Latest News

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Διαφορές αντρών γυναικών – Ποιες είναι;

Ποιες είναι οι διαφορές αντρών γυναικών και πόσο επηρεάζουν τις μεταξύ μας σχέσεις; Πολλοί πιστεύουν πως οι άντρες και οι γυναίκες έχουμε τόσες διαφορές όσες χρειάζεται ώστε να κρατιούνται οι ισορροπίες. Άλλοι πάλι ότι είμαστε το άσπρο και το μαύρο που μπορεί να φαίνονται τελείως διαφορετικά αλλά κάνουν έναν άψογο συνδυασμό. Υπάρχει όμως και μία Τρίτη εκδοχή που λέει, απλά, πως οι διαφορές είναι πολλές και σοβαρές αλλά μερικές φορές βρίσκουμε έναν τρόπο να συνυπάρχουμε. Αν το σκεφτούμε καλά θα συνειδητοποιήσουμε πως μάλλον ισχύουν και οι τρεις εκδοχές!


Για την πρώτη εκδοχή φανταστείτε δυο κομμάτια του παζλ. Τόσο διαφορετικά και όμως δένουν άψογα μεταξύ τους. Στην δεύτερη εκδοχή δεν χρειάζεται και πολύ σκέψη αφού εμείς οι γυναίκες γνωρίζουμε καλά από χρωματικούς συνδυασμούς και υπέροχες αντιθέσεις. Όσο για την τρίτη εκδοχή πως νιώθετε όταν ερωτευτείτε και πως περιμένετε την συγκατοίκηση με τον άνθρωπό σας. Μπορεί να μην είναι όλα ρόδινα αλλά πιστεύουμε πως εμείς θα τον βρούμε τον τρόπο! Ποιες είναι, όμως, οι βασικές διαφορές αντρών γυναικών και που βρίσκεται η χρυσή τομή;

Διαφορές αντρών γυναικών

1)Άντρες – απλή σκέψη

Οι άντρες σκέφτονται τόσο απλά που είναι δύσκολο για εμάς τις γυναίκες να το αντιληφθούμε. Το μυαλό τους λειτουργεί με το 1+1 κάνουν 2! Βλέπουν εύκολα το προφανές και δεν συνδυάζουν πολλά μέσα στο μυαλό τους για να βρούνε την άκρη. Απλή και καθαρή σκέψη που δεν τους κουράζει και δεν τους δημιουργεί πολλά ερωτήματα. Αυτό που «υπονοείται» δύσκολα θα τους τραβήξει την προσοχή.

Γυναίκες – σύνθετη σκέψη

Οι γυναίκες συνδυάζουμε πολλά μέχρι να οδηγηθούμε σε ένα συμπέρασμα. Έχουμε σύνθετη σκέψη και το «ότι φαίνεται» δεν είναι το φόρτε μας. Θα κάνουμε περισσότερες πράξεις για να καταλήξουμε στο 2 αφού μόνο έτσι θα είμαστε σίγουρες για το αποτέλεσμα. Η σύνθετη σκέψη μας καμιά φορά μας οδηγεί σε αδιέξοδο αλλά θα τα ξαναπάρουμε από την αρχή αρκεί να καταλήξουμε σε μία ολοκληρωμένη άποψη.

2)Άντρες – αρκούνται στην επιφάνεια

Ένας άντρας θα δει σε μία γυναίκα ακριβώς αυτό που θέλει η γυναίκα να του δείξει. Θα περιοριστούν σε αυτό που βλέπουν και σπάνια θα ψάξουν να βρούνε τι κρύβεται από πίσω. Αρκεί η επιφάνεια να τους αρέσει! Μπορεί να λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο αλλά φαίνεται πως η αμφιβολία πάντα υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού τους με συνέπεια όταν αλλάζουν τα πράγματα να μην πέφτουν εύκολα από τα σύννεφα και να μπορούν να αντιδράσουν. Γενικότερα, όταν τους πούμε κάτι αρκούνται στις λέξεις που άκουσαν!

Γυναίκες – ψάχνουμε βαθύτερα

Ψάχνουμε πάντα να βρούμε τι κρύβεται πίσω από αυτό που βλέπουμε αφού αισθανόμαστε την ανάγκη να καταλαβαίνουμε από πού προέρχονται κάποιες αντιδράσεις τους αλλά και πότε είναι ειλικρινείς μαζί μας. Μας αρέσει να έχουμε τον έλεγχο των καταστάσεων και αυτό μπορούμε, κατά κάποιο τρόπο, να το πραγματοποιήσουμε μόνο όταν αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε τι σκέφτεται όταν μας λέει κάτι. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς τις γυναίκες να καταλαβαίνουμε πότε να πιστέψουμε κάτι και πότε όχι.

3)Άντρες – συναίσθημα

Αν και πολλοί πιστεύουν στην αντίθετη θεωρία ωστόσο στην καθημερινότητά μας παρατηρούμε πως οι άντρες χρησιμοποιούν περισσότερο το συναίσθημα από την λογική και αυτό οφείλεται, μάλλον, στο ότι χρησιμοποιούν περισσότερο τον αυθορμητισμό τους. Μπορούμε να πούμε πως κάνουν κάποιες κινήσεις πιο εύκολα γιατί απλά το ένιωσαν παρά γιατί το σκέφτηκαν.

