Latest News

Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016

Με κοροϊδεύουν για τα κιλά μου και δεν ξέρω πώς να το αντιμετωπίσω! Δυστυχώς, αρκετές γυναίκες έρχονται σε δύσκολα θέση όταν τα περιττά κιλά τους γίνονται η αιτία για να τις κοιτάξουν περίεργα ή ακόμα και να τις κοροϊδέψουν. Κάποιοι θεωρούν πως με αυτόν τον τρόπο θα κάνουν μια γυναίκα να πεισμώσει και να προσπαθήσει να τα χάσει. Άλλοι πάλι, απλά, συνηθίζουν να ασχολούνται περισσότερο με τους άλλους παρά με τον εαυτό τους και όχι για καλό. 


Στην πρώτη περίπτωση πρέπει να καταλάβουμε πως όταν κοροϊδέψουμε μια γυναίκα για τα κιλά μόνο προβλήματα μπορούμε να δημιουργήσουμε. Το πιο πιθανό είναι να της δημιουργήσουμε κόμπλεξ και γενικότερα ψυχολογικό πρόβλημα. Αυτό που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να την συμβουλέψουμε και να της δώσουμε να καταλάβει πως εκτός από την αισθητική πλευρά δημιουργούνται και προβλήματα υγείας με τα περιττά κιλά.

Όσο για την δεύτερη περίπτωση, πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν κακότροποι άνθρωποι που χαίρονται με την στεναχώρια των άλλων. Αν είσαι από τις γυναίκες που το «με κοροϊδεύουν για τα κιλά μου» έχει γίνει καθημερινότητά σου, καλό είναι να δώσεις σημασία στις παρακάτω φιλικές συμβουλές. Μην σε παίρνει από κάτω! Αυτό που χρειάζεται είναι να αντιμετωπίσεις την πραγματικότητα και να παλέψεις να αλλάξεις οτιδήποτε δεν αρέσει σε εσένα. Σίγουρα θα έχεις καταλάβει πως υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται μονίμως με την εμφάνιση των άλλων και πάντα για να την κατακρίνουν. Έτσι συνειδητοποιούμε πως το μόνο που θέλουν είναι να ακουμπήσουν κάπου τα δικά τους κόμπλεξ. Το θέμα είναι, όμως, πως μπορείς να αντιμετωπίσεις μια τέτοια κατάσταση και ν αισθανθείς καλύτερα!

Με κοροϊδεύουν για τα κιλά μου – Συμβουλές

1)Δείξε αδιαφορία

Ίσως το να δείξεις αδιαφορία όταν κάποιος σε κοροϊδέψει για τα κιλά σου να σου φαίνεται δύσκολο εως και αδύνατο, αλλά κάπως έτσι θα «ξορκίσεις το κακό»! όσο τρελό και αν σου ακούγεται, οποιοσδήποτε σου μιλήσει άσχημα για τα κιλά σου αυτό που περιμένει να δει είναι η αντίδρασή σου. Μην δώσεις σε κανέναν την ευχαρίστηση να πιστέψει πως μπορεί να παίξει με το μυαλό και την ψυχή σου. Η αδιαφορία σου πρέπει να γίνει αισθητή. Οποιοσδήποτε προσπαθεί να δείξει έτσι τους κακούς τρόπους του δεν αξίζει κάτι παραπάνω από αδιαφορία. Ξέχνα στιγμές που ίσως να ένιωσες άσχημα στο παρελθόν και μην μιζεριάζεις επειδή κάποιος ήθελε να διασκεδάσει την πλήξη του.

Η αδιαφορία σου θα είναι η πιο τρανταχτή αντίδραση. Σε κάποιες περιπτώσεις η κοροϊδία γίνεται μέσα στην ίδια την παρέα. Μην μπερδεύεις, όμως, τα τυχόν πειράγματα καλών φίλων με την κοροϊδία. Βέβαια, αν νιώσετε άσχημα μπορείτε, απλά, να αλλάξετε θέμα ή να τους ενημερώσετε με σοβαρότητα πως σας ενοχλεί για να γίνει ξεκάθαρη η στάση σας.

