Latest News

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016

Φέτος τα Χριστούγεννα θα πιω για μένα.

Δύσκολη υπόθεση να είσαι μόνος τα Χριστούγεννα.

Βλέπεις παντού ζευγάρια να περπατάνε αγκαλιασμένα στους δρόμους της πόλης.


Όπου και να πας αντικρίζεις μεγάλες παρέες να κάνουν θόρυβό .

Το κλίμα τον εορτών όμως δεν σου αρέσει. Το απεχθάνεσαι. Το κρύο τρυπάει τα κόκαλα σου και ανεβάζει στα ύψη την αρνητική σου διάθεση. Είσαι συνεχώς στη τσίτα και όλοι σου φταίνε. Τα νεύρα σου είναι πάνω από το κεφάλι σου και η λέξη μονός σου φέρνει ναυτία. Η παγωνιά έχει φωλιάσει στη καρδιά σου. Αισθάνεσαι παγωμένος. Το κρύο παγώνει το πρόσωπό σου και οι λέξεις δεν μπορούν να βγουν από το στόμα σου.

“Ναι είμαι μόνος” ψιθυρίζεις από μέσα σου καθώς περπατάς στους δρόμους της πόλης

Η μοναξιά των εορτών σε τσακίζει. Τα βλέμματα του κόσμου πέφτουν πάνω σου. Σε κοιτάνε περίεργα. Ακούς τα μάτια τους. Τα διαβάζεις. Αυτά τα μάτια βγάζουν συναίσθημα. Ένα συναίσθημα λύπης. Σε λυπούνται. Σε θεωρούν παράσιτο άκρως επικίνδυνο για την εικόνα τους. Δεν σε θέλουν μαζί τους ούτε δίπλα τους. Σε απομονώνουν επειδή είσαι μόνος σου.

Το καταλαβαίνεις από τα συμφραζόμενα. Το καταλαβαίνεις από τις ερωτήσεις που σου κάνουν για τη κατάστασή σου. Σε αντιμετωπίζουν λες και έχεις κάποιο πρόβλημα. Ο δικός σου ο δρόμος βλέπεις είναι διαφορετικός. Δεν είναι ίδιος με το δικό τους.

“Μάλλον κάτι κάνεις λάθος”.

“Έχεις υψηλά στάνταρ και δεν κάνεις καλές επιλογές ” σου λένε.

Για αυτούς εσύ έχεις θέματα. Αισθάνεσαι την υποχρέωση να απολογείσαι για τη μοναξιά σου δεξιά και αριστερά. Σε θεωρούν αλλόκοτο και περίεργο. Αλλά αυτό το αίσθημα της λύπησης και του οίκτου που βλέπεις στα μάτια τους δεν το αντέχεις. Καταριέσαι από μέσα σου αυτά τα βλέμματα και κυρίως τα υπονοούμενα που σου πετάνε στις συζητήσεις σας. 

Εσύ μένεις σιωπηλός και αισθάνεσαι παγωμένος. η καρδιά σου είναι άδεια και κομματιασμένη. Αναστενάζεις και το μόνο που θες είναι να βρεις ανθρώπους που θα σε καταλάβουν. Με πικρία καταλαβαίνεις ότι οι άνθρωποι σου δεν σε καταλαβαίνουν. Δεν μπορούν να μπουν στη θέση σου και να σεβαστούν την επιλογή σου.

Θέλεις να είσαι μόνος σου παρά να είσαι με ανθρώπους που σου δίνουν ψίχουλα αγάπης και ενδιαφέροντος. Τα ψίχουλα ακόμα και εάν υπάρχουν στο πιάτο των επιλογών σου δεν τα θέλεις. Εσύ ψάχνεις την αγάπη και το γνήσιο ενδιαφέρον. Αισθάνεσαι περίεργα καθώς το κλίμα των εορτών δεν ταιριάζει στη τωρινή σου κατάσταση. Θέλεις να πάρεις την βαλίτσα των ονείρων σου στο και να εξαφανιστείς από προσώπου γης.

Εσύ, βλέπεις, τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά δε θα έχεις δίπλα σου τον άνθρωπό σου. Αναγκαστικά πιάνεις τον εαυτό σου να τους ζηλεύει. Ζηλεύεις αυτή τη κατηγορία. Παρατηρείς άγνωστα ζευγάρια να ανταλλάσσουν όρκους αιώνιας αγάπης και εσύ απορείς με την κατάσταση σου.

Συνειδητοποιείς ότι δεν το θέλησες να είσαι μόνος σου απλά δεν ήθελες να συμβιβαστείς με τα λίγα που σου πρόσφεραν. Και τώρα κάνεις τον απολογισμό σου. Περνάς μια δύσκολη φάση αλλά καταλαβαίνεις ότι η μοναξιά σου είναι η δική σου επιλογή. Μια επιλογή που ταιριάζει στους δυνατούς ανθρώπους. Θέλει τσαγανό και δύναμη να πεις όχι στα μέτρια και στα συμβατικά. Εσύ θες κάτι άλλο. Τώρα μπορείς να το διακριθείς καθαρά. 

Η μοναξιά είναι επικίνδυνη τα Χριστούγεννα αλλά άκρως απαραίτητη για τα θέλω σου. Συνειδητοποιείς ότι δεν έχεις βρει αυτό που ψάχνεις ακόμα. Δεν έχεις βρει τον άνθρωπο που θες. Δεν έχεις βρει τη κατάλληλη αγκαλιά και εκείνα τα μάτια που θα σε κάνουν να νιώσεις απόλυτα ευτυχισμένο. Προτιμάς την πορεία της μοναξιάς. Και όσο περισσότερο την γεύεσαι τόσο περισσότερο καταλαβαίνεις τι ακριβώς θέλεις και τι ακριβώς σου λείπει και το θέλεις στη ζωή σου.

Και άσε τους άλλους να λένε. Πάντα έλεγαν. Πάντα θα λένε και θα συνεχίσουν να λένε για οτιδήποτε κάνεις στη ζωή σου. Χαμήλωσε τη φωνή τους και ύψωσε τη δική σου. Γιατί αυτό ακριβώς πρέπει να κάνεις στις γιορτές. Να σηκώσεις ψηλά το ποτήρι και να πιεις για σένα έχοντας ζωγραφισμένο το χαμόγελο σου στα χείλη σου. Και άσε τους άλλους να λένε.

loading...
« PREV
NEXT »