Γυναίκες – λογική

Επικρατεί γενικά η άποψη πως οι γυναίκες είμαστε πιο συναισθηματικές. Στην πραγματικότητα όμως μπορεί αρχικά να παρασυρθούμε από κάποιο έντονο συναίσθημα αλλά γρήγορα επιστρατεύουμε την λογική για την συνέχεια. Πόσες φορές δεν θεωρήσατε πως ερωτευτήκατε κάποιον αλλά γρήγορα βρεθήκατε στο κρεβάτι σας να κοιτάτε το ταβάνι και να σκέφτεστε «είμαι όντως ερωτευμένη;» κι εκεί αρχίζει να λειτουργεί η λογική μας.

4)Άντρες – γουστάρουν

Μόλις οι άντρες συνειδητοποιήσουν πως έχουν τρελαθεί με μία γυναίκα θα τους ακούσουμε να λένε πως «την γουστάρω πολύ»! Ίσως αυτό τους κάνει και νιώθουν πιο καλά με τον εαυτό τους και λιγότερο αδύναμοι μπροστά στα συναισθήματά τους. Φυσικά και μπορεί να είναι ερωτευμένοι αλλά έχουν και έναν αντρικό εγωισμό που δεν τους αφήνει να το παραδεχτούν έτσι απλά.

Γυναίκες – ερωτεύονται

Από την άλλη μεριά εμείς οι γυναίκες απολαμβάνουμε ιδιαίτερα την περίοδο που είμαστε ερωτευμένες και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να το παραδεχτούμε από την πρώτη κιόλας στιγμή. Αντίθετα με τους άντρες δεν το θεωρούμε αδυναμία αλλά τύχη. Είμαστε ερωτευμένες και ευτυχισμένες!

5)Άντρες – θέλουν το πάνω χέρι

Οι άντρες πάντα θέλουν να ξέρουν πως έχουν το πάνω χέρι. Θέλουν όπως λέμε να κάνουν κουμάντο και να ελέγχουν απόλυτα τις καταστάσεις. Έτσι νιώθουν δυνατοί και προστατευτικοί. Όσο, όμως και να θέλουν να έχουν το πάνω χέρι αντιμετωπίζουν ένα μικρό πρόβλημα όταν βρίσκονται υπο πίεση.

Γυναίκες – έχουν το πάνω χέρι

Στην πραγματικότητα, όμως, το «πάνω χέρι» το έχουν οι γυναίκες! Όταν λέμε «πάνω χέρι» εννοούμε τον τρόπο που έχουμε να παρεμβαίνουμε σε κάποιες καταστάσεις και να χειριζόμαστε πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Οι άντρες μπορεί να θέλουν να έχουν το πάνω χέρι αλλά και οι ίδιοι ξέρουν πως οι γυναίκες σε κάποια θέματα κινούνται καλύτερα ειδικά όταν πρόκειται για την λήψη σοβαρών και δύσκολων αποφάσεων.

6)Άντρες – λειτουργούν παρορμητικά

Άντρες αυθόρμητοι και παρορμητικοί! Κάπως έτσι βγήκε και η θεωρία πως μένουνε πάντα παιδιά όσα χρόνια και αν περάσουν. Δύσκολα αφήνουν στην άκρη την παρορμητική τους διάθεση και αυτό το διαπιστώνουμε σε πολλούς τομείς της ζωής τους. Στην καθημερινότητα συνειδητοποιούμε πως πολλές κινήσεις τους γίνονται χωρίς ιδιαίτερη σκέψη.

Γυναίκες – λειτουργούν με ένστικτο

Η γυναίκες όσο και να σκεφτούν πριν κινηθούν, τελικά αυτό που κυριαρχεί είναι το ένστικτο. Πολλές αποφάσεις της ζωής μας τις παίρνουμε με βάση το ένστικτό μας. Οι γυναίκες, γενικότερα, ασχολούμαστε περισσότερο από τους άντρες με το τι νιώθουμε. Πολλές φορές η λογική μας λέει να κινηθούμε με τον συγκεκριμένο τρόπο αλλά κάτι μέσα μας μας λέει το αντίθετο!

7)Άντρες – ζητάνε αυτό που θέλουν

Ένας άντρας όταν θέλει κάτι, απλά, το ζητάει. Λειτουργούν πολύ πιο απλά από εμάς γι’ αυτό δεν χρειάζεται και πολύ κόπο για να τους καταλάβουμε.

Γυναίκες – δείχνουν αυτό που θέλουν

Οι γυναίκες προτιμάμε να δείχνουμε με τρόπο αυτό που θέλουμε και μας αρέσει όταν κάποιος άντρας μπορεί να μας καταλάβει. Θεωρούμε πως με τον συγκεκριμένο άντρα έχουμε ένα διαφορετικό δέσιμο.


Παρά τις σημαντικές διαφορές αντρών γυναικών μία όμορφη σχέση μπορεί να μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους. Όταν βρούμε τον άνθρωπό μας αρχίζουμε να νιώθουμε πληρότητα. Η μάχη των δυο φύλων δημιουργείται από αυτές τις διαφορές, αλλά ότι και να λέμε ξέρουμε πως ένας κόσμος μόνο με γυναίκες ή μόνο με άντρες θα ήταν πολύ βαρετός!

dynamikhgynaika
loading...
« PREV
NEXT »