Latest News

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

Παράνομη σχέση – Πλεονεκτήματα – Μειονεκτήματα.

Τι σκεφτόμαστε όταν βρεθούμε σε μία παράνομη σχέση; Ποια είναι τα υπέρ που μας κρατάνε σε αυτήν και ποια τα κατά που μας κάνουν να θέλουμε να ξεφύγουμε; Κάποιοι λένε πως το παράνομο είναι πιο γλυκό!  Όταν, όμως, βρεθούμε σε μία παράνομη σχέση συνειδητοποιούμε πως τα ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα είναι τόσα που δεν μπορούμε να τα διαχειριστούμε. Το έντονο πάθος είναι από τα βασικά συναισθήματα της παράνομης σχέσης ενώ ταυτόχρονα παλεύουμε με το σωστό και το λάθος. 


Τα υπέρ της φαίνεται να είναι κυρίως τα έντονα συναισθήματα και από τις δυο πλευρές. Κάποιες γυναίκες αισθάνονται ιδιαίτερη αυτοπεποίθηση όταν βρεθούν σε μία τέτοιου είδους σχέση αφού μπορεί να παίζουν τον ρόλο του «τρίτου» προσώπου αλλά αυτό είναι ακριβώς αυτό που τις κάνει να νιώθουν ακαταμάχητες.

Οποιοσδήποτε άντρας διατηρεί μια παράνομη σχέση, σίγουρα, κάνει τα πάντα ώστε η «άλλη γυναίκα» να νιώσει μοναδική και πως δεν μπορεί να της αντισταθεί! Τι συμβαίνει, όμως, όταν κρατήσουμε μία τέτοια σχέση για καιρό; Μένει το πάθος αναλλοίωτο ή ξεκινάνε προβλήματα που δεν τα είχαμε υπολογίσει; Το σίγουρο είναι πως δεν μπορεί να είναι υγιής και η ηρεμία δεν είναι το δυνατό σημείο μιας παράνομης σχέσης. Αρκετές γυναίκες γοητεύονται από αυτήν αφού θεωρούν πως δεν περιλαμβάνει υποχρεώσεις και δεν ρουτινιάζει. Φαίνεται, όμως, πως δεν έρχονται όλα όπως τα περιμένουμε και ως όλα στη ζωή μας έτσι και η παράνομη σχέση έχει δυο πλευρές. Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι τα υπέρ και ποια τα κατά που αντιμετωπίζει μία γυναίκα η οποία βρίσκεται σε μία τέτοια κατάσταση.

Παράνομη σχέση – Υπέρ

1)Έντονο πάθος

Το έντονο πάθος είναι το βασικό χαρακτηριστικό μιας παράνομης σχέσης. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό είναι που λείπει κι έτσι το τρίτο πρόσωπο μπαίνει στη ζωή μας. Ο χρόνος φαίνεται πως καταλαγιάζει το συναίσθημα του πάθους και κάποιοι το έχουν ανάγκη σε μεγαλύτερο βαθμό. Έτσι αυτό είναι συνήθως που κρατάει μία παράνομη σχέση ζωντανή, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Μπορούμε να πούμε πως είναι από τους βασικούς λόγους που ξεκινάει μία παράνομη σχέση. Θέλουμε να αισθανθούμε έντονα συναισθήματα και θεωρούμε πως κάτι καινούριο θα μας βοηθήσει. Το πάθος είναι δύσκολο να χαθεί σε αυτήν την περίπτωση, ακόμα και αν κρατήσει για καιρό. Ο λόγος είναι πως σκεφτόμαστε με διαφορετικό τρόπο αφού η παράνομη σχέση μας δεν μπαίνει σε καλούπια.

2)Έλλειψη ρουτίνας

Πολλοί θα προτιμούσαν μία παράνομη σχέση από μία θα λέγαμε υγιής σχέση αφού την ρουτίνα δεν μπορούν να την διαχειριστούν. Θεωρούν πως έτσι η καθημερινότητά τους δεν θα παραμένει ίδια και όλα αυτά τα σκαμπανεβάσματα θα τους ανεβάσουν την αδρεναλίνη. Δεν είναι λίγοι αυτοί που παρατηρούμε πως αντί να διορθώσουν την σχέση που ήδη έχουν με εκπλήξεις, με αλλαγές και πολλά άλλα που μπορούν να ανανεώσουν ένα ζευγάρι, προτιμούν να δημιουργήσουν μία παράνομη σχέση που θα τους αναζωογονήσει. Σε άλλες περιπτώσεις πάλι γοητεύονται από γυναίκες ή άντρες που ήδη είναι δεσμευμένοι. Έτσι, δημιουργούν μία παράνομη σχέση ενώ ταυτόχρονα διατηρούν την ελευθερία τους. Με αυτόν τον τρόπο κάθε άλλο παρά ρουτινιασμένη μπορεί να είναι η καθημερινότητά τους.

3)Απολαμβάνουμε την θετική συμπεριφορά

Αυτό που απολαμβάνει μία γυναίκα σε μία παράνομη σχέση είναι η καλή του πλευρά. Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες φροντίζουν να δείχνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Όλο αυτό, φυσικά, συμβαίνει επειδή θεωρούμε πως στην παράνομη σχέση θα βρούμε όλα όσα μας λείπουν χωρίς γκρίνιες και σίγουρα μακριά από υποχρεώσεις.

