Latest News

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

Η πιο θλιμμένη γάτα στον κόσμο που σώθηκε λίγο πριν πεθάνει, βρίσκει ένα σημαντικό λόγο να χαμογελάσει ξανά.


Όταν ένας αξιωματικός της BCSPCA βρήκε έναν αδέσποτο γάτο, το ζώο έμοιαζε σαν να είχε κατασπαραχθεί από κάποιο μεγαλύτερο ζώο. Το σώμα του ήταν γεμάτο από βαθιές πληγές και το ένα του αυτί ήταν τσαλακωμένο. Ακόμα χειρότερα, η θρυμματισμένη σπονδυλική του στήλη σήμαινε ότι δεν θα περπατούσε ποτέ ξανά.


Ένα άλλο καταφύγιο μπορεί να του είχε κάνει ευθανασία, αλλά η BCSPCA ήθελε να του δώσει άλλη μια ευκαιρία στη ζωή. Πήραν τον BenBen και περιποιήθηκαν τα τραύματά του. Καθώς επουλώνονταν οι πληγές του, το προσωπικό παρατήρησε κάτι διαφορετικό σ’ αυτόν. Μια περίσσεια δέρματος κάλυπτε το πρόσωπό του, σέρνοντας μόνιμα τα χαρακτηριστικά του προς τα κάτω, δημιουργώντας έτσι την πιο θλιβερή έκφραση που έχουμε δει ποτέ σε γάτα.


Όταν μια οικογένεια τον υιοθέτησε, φαινόταν πως η ιστορία του θα είχε το αίσιο τέλος που όλοι ήθελαν. Δηλαδή, μέχρι να τον επιστρέψει πίσω στο καταφύγιο, επειδή οι ιατρικές ανάγκες του ήταν τόσες πολλές που δεν μπορούσαν να τις διαχειριστούν. Σε ένα καταφύγιο γεμάτο με πιο υγιή ζώα, οι πιθανότητες να βρει ο BenBen κάποιον πρόθυμο να αναλάβει τη φροντίδα του φαινόντουσαν ελάχιστες. Ένας κτηνίατρος επιβεβαίωσε ότι δεν θα μπορούσε να περπατήσει ξανά και το τσαλακωμένο του αυτί δεν θα ίσιωνε ποτέ. Μπορεί ακόμη να χρειαζόταν να παίρνει παυσίπονα για το υπόλοιπο της ζωής του.

Μόλις ο BenBen κρίθηκε μη ικανός για υιοθεσία, το καταφύγιο δεν μπορούσε να κάνει τίποτα παραπάνω. Στις ημέρες που προηγήθηκαν από την προγραμματισμένη ευθανασία του, ο BenBen φαινόταν όλο και πιο απελπισμένος, σαν να ήξερε ότι είχε έρθει η ώρα του. Αρνιόταν να φάει ή να πιει, και σταμάτησε να κινείται.


Στη συνέχεια, μια γυναίκα που εργαζόταν στην κτηνιατρική κλινική άκουσε για τον BenBen. Παρόλο που γνώριζε την κατάσταση της υγείας του, ήξερε ότι έπρεπε να τον σώσει. “Καταφέραμε να διευθετήσουμε τα πάντα πριν την ημέρα της προγραμματισμένης ευθανασίας του και τον μεταφέραμε στο παντοτινό του σπίτι,” είπε η γυναίκα σε μια συνέντευξη της στο Love Meow.


Όταν τον πήρε στο σπίτι, σαν να ζωντάνεψε σχεδόν αμέσως, και το καταθλιπτικό αυτό ζώο στο καταφύγιο μεταμορφώθηκε σε μια αξιαγάπητη γάτα. Ο BenBen, η πιο θλιβερή γάτα στον κόσμο, είχε βρει έναν λόγο να χαμογελάσει και πάλι.

“Καθίσαμε μαζί του για περίπου μία ώρα και ξεκίνησε αμέσως τα χάδια και τις αγκαλιές” είπε η γυναίκα στο Love Meow. “Θέλω να πιστεύω ότι ήξερε ότι ήταν ασφαλής και ότι είχε βρει το παντοτινό του σπίτι.”


Όπως ανακτήθηκε το πνεύμα του BenBen, έτσι έκανε και το σώμα του. “Ακόμα κι αν οι κτηνίατροι είπαν ότι ποτέ δεν θα περπατούσε ξανά,” είπε η γυναίκα, “αυτός ήταν αποφασισμένος να τους αποδείξει ότι έκαναν λάθος.”

Σήμερα, ο BenBen συνεχίζει να κάνει βόλτες γύρω από τη γειτονιά, και πηγαίνει όλη την ώρα από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Συχνά απαιτεί από τους ανθρώπους του να του δείχνουν τι τρώνε, και σε περίπτωση που αρνηθούν να μοιραστούν μαζί του το φαγητό τους, εκείνος τριγυρνάει στα πόδια τους.


Η θλιβερή έκφραση στο πρόσωπό του BenBen δεν θα φύγει ποτέ, αλλά στο εσωτερικό, είναι τώρα ένα χαρούμενο και περίεργο αγόρι. “Έχει βελτιωθεί πάρα πολύ! Κανένας από όσους τον ήξεραν δεν μπορεί να πιστέψει την αλλαγή του,” είπε η γυναίκα. “Είμαστε τόσο περήφανοι για αυτό το μικρό τέρας!”

loading...
« PREV
NEXT »