Latest News

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

Ερωτεύομαι δύσκολα – Αιτίες.

Ερωτεύομαι δύσκολα! Μήπως πρέπει να κάνω κάτι για αυτό; Έχεις αρχίσει να πιστεύεις πως το ότι δεν μπορείς να αισθανθείς ερωτευμένη εύκολα, είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσεις. Ακούς τις φίλες σου να σου μιλάνε για πεταλούδες στο στομάχι, για ένα μόνιμο χαμόγελο και μία υπερβολικά θετική στάση και προσπαθείς να θυμηθείς πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες κάπως έτσι.


 Κάποιοι πιστεύουν πως ο έρωτας σου χτυπάει την πόρτα μόνο μία φορά ενώ άλλοι πως κάθε φορά έχουμε έναν καλό λόγο να είμαστε ερωτευμένοι. Το ότι εσύ βρίσκεσαι στην πρώτη κατηγορία δεν σημαίνει πως υπάρχει και κάποιο πρόβλημα αλλά μάλλον η λογική σου υπερτερεί του συναισθήματος. Αναρωτιέσαι «γιατί ερωτεύομαι δύσκολα» ρίξε μια ματιά παρακάτω και βρες τις απαντήσεις σου στους λόγους που μας κάνουν να λειτουργούμε έτσι.

Ερωτεύομαι δύσκολα – Λόγοι

1)Είσαι πάντα επιφυλακτική

Μήπως είσαι πάντα επιφυλακτική με τους ανθρώπους και όχι μόνο στον έρωτα; Ουσιαστικά είσαι τόσο επιφυλακτική με τους ανθρώπους γύρω σου που δεν σου επιτρέπει να αφεθείς για να νιώσεις ερωτευμένη. Οι γυναίκες γοητευόμαστε και μπορεί να ερωτευτούμε κάποιον από την συμπεριφορά του και τα όμορφα λόγια. Αυτό, όμως, είναι δύσκολο στην δική σου περίπτωση αφού δύσκολα θα πίστευες κάποιον. Χρειάζεται να είμαστε επιφυλακτικές με όσα ακούμε αλλά ίσως έχεις χάσει λίγο το μέτρο. Επίσης δεν αφήνεις το ένστικτό σου να λειτουργήσει με συνέπεια να έχεις φυτέψει μέσα σου το «ερωτεύομαι δύσκολα»! Πώς θα μπορούσε να συμβαίνει το αντίθετο αφού είσαι τόσο επιφυλακτική που συνεχώς υψώνεις τοίχους.

2)Αποφεύγεις τα έντονα συναισθήματα

Ο έρωτας προκαλεί τόσο έντονα συναισθήματα που είναι ικανά να ανατρέψουν τελείως τα δεδομένα μας! Όσο προσπαθείς να έχεις τον απόλυτο έλεγχο στη ζωή σου τόσο ο έρωτας θα απομακρύνεται από αυτήν. Θέλεις να νιώσεις ερωτευμένη αλλά όλα πρέπει να είναι σε τάξη και να τηρούνται κάποια δεδομένα. Πώς μπορεί, όμως, να γίνει κάτι τέτοιο αφού ο έρωτας φέρνει μέσα μας την απόλυτη αταξία και μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω στην ζωή μας μέσα σε λίγα λεπτά ή τουλάχιστον έτσι νιώθουμε. Μία ερωτευμένη γυναίκα νιώθει πως καθημερινά παλεύει η λογική με το συναίσθημα. Μήπως όλο αυτό σε τρομάζει με συνέπεια να το αποφεύγεις ώστε να γνωρίζεις πάντα τι σου συμβαίνει και πώς να το αντιμετωπίσεις; Τα έντονα συναισθήματα ίσως δεν είναι το φόρτε σου όπως και οι απρόσμενες καταστάσεις. Θέλεις την ηρεμία και τον απόλυτο έλεγχο στη ζωή σου.

