Latest News

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

Επεισόδια, μολότοφ και χημικά στο Πολυτεχνείο μετά πορεία κατά του Ομπάμα (φωτό)

Επεισόδια σημειώνονται μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας, στο Πολυτεχνείο, μετά την πορεία κατά της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα που διοργάνωσαν η ΛΑΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες αριστερές οργανώσεις.Εκατοντάδες αντιεξουσιαστές έχουν ταμπουρωθεί μετά την πορεία στο Πολυτεχνείο και πετούν βόμβες μολότοφ και χημικά με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών και βομβών κρότων – λάμψης.Ταυτόχρονα έχουν στηθεί οδοφράγματα γύρω από το κτίριο. Προηγήθηκαν συγκρούσεις στην οδό Σταδίου και Αμερικής όταν το μπλοκ των αντιεξουσιαστών επιχείρησε να διασπάσει το μπλόκο των αστυνομικών στην οδό Σταδίου και Αμερικής.


Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν στη Σταδίου καθώς και στην Πανεπιστημίου, ενώ οι αντιεξουσιαστές έβαψαν και το Άγαλμα του Κολοκοτρώνη. Ο κύριος όγκος των διαδηλωτών έχει συγκεντρωθεί στο Πολυτεχνείο.

Προηγήθηκε ένταση όταν ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους επιχείρησαν να σπάσουν τον φραγμό των αστυνομικών δυνάμεων και να συνεχίσουν προς την αμερικανική πρεσβεία.
Την ίδια στιγμή έχουν στηθεί μπλόκα στην οδό Ιπποκράτους και στην οδό Αμερικής για την περίπτωση που οι διαδηλωτές θελήσουν να κινηθούν στις απαγορευμένες περιοχές από την οδό Αλεξάνδρας και την Ομόνοια. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, στο συλλαλητήριο συμμετέχουν περί τα 3.000 άτομα. Στις 18:30 ξεκίνησε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Παρά το γεγονός ότι τη Δευτέρα ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ πως ενόψει της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στην Αθήνα, απαγορεύονται όλες οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις το ΠΑΜΕ δεν ακύρωσε το σημερινό του κάλεσμα τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωση: η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου «μυρίζει αίμα». Τα μέλη του ΚΚΕ ξεκίνησαν μέσω της Πανεπιστημίου με τελικό προορισμό την αμερικανική Πρεσβεία. 
Σύμφωνα με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής σήμερα και αύριο απαγορεύονται όλες οι συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας και περιμετρικά σε μεγάλη ακτίνα, λόγω της επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου, καθώς και σε όλες τις διαδρομές που θα ακολουθήσει κατά τις μετακινήσεις του, από και προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος, και τον Αστέρα της Βουλιαγμένης», όπου και θα διαμείνει.

Το μόνο κομμάτι της Αθήνας στο οποίο δεν απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και πορείες, είναι ουσιαστικά η Ομόνοια και τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, αλλά και εκεί υπάρχει επιτήρηση από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Στα σημεία που θα κινηθεί ο Αμερικανός Πρόεδρος θα αποκλείεται η περιοχή, τουλάχιστον πριν από μισή ώρα και θα υπάρχουν παντού ελεύθεροι σκοπευτές, σε ταράτσες και άλλα επίκαιρα σημεία, ενώ σε επιφυλακή θα βρίσκεται, για παν ενδεχόμενο, ένα κινητό νοσοκομείο με 150 ατόμων, που έχει φτάσει, από τις ΗΠΑ.

Ακόμα και οι ελληνικές υπηρεσίες θα ενημερώνονται την τελευταία στιγμή από τους επιτελείς της ομάδας ασφάλειας του κ. Ομπάμα για τις μετακινήσεις του, ενώ μόνο η συνοδεία του και οι άνδρες ασφάλειας είναι περίπου 300 άτομα.

Από ελληνικής πλευράς, στα μέτρα θα συμμετάσχουν 4.500 άτομα, που θα συνοδεύουν τον Αμερικανό Πρόεδρο, θα αποκλείουν περιοχές και δρόμους και θα παρέχουν κάλυψη με κάθε τρόπο.

Όπως ανακοινώθηκε από τη ΓΑΔΑ, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο, θα γίνονται σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής, από το αεροδρόμιο μέχρι το ξενοδοχείο όπου θα διαμείνει ο Αμερικανός Πρόεδρος, σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Συγκεκριμένα, θα κλείνουν δρόμοι για να περάσει ο υψηλός επισκέπτης με τη συνοδεία του και θα ανοίγουν μετά από κάποιο διάστημα, χωρίς μέχρι στιγμής να είναι γνωστή η χρονική στιγμή που θα συμβαίνει η κάθε παρέμβαση.

Πάντως, από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Κλειστές παραμένουν λόγω της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, αλλά και των συγκεντρώσεων που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου, η Πανεπιστημίου, η Σταδίου, η Πατησίων από το ύψος της λεωφόρου Αλεξάνδρας, η λεωφόρος Συγγρού και η Ποσειδώνος, ενώ στους δρόμους που είναι ανοιχτοί επικρατεί αυτή την ώρα κυκλοφοριακή συμφόρηση

Μάλιστα, μέχρι τις 18:30 δόθηκαν στην κυκλοφορία οι λεωφόροι Συγγρού και Ποσειδώνος, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας.
loading...
« PREV
NEXT »