Latest News

Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

Ομορφιά και αυτοπεποίθηση – Κόλπα για να ανεβάσεις την αυτοπεποίθησή σου.

Από την πρώτη κιόλας ματιά, είναι εύκολο κανείς να διαπιστώσει ότι ομορφιά και αυτοπεποίθηση είναι δύο έννοιες πολύ στενά δεμένες μεταξύ τους.Τι ακριβώς εννοούμε, όμως, όταν αναφερόμαστε στον όρο αυτοπεποίθηση; Επίσης, ποια μπορεί να είναι η σχέση ανάμεσα σε ομορφιά και αυτοπεποίθηση, αν κοιτάξουμε τα πράγματα με μια πιο ενδελεχή ματιά; Και, τέλος, πώς θα μπορούσαμε να εξυψώσουμε τα επίπεδα της αυτοεκτίμησής μας με απλούς τρόπους;


Σε όλα αυτά τα ερωτήματα θα δώσουμε απαντήσεις στο επί της οθόνης σου άρθρο. Πιο συγκεκριμένα, αρχικά θα σου αναλύσουμε και θα επιχειρήσουμε να ερμηνεύσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα την έννοια της αυτοπεποίθησης. Εν συνεχεία, θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε τη σχέση που υφίσταται ανάμεσα στους όρους ομορφιά και αυτοεκτίμηση, ενώ, στο τέλος, θα σε πληροφορήσουμε σχετικά με ορισμένα μικρά, ωστόσο έξυπνα και αποτελεσματικά κόλπα για να ανεβάσεις την αυτοπεποίθησή σου. Ας ξεκινήσουμε!

Ομορφιά και αυτοπεποίθηση – Τι είναι η αυτοπεποίθηση;

Δεδομένου του γεγονότος ότι το βασικό μας θέμα στο συγκεκριμένο άρθρο είναι ο προσδιορισμός της σχέσης που έχουν ομορφιά και αυτοπεποίθηση, είναι καταρχάς μείζονος σημασίας να προσδιορίσουμε επακριβώς τι εννοούμε όταν μιλάμε για αυτοπεποίθηση, την οποία πολλές φορές χαρακτηρίζουμε και με τα επίθετα υψηλή ή/και χαμηλή.

Η αυτοπεποίθηση, λοιπόν, σημαίνει πίστη στον εαυτό μου, κάτι που καθίσταται σαφές κι από την ετυμολογία της λέξης: αυτοπεποίθηση < αυτό (=εαυτός) + πεποίθηση (πιστεύω). Πιο αναλυτικά, αυτοπεποίθηση σημαίνει αναγνωρίζω και παραδέχομαι την αξία του εαυτού μου, χωρίς να παρεμποδίζομαι ή να μειώνω την τελευταία (την αξία του) εξαιτίας ορισμένων λαθών που συμβαίνει να κάνω, μερικών αποτυχιών που κατά καιρούς έχω, ή τυχόντων ατελειών τόσο στην εμφάνιση όσο και στο χαρακτήρα μου.

Επιπρόσθετα, η αυτοπεποίθηση συνάδει με την ακλόνητη εμπιστοσύνη που τρέφω προς τις ικανότητες και τις δυνατότητες του εαυτού μου, για τον οποίο θεωρώ ότι δύναται να αντεπεξέρχεται και να φέρεις εις πέρα οποιαδήποτε κατάσταση, είτε η τελευταία είναι (σχετικά) εύκολη είτε είναι (αρκετά) δυσχερής.

Οι κυριότερες έννοιες που εμπεριέχονται στον όρο αυτοπεποίθηση είναι η αγάπη και η πίστη – εμπιστοσύνη προς τον εαυτό μου, οι οποίες έννοιες είναι εκείνες που αποτελούν αναμφίβολα θεμέλιους λίθους της αυτοπεποίθησης. Μάλιστα, είναι και αλληλένδετες, αφού, όταν υπάρχει αγάπη και πίστη προς τον εαυτό μας, τότε υπάρχει σαφώς και (υψηλή) αυτοεκτίμηση, ενώ παράλληλα, αν έχουμε (υψηλή) αυτοπεποίθηση, τότε σίγουρα αγαπάμε και πιστεύουμε σε εμάς και τις δυνατότητές μας.Ομορφιά και αυτοπεποίθηση – Ποια είναι η σχέση τους;

Όπως εύκολα όλες αντιλαμβάνεστε, μεταξύ των εννοιών ομορφιά και αυτοπεποίθηση υφίσταται ασφαλώς μια σχέση. Για τη σχέση τους αυτή θα μπορέσουμε να μιλήσουμε τώρα, μιας που ξέρουμε ήδη τι είναι η αυτοπεποίθηση. Όσο για τον όρο ομορφιά, δε νομίζουμε πως χρειάζεται κάποια ερμηνεία, μόνο να επισημάνουμε ότι αναφερόμαστε στην ωραία εξωτερική εμφάνιση μιας γυναίκας.