2)Εσύ παίρνεις τις αποφάσεις

Με κοροϊδεύουν για τα κιλά μου και θέλω ή να κρυφτώ ή να τα χάσω σε μία μέρα! Το να επιθυμείς να απομακρύνεις τα περιττά κιλά σου δεν είναι κακό. Το να προσπαθήσεις να αποδείξεις κάτι, μπορεί να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά δεν κάνει καλό στον ψυχισμό σου. Πρέπει να καταλάβεις πως αυτές τις αποφάσεις τις παίρνεις εσύ και δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρυφτείς ή να ψάχνεις απίθανους τρόπους να τα χάσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται για να σταματήσεις τις κοροϊδίες. Αν θες να τα χάσεις θα είναι μόνο για την υγεία σου και γιατί εσύ αποφάσισες να απολαύσεις την καλή σου εμφάνιση. Ποιος σου είπε πως μία αδύνατη γυναίκα δεν την κοροϊδεύουν ποτέ; Πάντα υπάρχουν κάποιοι που ασχολούνται γενικότερα με την εμφάνιση των άλλων και όχι αποκλειστικά με τα κιλά.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και όσο και αν δεν μας αρέσει κάποιες φορές πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Έτσι, λοιπόν, αν εσύ έχεις πάρει την απόφαση πως θέλεις να διώξεις τα περιττά κιλά από πάνω σου θα ξεκινήσεις με πολύ καλή διάθεση και θετική σκέψη. Αν το κάνεις για τους άλλους, ακόμα και όταν καταφέρεις να χάσεις τα περιττά κιλά, αντί να ο απολαύσεις τώρα θα περιμένεις την αποδοχή τους. Σταμάτα να ασχολείσαι με το τι θέλουν οι άλλοι να δούνε σε εσένα.

3)Αγάπησε τον εαυτό σου

Δεν είσαι, απλά, μία γυναίκα με περιττά κιλά! Μήπως εσύ αισθάνεσαι έτσι και αγνοείς τα χαρίσματά σου; Ότι πιστεύουμε εμείς για τον εαυτό μας είναι και αυτό που λαμβάνουν οι άλλοι. Αν εσύ δεν αισθάνεσαι καλά και αντί να δείξεις το πόσο χαρισματικό άτομο είσαι, κρύβεσαι και κοιτάς μόνο τα κιλά σου τότε εκεί θα εστιάσουν και οι άλλοι. Ανάδειξε την προσωπικότητά σου και τον δυναμισμό σου! Η αυτοπεποίθηση δεν είναι προνόμιο των μοντέλων. Υπάρχει μέσα σε κάθε γυναίκα, ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικά κιλών! Τα κιλά μας είτε είναι πολλά είτε λίγα δεν μπορούν να αλλοιώσουν αλλά ούτε και να αναδείξουν αυτό που πραγματικά έχουμε μέσα μας.

Μην ξεχνάτε πως η εξωτερική μας εμφάνιση είναι μόνο το περιτύλιγμα. Ποιος, όμως, θα κρατήσει ένα δώρο κλειστό επειδή έχει όμορφο περιτύλιγμα; Στην πραγματικότητα, όλοι μας ψάχνουμε στους άλλους αυτό που κρύβεται μέσα τους!

4)Αυτοσαρκασμός

Με κοροϊδεύουν για τα κιλά μου και νιώθω αμήχανα! Ο αυτοσαρκασμός θα σε κάνει να νιώσεις πολύ πιο άνετα και ,άλλον οι άλλοι άβολα. Έχει αποδειχθεί πως οι γυναίκες που ξέρουν να αυτοσαρκάζονται δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια στους άλλους. Μάλιστα στο τέλος λαμβάνουν και πολλά περισσότερα κοπλιμέντα απ’ όσα περίμεναν. Ο αυτοσαρκασμός με μέτρο δίνει στους άλλους να καταλάβουν πως είμαστε δυναμικές, πατάμε γερά στα πόδια μας και οποιαδήποτε κοροϊδία θα έπεφτε στο κενό. Το περίεργο είναι πως όταν μία γυναίκα αυτοσαρκάζεσαι για κάτι που θεωρεί πως είναι άσχημο επάνω της τότε όλοι οι υπόλοιποι σταματούν να το βλέπουν με αυτόν τον τρόπο.

5)Πρόσεξε το ντύσιμο


Μερικές φορές οι γυναίκες αντιμετωπίζουμε ένα θέμα με το ντύσιμο μας και άθελά μας τονίζουμε σημεία του σώματός μας που δεν χρειάζεται. Για παράδειγμα, τις γυναίκες με περιττά κιλά στην περιοχή της κοιλιάς τα κοντά και εφαρμοστά μπλουζάκια δεν τις χαρίζουν. Βλέπουμε γυναίκες με έντονα «ψωμάκια» να προτιμούν το κολάν και πολλά άλλα. Δεν είμαστε όλες με προδιαγραφές μοντέλων αλλά μερικές φορές προκαλούμε τα βλέμματα και τα κακόβουλα σχόλια με λάθος επιλογές ντυσίματος. Μπορεί, λοιπόν, θεωρητικά κάποια ρούχα να μας αρέσουν αλλά να μην μας ταιριάζουν. Έτσι καλό είναι όλες να φροντίζουμε να αναδείξουμε τα όμορφα σημεία του σώματός μας με το ντύσιμο που μας αντιπροσωπεύει και μας χαρίζει «πόντους»!

loading...
« PREV
NEXT »