4)Δεν έχει απαιτήσεις

Η παράνομη σχέση μας δίνει ένα αίσθημα ελευθερίας. Ουσιαστικά, όσοι την επιλέγουν θεωρούν πως έχουν και την πίτα ολόκληρη αλλά και τον σκύλο χορτάτο. Ο φόβος μίας πραγματικής δέσμευσης μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε πιο άνετα σε μία παράνομη σχέση. Έτσι μπορούμε να πούμε πως συνήθως είναι επιλογή και δεν γίνεται τόσο τυχαία όσο κάποιοι υποστηρίζουν. Ακούγεται ιδανικό να μην έχει κανένας από τους δυο απαιτήσεις.

Παράνομη σχέση – Κατά

1)Στάσιμη κατάσταση

Αυτό το κάτι παραπάνω που περιμένουμε οι γυναίκες από μία σχέση καλό θα ήταν σε αυτήν την περίπτωση να το αφήσουμε στην άκρη για να μην απογοητευτούμε. Κάποιες φορές, αν παραμείνουμε σε μία παράνομη σχέση για μεγάλο χρονικό διάστημα σε μία τέτοιου είδους σχέση, αρχίζουμε να σκεφτόμαστε την εξέλιξη της αλλά, εκτός κάποιων λίγων εξαιρέσεων, παραμένει στάσιμη. Αυτό είναι που κουράζει περισσότερο τις γυναίκες.

2)Παραμένουμε το τρίτο πρόσωπο

Όταν νιώσουμε έντονα πως είμαστε και θα παραμείνουμε το «τρίτο» πρόσωπο σε αυτή την σχέση τότε ξεκινούν και οι αρνητικές σκέψεις καθώς επίσης και τα έντονα ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα. Παρατηρούμε πως ιδιαίτερα οι γυναίκες όσο παράνομη και αν θεωρείται η σχέση τους, σε βάθος χρόνου την αντιμετωπίζουν ως απόλυτα φυσιολογική σε σημείο που ονειρεύονται και σχεδιάζουν αφήνοντας στην άκρη τον ρόλο του τρίτου προσώπου. Κάτι τέτοιο, όμως, για κάποιες έχει δυσάρεστες συνέπειες αφού τελικά δεν βρίσκουν αυτό που πραγματικά επιθυμούν.

3)Νιώθουμε εγκλωβισμένες

Το αίσθημα του εγκλωβισμού είναι πολύ συνηθισμένο σε τέτοιες περιπτώσεις. Το «πρέπει» και το «δεν πρέπει» βρίσκονται σε έναν μόνιμο πόλεμο κι εμείς βρισκόμαστε εγκλωβισμένες σε μία κατάσταση την οποία κάπως αλλιώς είχαμε ονειρευτεί. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που μία γυναίκα αισθάνεται πως θα ήταν πολύ καλύτερα να απομακρυνθεί από αυτήν την σχέση αλλά δεν μπορεί να διαχειριστεί τα συναισθήματά της.το πάθος, το οποίο σε μία παράνομη σχέση φαίνεται να διατηρείται ζωντανό, είναι και αυτό που μπερδεύει τις σκέψεις μας.

4)Αισθανόμαστε συχνά μόνες

Αυτό που αρχίζει να ενοχλεί μία γυναίκα, η οποία μπαίνει στην διαδικασία της παράνομης σχέσης, είναι η μοναξιά που βιώνει τις στιγμές που έχει ανάγκη δίπλα της τον άντρα που επέλεξε. Οποιαδήποτε ταμπέλα και αν βάλουμε στην σχέση μας, είτε είναι αποδεκτή απ’ τους άλλους είτε όχι, συγκεκριμένα οι γυναίκες δεν παύουμε να ονειρευόμαστε και να τον θέλουμε δίπλα μας δε όλες τις φάσεις της ζωής μας. νιώθουμε μόνες σε μία παρέα που δεν μπορούμε να τον παρουσιάσουμε, σε όμορφες στιγμές από τις οποίες πρέπει να λείπε, όπως επίσης και κάποια βράδια που έχουμε ανάγκη την αγκαλιά του.

5)Πάντα περιμένουμε!

Σε μία τέτοιου είδους σχέση οι γυναίκες αισθανόμαστε πως πάντα κάτι περιμένουμε. Τα συναισθήματά μας είναι ανάμικτα και συνήθως ελπίζουμε να γίνουν τα πράγματα καλύτερα. Όσο κρατάει μία παράνομη σχέση τόσο περισσότερα περιμένουμε από αυτήν. Η λογική μπαίνει σε δεύτερη μοίρα και το συναίσθημα υπερτερεί!


Πάντως αν βρεθούμε μέσα σε μία παράνομη σχέση καλό είναι να έχουμε στην άκρη του μυαλού μας πως δεν μπορούμε πάντα να ελέγχουμε απόλυτα τις καταστάσεις.

loading...
« PREV
NEXT »