Η ομορφιά και η αυτοπεποίθηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους και μάλιστα με μια σχέση αλληλεξάρτησης και αλληλεπίδρασης· η μία εξαρτάται από την άλλη, ενώ συγχρόνως η μία επιδρά στην άλλη. Όταν μια γυναίκα θεωρεί ότι είναι όμορφη εξωτερικά, τότε προφανώς τρέφει και υψηλή αυτοεκτίμηση. Αντιστοίχως, αν κάποια γυναίκα διαθέτει υψηλή αυτοεκτίμηση, τότε λογικά είναι και όμορφη.

Αυτή η αντίληψη, όμως, είναι μια απάντηση που δε μπορούσε – δικαιολογημένα – να δώσει κάποιος εάν τον ρωτούσαν σχετικά με το ποια πιστεύει ότι είναι η σχέση ανάμεσα σε ομορφιά και αυτοπεποίθηση. Ωστόσο, στην πραγματικότητα υπάρχουν ορισμένα σημεία για τα οποία εμείς καθώς και οι ειδικοί από τους επιστημονικοί κλάδους που έχουν να κάνουν με τον άνθρωπο, την ψυχολογία του, τις διαπροσωπικές του σχέσεις κ.λπ. έχουν τις ενστάσεις τους.

Για να γίνουμε πιο σαφείς, μπορεί οι λέξεις ομορφιά και αυτοπεποίθηση να συνδέονται μεταξύ τους και η μία να επηρεάζει ή ακόμα και να καθορίζει την ύπαρξη της άλλης, όμως μπορεί και όχι.

Σήμερα, πραγματοποιούνται διαρκώς ποικίλες έρευνες γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα, τη σχέση δηλαδή που έχουν ομορφιά και αυτοπεποίθηση, έρευνες οι οποίες διεκπεραιώνονται με διαφορετικούς τρόπους (συνεντεύξεις, ερωτηματολόγια, πειράματα κ.τ.λ.). Αυτό που ολοένα και περισσότερες εξ αυτών αποδεικνύουν είναι ότι η ομορφιά, η ωραία εξωτερική εμφάνιση δεν είναι πλέον αρκετή από μόνη της προκειμένου να οδηγήσει μια γυναίκα στο να έχει υψηλή αυτοεκτίμηση. Με άλλα λόγια, οι γυναίκες με όμορφα εξωτερικά γνωρίσματα δεν είναι κατ’ ανάγκην και άτομα που διέπονται από υψηλή αυτοεκτίμηση.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν μας πρόσφατα στοιχεία ερευνών της Βρετανικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής, το 67% των νέων γυναικών πιστεύουν πως είναι χοντρές. Όσον αφορά στις γυναίκες που θεωρούν ότι είναι ικανοποιημένες από την εξωτερική τους εμφάνιση, το ποσοστό αυτών είναι λιγότερο του 20%. Και το «αστείο», το παράδοξο, το αξιοσημείωτο είναι ότι οι έρευνες αυτές διεξήχθησαν σε άτομα με κανονική έως το λιγότερο συμπαθητική εξωτερική εμφάνιση!

Εύλογα, συνεπώς, μπορούμε να εξάγουμε το συμπέρασμα ότι η πλειονότητα του γυναικείου πληθυσμού δεν είναι ευχαριστημένη από την εξωτερική της εικόνα, κι όχι επειδή οι κοπέλες και οι γυναίκες αυτές είναι στην πραγματικότητα «παχουλές» ή «άσχημες» (!!), αλλά επειδή έτσι θεωρούν οι ίδιες, και επομένως είναι εμφανές ότι έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση.

