέσαι κάθε φορά που πρέπει να έρχεσαι αντιμέτωπη με τον «μαμακισμό» του; Θέλεις να μάθεις τι μπορείς να κάνεις για τον φέρεις λίγο πιο κοντά στα μέτρα σου αλλά και πώς να τον ξεκολλήσεις από τη μάνα του; Το περιοδικό μας είναι εδώ για να σου υποδείξει πώς να τον ξεκολλήσεις από τη μάνα του και ποιοι είναι οι καταλληλότεροι 5 τρόποι για να το επιτύχεις. Πάμε να τους δούμε!


Πώς να τον ξεκολλήσεις από τη μάνα του – 5 Τρόποι για να το καταφέρεις


1.Μην επιδιώκεις να ανταγωνίζεσαι τη μάνα του. Η πιο ορθόδοξη προσέγγιση, αρχικά, προκειμένου να μάθεις πώς να τον ξεκολλήσεις από τη μάνα του είναι ακριβώς αυτή· να μην προσπαθείς να την ανταγωνίζεσαι σε κανέναν τομέα. Μην του πεις ότι το δικό σου παστίτσιο είναι πιο γευστικό ούτε ότι τα δικά σου κουλουράκια είναι πιο υγιεινά από εκείνα που φτιάχνει η μαμά του. Μην του πεις ότι εσύ περιποιείσαι περισσότερο τον εαυτό σου αλλά και το σύντροφό σου σε σύγκριση με τη φροντίδα που δείχνει η πεθερά σου προς τον εαυτό της και προς το δικό της άντρα. Γιατί από την πρώτη κιόλας προσπάθειά σου να συγκριθείς με την «τέλεια» κυρά-Βάσω θα είσαι εσύ αυτή που θα βγει χαμένη, μην αναφερθούμε και για τις επόμενες φορές!…


2.Μην του την κακοχαρακτηρίζεις. Μπορεί στις φίλες σου, στην αδερφή και στη μαμά σου να θάβεις κυριολεκτικά την πεθερά σου και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο έχει μεγαλώσει το γιο της – σύντροφό σου κάνοντάς τον μαμάκια. Φρόντιζε, όμως, να μην την κακολογείς καθόλου μπροστά σε εκείνον, διότι τσάμπα η φαιά ουσία και το σάλιο που θα σπαταλάς κάθε φορά. Δεν πρόκειται, κορίτσι μου, να ανταποκριθεί ο κύριος, όσα επιχειρήματα κι αν μετέλθεις, για τον πολύ απλό και «παντοδύναμο» λόγο ότι εκείνη είναι η μαμά του.


3.Διατήρησε μία καλή στάση απέναντί της. Δε σε σπρώχνουμε σε καμία περίπτωση στο να το παίζει ότι όλα πάνε μέλι γάλα με την πεθερούλα σου ούτε στο να προσποιείσαι ότι τη λατρεύεις και την εκτιμάς δεόντως. Ουδείς ο λόγος να κάνεις κάτι τέτοιο ή να προσπαθήσεις να αναπτύξεις ιδιαίτερα στενές σχέσεις μαζί της. Το γιο της θες να μάθεις πώς να τον ξεκολλήσεις από τη μάνα του. Όχι να την κάνεις εκείνη γυναίκα σου – Θεός φυλάξοι! Να είσαι ευγενική και φιλική, ακόμη κι εάν εκείνη σε στραβοκοιτάζει και δε σε θεωρεί «άξια» να πάρεις τον γιόκα της. Ο σύντροφός σου, ωστόσο, θα αντιληφθεί και θα θεωρήσει την αξιοπρεπή σου αυτή στάση ως ένα μεγάλο προτέρημά σου που θα εκτιμήσει πάραυτα.


4.Ξεκίνα τις πιέσεις. Αν επιθυμείς πράγματι να μάθεις πώς να τον ξεκολλήσεις από τη μάνα του, ήρθε η ώρα να λάβεις τα μέτρα σου και να καταστρώσεις προσεκτικά το σχέδιό σου! Μόλις καταφέρεις να εδραιώσεις τη θέση σου, γεγονός φυσικά που προαπαιτεί το πέρασμα ενός επαρκούς χρονικού διαστήματος, άρχισε σιγά – σιγά και χωρίς αγωνία, βιασύνες και τα συναφή να πιέζεις τον καλό σου προς την δική σου κατεύθυνση. Προσπάθησε να τον ξεκολλήσεις από τη μάνα του κυρίως μέσω του συναισθηματικού χειρισμού από πλευράς σου. Πάρε, λοιπόν, το πηδάλιο, και, χωρίς να το καταλαβαίνει αυτός αφού θα το κάνεις διακριτικά, μέρα με τη μέρα λέγε του ό,τι εσύ πιστεύεις ότι μπορεί να τον κάνει να σε λατρέψει, αφήνοντας την τελειότητα της μανούλας του σε δεύτερη μοίρα. Ασφαλώς και δε θες να τον κάνεις να την παραμελήσει ή να μην την ξαναδεί ή ο,τιδήποτε σχετικό. Κάτι τέτοιο θα ήταν ένα τεράστιο σφάλμα και συνάμα μια μικροπρεπής ενέργεια από μεριάς σου. Αυτό που πρέπει να προσπαθήσεις να κάνεις, προσέχοντας πάντα και τους 3 προαναφερόμενους τρόπους που σου είπαμε, είναι να τον κάνεις να απαγκιστρώνεται ολοένα και περισσότερο από την αγκαλιά της μαμάς και, συγχρόνως, να σκέπτεται και να πράττει ανάλογα με τις προσωπικές του επιλογές, ανάλογα και με τις δικές σας ανάγκες.


5.Δώσε του καλά επιχειρήματα. Αυτό έχει να κάνει με τον προηγούμενο τρόπο για το πώς να τον ξεκολλήσεις από τη μάνα του. Χωρίς να γίνεσαι φορτική και πιεστική, προσπάθησε πού και πού να του δίνεις πειστικά και σοβαρά επιχειρήματα που θα τον κάνουν να συνειδητοποιήσει κάποια στιγμή – αμήν και πότε! – ότι είναι προσκολλημένος στη μητέρα του και ότι παραγκωνίζει κατ’ αυτόν τον τρόπο τόσο εσάς ως ζευγάρι όσο και τον ίδιο ως άτομο και αυτοτελή προσωπικότητα.


Εάν, συνεπώς, αποφασίσεις να θέσεις σε εφαρμογή το σχέδιό σου για να κάνεις τον μαμάκια σύντροφό σου να απογαλακτιστεί, εμείς σε πληροφορήσαμε σχετικά με το πώς να τον ξεκολλήσεις από τη μάνα του μέσα από 5 αποτελεσματικούς τρόπους, Από εδώ και πέρα είναι στο χέρι σου. Οπλίσου με υπομονή, επιμονή και διακριτικότητα, δελέασε με τον πιο καλό τρόπο τη γυναίκα εναντίον της οποίας σκοπεύεις να στήσεις τη μάχη σου και καλή σου επιτυχία!!

loading...
« PREV
NEXT »