3)Αρνείσαι να απογοητευτείς

Ένας έρωτας πάντα δεν έχει αίσιο τέλος και αυτό ακριβώς είναι που αρνείσαι να ζήσεις. Ερωτεύομαι δύσκολα γιατί αρνούμαι να απογοητευτώ! Αυτό συμβαίνει μέσα σου και ακόμη περισσότερο αν ήδη το έχεις ζήσει μία φορά. Ουσιαστικά, όταν ερωτευτούμε ρισκάρουμε! Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την κατάληξη αλλά θέλουμε να ζήσουμε την στιγμή. Αν είσαι από τις γυναίκες που κινούνται μόνο στα σίγουρα, είναι δύσκολο να αφεθείς σε έναν έρωτα αφού έρχεται πάντα εκεί που δεν το περιμένεις και ποτέ δεν σου δημιουργεί την ασφάλεια που επιθυμείς. Έχεις πείσει τον εαυτό σου πως δεν θα επιτρέψεις σε έναν έρωτα να σου δημιουργήσει αρνητικά συναισθήματα και έχεις βρει τον τρόπο να το καταφέρεις. Απλά, ερωτεύεσαι δύσκολα εως καθόλου! Για εσένα δεν ισχύει πως ο έρωτας έρχεται ξαφνικά και όχι κατά παραγγελία. Σκέψου, όμως, πως η ζωή έχει τα πάνω της για να χαιρόμαστε και τα κάτω της για να γινόμαστε καλύτεροι! Άραγε έχει σημασία στον έρωτα τι θα γίνει μετά ή όταν αρχίσουμε να το σκεφτόμαστε ήδη απομακρύνεται σιγά σιγά;

4)Προτιμάς την λογική

Λογική ή συναίσθημα; Μία μάχη που μέσα σου καλά κρατεί! Χρησιμοποιείς την ατάκα «ερωτεύομαι δύσκολα» γιατί η λογική που προτιμάς δεν μπορεί να τον εξηγήσει. Νιώθεις πιο σίγουρη για τις κινήσεις σου με αυτόν τον τρόπο και θεωρείς πως έτσι θα έχεις κι ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό που πρέπει να καταλάβεις είναι πως το ένα δεν παλεύει με το άλλο αλλά πρέπει να τα φέρουμε σε ισορροπία. Όταν ερωτευόμαστε δεν απορρίπτουμε την λογική και λειτουργούμε μόνο με το συναίσθημα, απλά κάνουμε λίγο χώρο μέσα μας για κάποιον μειώνοντας τον χώρο του απόλυτου «εγώ» μας. όταν ερωτευτούμε πραγματικά θα διαπιστώσουμε πως μόνο τότε ισορροπούν η λογική και το συναίσθημα. οπότε δεν χρειάζεται να προτιμάς κάτι από τα δυο αλλά να τα αφήσεις ελεύθερα να δουλέψουν ταυτόχρονα.

5)Ερωτεύεσαι και δεν το ξέρεις!

Μήπως ερωτεύεσαι και δεν το ξέρεις; Το «ερωτεύομαι δύσκολα» είναι η ασπίδα σου! Νιώθεις πως ο έρωτας θα σε κάνει ευάλωτη οπότε αποφεύγεις τόσο πολύ να φανεί μέχρι που δεν το βλέπεις κι εσύ η ίδια. Εθελοτυφλείς για να είσαι σίγουρη πως όλα θα είναι υπό έλεγχο. Πιστεύεις πως ένας έρωτας μπορεί να σε κάνει να χάσεις τον δυναμισμό σου και να εύκολα να εκμεταλλευτεί κάποιος τα συναισθήματά σου. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν ερωτεύεσαι απλά φροντίζεις να μην φαίνεται. Κάτι τέτοιο σου δημιουργεί αρνητική διάθεση και εκνευρισμό. Το να πιέζεις μονίμως τον εαυτό σου να μην εξωτερικεύει αυτά που αισθάνεται δεν θα σε κάνει να νιώθεις καλύτερα. Επίσης, αυτό που έχουμε ανάγκη είναι να είμαστε ειλικρινείς και πάνω από όλα με τον εαυτό μας.


Τον έρωτα κάθε γυναίκα τον βιώνει διαφορετικά! Το θέμα δεν είναι αν ερωτευόμαστε δύσκολα αφού μπορεί να ερωτευόμαστε δυνατά. Αυτό που δεν θα θέλαμε να μας συμβεί είναι να μην νιώσουμε ποτέ ερωτευμένες. Ένα γλυκό ανακάτεμα που όσο και να θέλεις δεν μπορείς να ξεχάσεις!loading...
« PREV
NEXT »