Σημαντικό ρόλο στη μείωση της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης των γυναικών έχεις, δυστυχώς, διαδραματίσει το lifestyle, τα διάσημα πρόσωπα, τα πολύ αδυνατισμένα γυναικεία πρότυπα, τα οποία δε χάνουν την ευκαιρία να επιδεικνύουν συνεχώς σε κάθε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και μαζικής ενημέρωσης τη ναρκισσιστική, εξωπραγματική, αψεγάδιαστη ομορφιά τους, η οποία βέβαια είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας πολλών ειδικών. Γιατί πίσω από κάθε διάσημη προσωπικότητα – παρουσιάστρια, ηθοποιό, τραγουδίστρια και τα συναφή επαγγέλματα – υπάρχει πάντοτε μία μακιγιέζ, ένας στυλίστας, ένας κομμωτής, μία διατροφολόγος, ένας γυμναστής, ένας πλαστικός χειρουργός και πάμπολλοι άλλοι…Ομορφιά και αυτοπεποίθηση – Κόλπα για να ανεβάσεις την αυτοπεποίθησή σου

Αν είσαι κι εσύ μία από τις πολυάριθμες γυναίκες που έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και, εκτός από τα υπόλοιπα, δε νιώθουν ευχαριστημένες από την εξωτερική τους εικόνα, τότε μπορείς να διαβάσεις και να προσπαθείς καθημερινά να εφαρμόζεις στη ζωή σου μερικά απλά κόλπα για να ανεβάσεις την αυτοπεποίθησή σου, τα οποία θα σου παραθέσουμε ευθύς αμέσως.

Προσπάθησε να υψώσεις μια ασπίδα σε όλα εκείνα τα πρότυπα ομορφιάς που κατά καιρούς πλασάρονται. Αυτό θα γίνει αν αναλογιστείς όσα σου είπαμε προηγουμένως, ότι δηλαδή τέτοιες γυναίκες σε καμία περίπτωση δεν καταφέρνουν να έχουν ένα τόσο υπέροχο σώμα σε συνδυασμό με ένα τρομερά όμορφο πρόσωπο, χωρίς την καθημερινή υποστήριξη από τρίτα άτομα. Δες άλλωστε και τις φωτογραφίες τους που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο που είναι αμακιγιάριστες, όταν είναι πριν από τις επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής ή όταν ήταν σε παιδική ηλικία!

Περιποιήσου το δέρμα σου. Στο περιοδικό μας μπορείς να βρεις πάμπολλους τρόπους για να φροντίζεις σωστά το δέρμα σου, να διορθώνεις πιθανές ατέλειές του, καθώς επίσης και σπιτικές μάσκες, σπιτικές θεραπείες και γενικότερα σπιτικές και άρα ανέξοδες συνταγές!

Φρόντισε τα μαλλιά σου. Και για τα μαλλιά σου φυσικά έχουμε συντάξει μπόλικα άρθρα. Ανάτρεξε σε αυτά και θα βρεις υπέροχες μάσκες μαλλιών, μυστικά για να αποκτήσεις ωραία και λαμπερά μαλλιά και πολλά επιπλέον tips που σίγουρα θα σου φτιάξουν τη διάθεση, θα σε ανανεώσουν και, κατ’ επέκταση θα αυξήσουν την αυτοπεποίθησή σου.

Ασχολήσου σε με… τρίχες! Εκτός από τις τρίχες των μαλλιών σου, μια ριζική αποτρίχωση ή και γενικότερα το να επιλέξεις να εφαρμόζεις άλλες μεθόδους για να απαλλάσσεσαι από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα (πέρα από το ξυραφάκι) είναι ένα από τα κόλπα για να ανεβάσεις την αυτοπεποίθησή σου. Κι αυτό, διότι έτσι αφιερώνεις χρόνο για την περιποίηση του εαυτού σου, ενώ ταυτόχρονα πετυχαίνεις να έχεις ένα απαλό δέρμα, το οποίο από μόνο του σου εγγυάται πως θα νιώθεις ακόμη πιο όμορφη και σαγηνευτική!

Γυμνάσου. Από τα βασικότερα κόλπα για να ανεβάσεις την αυτοπεποίθησή σου είναι ασφαλώς να ξεκινήσεις κάποιου είδους γυμναστική άσκηση· τρέξιμο, κολύμβηση, τζόγκινγκ, βόλεϊ, ποδηλασία και ο,τιδήποτε άλλο σου αρέσει. Ενδυναμώνοντας τους μύες σου και σμιλεύοντας το σώμα σου είναι βέβαιον ότι θα αισθανθείς πολύ πιο ωραία και πολύ πιο σίγουρη για εσένα!

loading...
« PREV
NEXT »