Latest News

Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

Φαγούρα στη σχέση – Αντιμετώπιση!!

Η φαγούρα στη σχέση λένε πως ξεκινάει όταν ο έρωτας και το πάθος αρχίσουν να «αχνοφαίνονται»! Άραγε μπορούμε να την αποφύγουμε; Συνήθως την παρατηρούμε σε άλλα ζευγάρια και πιστεύουμε πως απλά δεν ταιριάζουν και πως σε εμάς δεν πρόκειται να συμβεί. Τι θα κάνουμε, όμως, αν παρατηρήσουμε πως έπειτα από ένα διάστημα η φαγούρα χτυπήσει την δική μας πόρτα; Για αρχή καλό είναι να καταλάβουμε πως η φαγούρα στη σχέση δεν σημαίνει και απαραίτητα το τέλος αυτής. 


Οπότε δεν χρειάζεται να μας πιάνει πανικός και ας σκεφτούμε ψύχραιμα. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο αφού συνειδητοποιήσαμε πως κάτι δεν πάει καλά και άρα δεν αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη τους. Χρειαζόμαστε απλά τους λόγους για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. 

Πρώτα κοιτάμε κατάματα το πραγματικό πρόβλημα και στην συνέχεια ψάχνουμε και βρίσκουμε την λύση του. από πού προήλθε η φαγούρα στη σχέση μας και τι πρέπει να κάνουμε για να την εξαφανίσουμε; Ρουτίνα, συνήθεια, έλλειψη προσωπικού χρόνου, κακή οικονομική κατάσταση, αδιαφορία, εργασιομανία, εγωισμός, είναι κάποια από τα θέματα που δημιουργούν συνήθως φαγούρα στη σχέση. Δείτε παρακάτω πιο αναλυτικά γιατί προκαλούν σύγχυση σε μία σχέση και πως μπορείτε να την αντιμετωπίσετε.

Φαγούρα στη σχέση – Πώς προκαλείται

1)Ρουτίνα

Πολλές φορές η ρουτίνα συνδυάζεται και με φαγούρα στη σχέση. Η καθημερινότητα με το πρόγραμμα και τις υποχρεώσεις δεν είναι καθόλου δύσκολο να γίνει ανιαρή για ένα ζευγάρι και να δημιουργεί γκρίνιες που ουσιαστικά δεν υπάρχουν για έναν συγκεκριμένο λόγο αλλά για τα πάντα! Μας ενοχλούν πράγματα τα οποία ποτέ δεν είχαμε δώσει σημασία και αυτό γιατί απλά η ρουτίνα μας έχει κουράσει.

2)Συνήθεια

Έπειτα από ένα διάστημα συνηθίζουμε ο ένας τον άλλον και ενώ αυτό θα πρέπει να λειτουργεί υπέρ μας, σε κάποιες περιπτώσεις συμβαίνει αυτό που λέμε «παραγνωριστήκαμε»! Η οικειότητα που αποκτούμε μεταξύ μας ίσως μας κάνει ασυγκράτητους σε μερικά θέματα οπότε δεν διστάζουμε να ξεσπάσουμε τα νεύρα μας αφού ξέρουμε πως ο άλλος θα μας συγχωρήσει.

3)Έλλειψη προσωπικού χρόνου

Ειδικά σε μία γυναίκα η έλλειψη προσωπικού χρόνου που μπορεί να αντιμετωπίζει μέσα σε μία σχέση την κάνει πιο νευρική και η φαγούρα είναι αναπόφευκτη. Ξαφνικά αποκτούμε κάποιες υποχρεώσεις στην συμβίωσή μας που δεν μας αφήνουν πολλά περιθώρια για ελεύθερο χρόνο όπως είχαμε συνηθίσει και προγραμματίσει όσο ήμασταν μόνες. Δουλειά, σπίτι, σχέση και σε όλα αυτά πρέπει να αφιερώνουμε χρόνο καθημερινά για να είναι όλα σε τάξη. Έτσι ο προσωπικός μας χρόνος μειώνεται αισθητά και δεν είναι καθόλου δύσκολο και περίεργο να δημιουργήσει φαγούρα στη σχέση.

4)Κακή οικονομική κατάσταση

Ένα από τα κυριότερα θέματα που μπορούν να δημιουργήσουν σύγχυση σε ένα ζευγάρι είναι η κακή οικονομική κατάσταση. δημιουργεί άσχημα συναισθήματα με συνέπεια όλο αυτό να ξεσπάει ανάμεσα στο ζευγάρι και η λύση του προβλήματος να τρώει πολύ από τον χρόνο μας. το μυαλό μας εστιάζει στα προβλήματα και κάποιες φορές το ζευγάρι χάνεται ρίχνοντας ευθύνες ο ένας στον άλλον.

5)Αδιαφορία

Η αδιαφορία που μπορεί να δείχνει ένας άντρας σε μία σχέση και συγκεκριμένα μακροχρόνια φαίνεται να είναι το πρόβλημα πολλών γυναικών. Σιγουρεύουν την κατάσταση και ξεχνούν πως τίποτα δεν είναι δεδομένο στη ζωή μας. Έτσι πολλές γυναίκες παραπονιούνται πως πλέον δεν ασχολούνται μαζί τους και πως δεν κάνουν τίποτα για να τις κρατήσουν.

6)Εργασιομανία

Μας αρέσει ο εργατικός άντρας, τον θαυμάζουμε, μας προκαλεί ασφάλεια αλλά η εργασιομανία μπορεί να δημιουργήσει φαγούρα στη σχέση και να χαθεί ο έλεγχος. Οι άντρες κάποιες φορές αδυνατούν να βάλουν τα πράγματα σε μία σειρά και η δουλειά τους είναι το Α και το Ω. Η σχέση τους μπαίνει σε δεύτερη μοίρα και αυτό μας ενοχλεί πολύ.

7)Εγωισμός

Ο εγωισμός και από τις δυο πλευρές δημιουργεί έντονα προβλήματα αφού κανείς δεν γνωρίζει το «κάνω πίσω» και τραβάμε το σχοινί! Ακόμα χειρότερα γίνονται τα πράγματα όταν ο ένας από τους δυο αισθανθεί πως είναι ο μόνος που κάνει πίσω ώστε να κρατήσει τις ισορροπίες. Τότε ξεκινάει ο ένας να γκρινιάζει αφού έχει κουραστεί από την κατάσταση και ο άλλος να κουράζεται από την γκρίνια!

8) Ζήλια

Η ζήλια φαίνεται να είναι ο Νο 1 λόγος που δημιουργεί φαγούρα στη σχέση! Είτε ζηλεύουν και οι δυο είτε μόνο ο ένας, πάντα βρίσκουν έναν λόγο για να δημιουργηθεί ένταση αφού κανένας δεν έχει την διάθεση να κλειστεί σε κλουβί. Τον κοίταξες, την κοίταξες, σου την έπεσε, σε πλησίασε και η ιστορία συνεχίζεται. Η αλήθεια είναι πως οι άνθρωποι γινόμαστε λίγο κτητικοί στη σχέση μας αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε στον άλλον τον βίο, αβίωτο! Ας βάλουμε λίγο μέτρο στην ζήλια μας και ας σκεφτόμαστε δυο φορές τις λέξεις που πρόκειται να ξεστομίσουμε.

Φαγούρα στη σχέση – Πώς να την αντιμετωπίσετε

Άραγε όταν ξεκινήσει η φαγούρα στη σχέση αντιμετωπίζετε; Αν μελετήσουμε λίγο τους παραπάνω λόγους θα βρούμε κάποιους που ταιριάζουν στην δική μας περίπτωση. Για παράδειγμα, αν συνειδητοποιήσατε πως η ρουτίνα δημιουργεί φαγούρα στην δική σας σχέση, βρείτε τρόπο να την «σπάσετε» κάνοντας μια έκπληξη όπως ένα τραπέζι, ένα ραντεβού σαν να είναι το πρώτο, ένα ταξιδάκι ή οτιδήποτε πιστεύετε πως θα σας φέρει πιο κοντά. Αν είναι η συνήθεια και πάλι μπορείτε να ισορροπήσετε τα πράγματα! Μιλήστε μαζί του για αυτό και ξεκινήστε να φέρεστε με λιγότερη οικειότητα. Για παράδειγμα, θα αφήνατε ποτέ, όταν πρωτογνωριστήκατε, να σας δει όπως να ‘ναι; Όχι! Θυμηθείτε πόση ώρα στεκόσασταν στον καθρέφτη όταν ήταν να τον συναντήσετε. Προσέχατε πως θα μιλήσετε, πως θα καθίσετε ακόμα και το πώς θα φάτε! Θέλατε να παρουσιάζετε μία πολύ όμορφη εικόνα και αυτό πρέπει να κρατήσετε. Δεν χρειάζεται βέβαια να φτάνουμε στα άκρα αλλά να κρατάμε τις ισορροπίες όσος χρόνος και αν περάσει. Ζητήστε και από τον ίδιο να το καταλάβει.

Βρείτε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας και θα αλλάξει αμέσως η διάθεσή σας. Η αδιαφορία που εισπράττετε μπορεί να αλλάξει με συζήτηση και καλή διάθεση. Αν πάλι αυτά δεν έχουν αποτέλεσμα ταρακουνήστε τον για να θυμηθεί πως δεν είστε δεδομένη. Την κακή οικονομική κατάσταση δεν την λύνει η φαγούρα στη σχέση οπότε ας ψάξουμε να βρούμε τρόπους να την αντιμετωπίσουμε μαζί. Την εργασιομανία σκεφτείτε σαν γρίπη και δώστε του αντιβίωση! Δείξτε του πως έχει χάσει το μέτρο κι έχετε πολλά πράγματα να χαρείτε στη ζωή. Ο εγωισμός αλλά και η ζήλια είναι κομμάτια που χρειάζονται εσωτερική αναζήτηση και καλή διάθεση για να μειωθεί η έντασή τους. Πρέπει πρώτα εμείς οι ίδιοι να αντιληφθούμε πως φθείρουν την σχέση μας για να μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Κάθε φορά, λοιπόν, που βλέπουμε πως τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά ας σκεφτούμε αν κάτι από αυτά τα δυο φταίει. Φυσικά, χρειάζεται προσπάθεια και από τους δυο!

loading...
« PREV
NEXT »